En Sıcak Konular

KKTC'DE ''TANSİYON'' YÜKSELİYOR

5 Nisan 2010 10:46 tsi
KKTC'DE ''TANSİYON'' YÜKSELİYOR KKTC’de 18 Nisanda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça, iddialı iki aday; Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Başbakan Derviş Eroğlu’nun birbirlerine yönelik eleştiri dozları giderek artıyor.

KKTC’de eleştiri dozu yükseliyor  

KKTC’de 18 Nisanda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça, iddialı iki aday; Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Başbakan Derviş Eroğlu’nun birbirlerine yönelik eleştiri dozları giderek artıyor. 

Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mehmet Ali Talat, seçim çalışmaları çerçevesinde Girne köylerini ziyaretlerde yaptığı açıklamalarda, Eroğlu’na yüklenerek, “Memleketi satacak, Hristofyas’ın önünde eğiliyor, Türkiye kökenlileri geri gönderecek deniyor. Eğer hal böyleyse, Türkiye neden bu politikalarımızı destekliyor? Hadi ben hainim, Türkiye de mi hain?” diye konuştu.
Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu da Gazimağusa gezilerinde ve Gönyeli’de düzenlediği miting konuşmalarında, “Türkiye’nin politikalarını Talat’a göre yapmadığını” söyledi.
Talat, gün boyu Girne’de ziyaret ettiği köylerde halka hitaben yaptığı konuşmalarda, izledikleri politikaların çözümde de çözümsüzlükte de Kıbrıslı Türklerin lehine politikalar olduğunu belirterek, hedefin çözüm olduğunu kaydetti.
Mehmet Ali Talat, Rum tarafının karşı çıkması nedeniyle çözüm olmaması durumunda ise KKTC’nin ve Kıbrıslı Türklerin yine de bu politikalar sayesinde önünün açılacağını, dünya ile bütünleşeceklerini ifade etti.
Halka, Türkiye ile birlikte saptadıkları bu politikaya destek vermesi çağrısında bulunarak, “18 Nisan seçimlerinin, KKTC yurttaşlarının ve 70 milyonluk Türkiye’nin kaderiyle ve geleceğiyle ilgili bir seçim olduğunu” vurgulayan Talat, “Bu küçücük ada, 200 bin nüfus, Türkiye’nin de kaderini etkiler” dedi.

Eroğlu’ndan cevap
Derviş Eroğlu da seçim çalışmaları sırasında yaptığı konuşmalarda, “Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mehmet Ali Talat’ın ‘eğer Eroğlu seçilirse Türkiye Avrupa Birliği’ne üye olmayı kaybeder’ diye söylemlerde bulunduğunu savunarak, “Türkiye Cumhuriyeti politikalarını Talat’a göre yapmaz” dedi.
Kıbrıs Türk halkının yıllarca verdiği mücadele sayesinde devletin taçlandırıldığını kaydeden Eroğlu, “Cumhurbaşkanlığı makamında oturanların da KKTC’nin cumhurbaşkanı olduğunu bilmesi lazım. Bu seçim, KKTC devletinin ve halkının geleceğinin seçimidir. Ya bu topraklarda onurumuzla yaşayacağız ya da Rumlara yama olacağız” diye konuştu. Kıbrıs Türk halkının egemenliğini kabul ettirmek için müzakere masasına oturacağını belirten Derviş Eroğlu, “Biz müzakere masasında her şeyi görüşeceğiz. Hristofyas, senin kırmızı çizgilerin varsa bizim de var. Sen iki bölgeliliği sulandırmaya çalışıyorsun. O zaman hangi ortaklıktan bahsedilecek” ifadelerini kullandı.
KKTC’nin korunması ve yaşatılması gerektiğine vurgu yapan Eroğlu, devlete inanan ve yaşatılmasını isteyen herkesin adayı olduğunu ifade etti.  Müzakerelerin iki yıldır devam ettiğini, ancak gelinen noktada hiçbir ilerleme sağlanamadığını söyleyen Eroğlu, “Yönetim ve Güç Paylaşımı’nda ilerlemeler oldu diyerek insanlar kandırılmamalı” dedi.
Sıcaklıklar artacak
Meteorolojik son tahminlere göre sıcaklıklar, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’de 2 ila 4 derece artacak. Kuzeydoğu kesimlerinde ise aralıklarla yağış geçişleri görülecek.
Sıcaklıklar, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’de 2 ila 4 derece artacak, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde 1 ila 3 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001523&tarih=2010-04-05
 



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,581 µs