En Sıcak Konular

FENERBAHÇE ACIBADEM AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

5 Nisan 2010 10:01 tsi
FENERBAHÇE ACIBADEM AVRUPA İKİNCİSİ OLDU Fenerbahçe Acıbadem’in bayanları Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde bu sezon ilk ve tek yenilgisini 3-2 ile Bergamo’dan aldı, ikincilikte kaldı.

Maalesef olmadı, Fenerbahçe Acıbadem’in bayanları Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde bu sezon ilk ve tek yenilgisini 3-2 ile Bergamo’dan aldı, ikincilikte kaldı. Fransa’nın Cannes şehrindeki şampiyonada, Türk Voleybol Tarihi’nde ilk kez finale kalma başarısını gösteren sarı-lacivertliler, 2-0 geriye düşmesine rağmen eşitliği yakaladı ama zafere ulaşamadı.
Fenerbahçe ilk sette öne geçse de, Bergamo 21-21’de eşitliği sağladı ve seti de 25-22 kazanıp durumu 1-0 yaptı.
İkinci sette rakip iyi defans yapmaya devam edince, Fenerbahçe, molalara 8-7 ve 16-13 geride girdi. İtalyan ekibi, 31 dakika süren bu seti de 25-21 kazanarak 2-0 öne geçti.
Üçüncü sette Fenerbahçe, Osmokrovic’in gayretiyle ilk molayı 8-7 önde geçti. Yapılan basit hatalar sonunda rakip ikinci molaya da 16-13 önde girdi. Etkili servis atmaya başlayan sarı-lacivertliler, geriden gelerek rakibi 19-19’da yakaladı. Fener, 27 dakika süren seti 25-22 galip kapadı.
Dördüncü sette Fenerbahçe etkili servis atarak bir anda skoru 4-0 yaptı, Osmokrovic’in sayıları sonrası ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Fener’in smaç servisleri rakibin oyun düzenini bozdu, set 25-20 tamamlandı ve skor 2-2 oldu.
Tie-break seti çok çekişmeli geçti. Ancak az hata yapan Bergamo, seti 15-9 aldı ve maçtan son anda 3-2 galibiyetle ayrıldı.
Öte yandan ev sahibi Cannes, İtalya’dan Novara takımını 26-24, 25-19 ve 25-18’lik skorlarla 3-0 mağlup ederek üçüncü oldu.

HAKEMLER: Zorica Bjelic (Sırbistan)- Bela Hobor (Macaristan)
F.BAHÇE ACIBADEM: Seda (6),Çiğdem (6), Gamova (7), Osmokrovic (8), Eda (5), Dirickx (6), Nihan-libero (6), Songül (5), Blom (6), Naz (5)
VOLLEY BERGAMO: Del Core (7), Arrıghetti (7), Ortalani (7), Piccinini (7), Furst (6), Lo Bianco (8), Merlo-libero (8), Bosetti (5), Serena (6) Fanzıni (5))
SETLLER: 22-25, 21-25, 25-22, 25-20, 9-15
SÜRE: 127 dakika

Unutulmayacak
Avrupa Şampiyonu olmak güzel bir şeydi. Ama; bunu son anda kaçırdık. Oynadığımız maçlardan yüz akıyla çıktık.Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’ne katılan ve ilk defa final oynayan Türk takımı olan Fenerbahçe Acıbadem’in bayanlarına bize bu onuru yaşattıkları için teşekkür etmemiz gerekir.
Cannes Palais Des Victoire Salonu’nda ev sahibi takımı yenerek zaten çıtayı yükselten sarı-lacivertli bayanları bir kez daha kutlamak lazım.
Bu maç ve bu takım hiç unutulmayacak.Türkiye’nin yükselen değeri ve gururu olarak hep hatırlanacak.
Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar tarafından yaratılan bu takım, voleybol tarihimize yeni bir sayfa ekledi. Sağolun sarı-lacivertli bayanlar, gönlünüze sağlık Aydınlar... ( RAGIP TEKİN-MİLLİYET ) 

Gönüllerin şampiyonu

Fenerbahçe Acıbadem, Indesit Bayanlar Voleybol Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde, İtalya’nın Bergamo takımına boyun eğdi. İlk iki seti kaybeden sarı- lacivertliler eşitliği buldu, ancak tie-break setinde rakibine fazla dayanamadı

Fenerbahçe Acıbadem ile İtalya'nın Volley Bergamo takımlarını Indesit Bayanlar Voleybol Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya getiren maçın son seti oynanırken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte ağladığı görüldü.

Takımının final setinde kıl payı kupayı kaçırmasına üzülen başkanı teselli edenler arasında Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak ile Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı'nın sponsoru olan Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar yer aldı.

Hem Aydınlar hem de Yıldırım uzun süre sarılarak, birbirlerinin üzüntülerine ortak oldular.

Aydınlar maç sonrasında yaptığı açıklamada, "Bu işin gelecek yılı da var" diyerek, Şampiyonlar Ligi'nde kupa kaldırmaya kararlı olduklarını belirtti.


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/gonullerin-sampiyonu/spor/haberdetay/05.04.2010/1220701/default.htm?ver=65



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,694 µs