En Sıcak Konular

TALAT'TA PANİK HAVASI VAR

4 Nisan 2010 09:38 tsi
TALAT'TA PANİK HAVASI VAR KKTC’de yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Mehmet Ali Talat’ı koltuğu kaybetme korkusu sardı.

KKTC’de sözler sertleşti  

KKTC’de yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Mehmet Ali Talat’ı koltuğu kaybetme korkusu sardı. Seçilemediğinde Rumlarla görüştüğü konuların akibetini merak eden Talat, Eroğlu ve Denktaş’a yüklendi. 

KKTC Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mehmet Ali Talat, KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Başbakan Derviş Eroğlu’nu eleştirerek, “Denktaş–Eroğlu ikilisinin geçmişteki yanlış politikasından dolayı Kıbrıs Rum tarafının tek başına Avrupa Birliği’ne (AB) girdiğini” ve “davayı hançerlediklerini” savunarak, “Rauf Denktaş’ın oy vereceği biri olursam üzülürüm” dedi. Cumhurbaşkanı Talat, seçim propagandası çerçevesinde Dikmen’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bütün dünyanın politikasını desteklediğini, tek eleştirenin Denktaş–Eroğlu ikilisi olduğunu söyledi. Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu’nu, Kıbrıs sorununu müzakere etmek için vizyonu ve politikası olmamakla eleştiren Talat, Eroğlu’nun “anlaşma yapmak şöyle dursun, görüşme dahi yapamayacağını” iddia etti. Eroğlu’nun, müzakereleri hangi zeminde yürüteceğini açıklamadığına işaret eden Talat, Derviş Eroğlu’nu televizyon ekranlarına davet ederek politikalarını karşılıklı tartışma çağrısı yaptı ve “Hodri meydan” dedi.

Talat’ta panik havası var
KKTC Cumhurbaşkanı Talat’ı seçilemediği takdirde Rumlarla bugüne kadar görüştükleri ve mutabık kaldıkları konuların yeni cumhurbaşkanı tarafından nasıl değerlendirileceği korkusu sardı. Bu korkuda Rumlarla aynı paralelde olduğunu gösteren M. Ali Talat rakibi Derviş Eroğlu’yle ilgili olarak şunları söyledi: “Bir kere bugüne kadar görüşüklerimizi kabul ediyor mu, etmiyor mu, bunu açıklamadı. Geçen gün bir televizyon kanalında, ‘Her konuda anlaşmadan hiçbir konuda anlaşılmış sayılmaz’ diyerek, görüştüklerimi sil baştan görüşeceğini söyledi. Yani bir 40 yıl daha. Türkiye ile birlikte mutabık kalarak, anlaştığımız ve kararlaştırdıklarımızı yeniden görüşecekmiş Sayın Eroğlu. Sayın Eroğlu, görüşme yapamaz, çünkü vizyonu yok. Bırakın anlaşma yapamayacağını görüşme de yapamaz.”

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=10001498&tarih=2010-04-04



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,809 µs