En Sıcak Konular

VARLIK BARIŞI İLE 48.1 MİLYARLIK KARA PARA AKLANDI

7 Nisan 2010 10:32 tsi
VARLIK BARIŞI İLE 48.1 MİLYARLIK KARA PARA AKLANDI ''Paranın imanı yok" diyen hükümet ''Varlık Barışı’nda toplam 48.1 milyar liralık "kara para"yı akladı.Rekor 7.1 Milyar lira ile ''meçhul'' bir isimde.

Varlık Barışı’nda bir kişiden 7.1 milyar lira

Varlık Barışı’nda bir mükellefin beyan ettiği maksimum miktarın 7.1 milyar lira olduğunu söyleyen Maliye Bakanı Şimşek, “10 milyar liralık beyan yok” dedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Varlık Barışı’nda bir mükellefin beyan ettiği maksimum miktarın 7.1 milyar lira olduğunu söyledi. Şimşek, “10 milyar liralık beyan eden mükellef yok. Maliye olarak bizim için önemli olan bunun vergisinin ödenmesidir” dedi.

İlgili vergi dairesiyle görüştüğünü ifade eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Bana verilen bilgiye göre, beyan edilen varlıkların yüzde 90’ı Türkiye’ye getirilmiştir. Bu bahsettiğimiz kalemde...” diye konuştu.

Şimşek, Varlık Barışı’nda toplamda 48.1 milyar liralık beyan ve bu beyan üzerinden yaklaşık 1 milyar 566 milyon liralık vergi tahakkukunun söz konusu olduğunu, bunun da yaklaşık bugüne kadar 1 milyar 58 milyon lirasının tahsil edildiğini bildirdi.

‘Stopajda ayrımcılık yok’
Maliye Gelirler Kontrolörleri Vakfı tarafından düzenlenen panelin ardından soruları yanıtlayan Şimşek, yakında Meclis’e gönderecekleri bir Maliye Bakanlığı tasarısında, vergi kaçakçılarına verilecek cezaların paraya çevrilmesini ve ertelenmesini engelleyecek bir düzenleme yapacaklarını bildirdi.
Şimşek, tahvil/bono stopajında yeniden bir ayrımcılık yaratılacağı eleştirileri ile ilgili olarak da, “Stopajda hiçbir ayrımcılık yok” dedi. 

Danıştay’dan şikâyetçi oldu
Bu arada Samsun Limanı’nın işletme hakkının 36 yıllığına CEY Group’a devrine ilişkin sözleşme törenine katılan Şimşek, Danıştay’ın imtiyaz sözleşmelerindeki görüş bildirme süresinin uzunluğundan yakınarak, “Anayasa hükmü açık. 60 gün içinde görüş verilmesi gerekiyor ama bu süre, bugüne kadarki uygulamalarda bazen 2 yılı, bazen 29 ayı bulabiliyor” dedi.
Törene Şimşek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir de katıldı. Şimşek, Samsun Limanı’na ilişkin ihalenin Mayıs 2008’te gerçekleştirildiğini, devrin ise ancak yapılabildiğini ifade etti.
Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’nün verdiği liman hizmetlerinin anayasaya göre imtiyaz sayıldığına dikkati çeken Şimşek, imtiyaz sözleşmelerinin de Danıştay onayından geçmesi gerektiğini ifade etti. (MİLLİYET EKONOMİ SERVİSİ)

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/varlik-barisi-nda-bir-kisiden-7-1-milyar-lira/ekonomi/haberdetay/07.04.2010/1221626/default.htm



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,505 µs