En Sıcak Konular

ABDULLAH GÜL VE ÇİZİK ATMAK!

3 Nisan 2010 17:57 tsi
ABDULLAH GÜL VE ÇİZİK ATMAK! Siyaset dilinde “yoklama”, “yazılı sınav”, “çizik atmak” gibi kelimeler sıkça kullanılır oldu.

Abdullah Gül ve çizik atmak!

Siyaset dilinde “yoklama”, “yazılı sınav”,  “çizik atmak” gibi kelimeler sıkça kullanılır oldu. Bilindiği gibi AKP’li milletvekillerinin TBMM Başkanı’na verdiği Anayasa değişikliği teklifinde, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in Antalya Milletvekili olarak ıslak imzası görülünce, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, skandalı ortaya çıkardı. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ise “Meclis Başkanı olmadan önce değişik toplantılarda yoklama bakımından milletvekilleri genel merkezde veya başka bir yerde o listelere imza atarlardı. Benim imzamın da olduğu listeleri her yerde bulmak mümkündür. Onlara dayanarak ‘Meclis Başkanının da metnin altında imzası vardır’ diye iddia etmeyi biraz ciddiyetten uzak buluyorum” dedi.
***
Bence bu açıklama birincisinden daha büyük bir skandaldır. Yani AKP yönetimi, yoklama kayıtlarını Anayasa değişikliği için mi kullanıyor?
Durum böyle olamayacağına göre olayın tek bir açıklaması vardır. AKP milletvekillerinden çeşitli kanun teklifleri için peşin imza alınmıştır. Bütün kanun tekliflerinde bu imzalar kullanılmaktadır. Yalnız, teklif hazırlanırken yangından mal kaçırır gibi acele edildiğinden, Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in artık TBMM Başkanı olduğu unutulmuştur.
Peki, Meclis’in iradesi ne oluyor bu durumda?
Tayyip Erdoğan’ın iradesi olmuyor mu?
O halde 550 milletvekili seçmeye, bu kadar masraf etmeye ne gerek var? Milletvekillerinden aylar önce hatta bir yıl önce alınan imzalarla Anayasa değişikliği teklifi vermek, hangi demokrasi anlayışında var? Tayyip Erdoğan’ın iddia ettiği “İleri Demokrasi” bu mu?
Bu arada, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, “Partinin depo imzalarını Anayasa değişikliğinde kullanamazlar”  dedi!
Anayasa değişikliğinde kullanamazlar da başka kanun tekliflerinde kullanabilirler mi?
Ne demek depo imza? Okay, “depo imza” yı kanun teklifleri için meşru mu sayıyor?
AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ise Anayasa değişikliği konusunda muhalefet partileri CHP ile MHP’nin tutumunu “yazılıdan kaçan öğrenci”ye benzetti!
Abdullah Gül de Pakistan’dan imza tartışmasına katıldı ve Mehmet Ali Şahin’in teklifteki imzası için “varsa üzerine çizik atılır” dedi.
Yani o da “depo imza”yı meşru sayıyor?
***
Bu arada Ankara’da Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılan “Cer Modern Sanatlar Merkezi”nin açılış törenine, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü sanatçılarının “kalabalık görüntü olsun” diye, imza zoruyla getirildiği iddia edildi.
Kültür Sanat-Sen Ankara Şube Başkanı ve keman sanatçısı Eser Akman, ANKA’ya yaptığı açıklamada “Sanatçılara ‘imza çizelgeleriniz oraya götürülecek, orada bulunup imzalamazsanız, yok sayılacaksınız’ denildi. Baskı ve yıldırma politikalarının çok yoğun olduğunu zaten biliyorduk ama bu sonuncusu çok çirkin”  dedi.
Milletvekillerinden, Anayasa değişikliği için peşin imza alınan bir ülkede sanatçılara da robot muamelesi yapılır elbette!
Asıl yoklamayı ve sınavı ise millet yapmalı ve bu kadroların üzerine çizik atmalı!

Arslan Bulut-Yeniçağ

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=12698



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,518 µs