En Sıcak Konular

TURK TURİZMCİLER KKTC'YE AMBARGOYU RUM ÜZERİNDEN AŞIYOR

3 Nisan 2010 11:47 tsi
TURK TURİZMCİLER KKTC'YE AMBARGOYU RUM ÜZERİNDEN AŞIYOR Başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzere KKTC’ye uygulanan ‘doğrudan uçuş yasağı’ adanın Türk tarafındaki turizm hareketlerini olumsuz yönde etkiliyor.

Türk turizmciler KKTC’ye ambargoyu aşıyor  

Başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzere KKTC’ye uygulanan ‘doğrudan uçuş yasağı’ adanın Türk tarafındaki turizm hareketlerini olumsuz yönde etkiliyor ancak Türk turizm yatırımcıları, alternatif yöntemler geliştirerek ambargoyu aşmayı başarıyor. 

Batı ülkeleri tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) yıllardır haksız biçimde uygulanan ambargo turizm sektörünü olumsuz yönde etkiliyor. Avrupa ülkelerinin KKTC’ye yönelik ‘doğrudan uçuşlara’ izin vermemesi, bu tür uçuşları tercih eden özellikle varlıklı turistlerin KKTC’deki otellerde konaklama sayısını azaltırken, adada yatırım yapan Türkiye’de yerleşik turizm şirketleri alternatifler geliştiriyor. KKTC’nin en nitelikli turizm tesisi olarak Haziran ayında Girne’de açılacak olan Boz Group tarafından inşa edilen Cratos Premium Otel; İtalya, Rusya, İsrail başta olmak üzere birçok ülkede tanıtım faaliyetlerine başladı. Başta Türkiye olmak üzere Türmenistan ve Libya’da altyapı, konut, stadyum gibi projelere imza atan Trabzon kökenli Boz Group’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Bozoğlu, KKTC’ye uygulanan ambargo nedeniyle uçaklara iniş izni verilmediğine işaret ederek, “Ancak İtalyanların doğrudan uçuş yasağını kırmak için girişimleri var. İtalyanlar ciddi rezervasyon yapma aşamasında. Ayrıca otele gelmek isteyen diğer ülke vatandaşları da önce Rum Kesimi’ne gelerek, oradan KKTC’ye geçebilecek. Otelin Rum Kesimi’ne de mesafesi yarım saat olduğu için biz ambargoyu sorun olarak görmüyoruz. Müşterilerimizi kendi araçlarımızla da alabileceğiz” dedi. Yaklaşık 220 milyon dolar yatırımla inşa edilen Cratos’un Genel Müdürü Özer Diler de, KKTC’de 16 bin yatak bulunduğunu, üstüne 10 bin yatak daha geldiğine işaret ederek, “Türkiye’de doluluk oranı yüzde 35–40 iken KKTC’de bu oran yüzde 75. Yine de ambargo KKTC turizmi için çok büyük bir sorun” dedi. 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001489&tarih=2010-04-03 



Bu haber 977 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,412 µs