En Sıcak Konular

ANAYASA TASLAĞINDA İMZA SKANDALI

2 Nisan 2010 15:42 tsi
ANAYASA TASLAĞINDA İMZA SKANDALI Korku dağları bekler denir ya, işte bu süreç içinde AKP’nin yaşadığı ve AKP ile yaşanan böyle bir durum. Neler neler yapmıyorlar.

Anayasa taslağında imza skandalı

Korku dağları bekler denir ya, işte bu süreç içinde AKP’nin yaşadığı ve AKP ile yaşanan böyle bir durum. Neler neler yapmıyorlar. İşte en son CHP’nin ortaya çıkardığı bir skandal.
Çok karışık ve çok ayrıntılı ama aynı zamanda o kadar acemice ve “amatörce” ! Pazartesi sabahı Meclise verilen taslak meğer üç kağıttan oluşuyormuş. Tabii vekillerin ellerine geçen, bir tanesi.
Geçen yıl, Köksal Toptan zamanında “depolanan” imzalar kullanılmış. Bu yüzden de iki listede tahrifat yapılıp üçüncü listede isimler düzeltilebilmiş. Gece saat on birde hazırlanıp sabah dokuzda Meclise getirilen bu taslakta, o kadar imzanın ne zaman toplandığı soruluyor şimdi. Bir kağıtta üst kısmının aynı olduğu ve yedi kişi olduğu ve yedisinin de (bakanlar ve başbakan) imzalarının bulunmadığı gibi garip bir durumu anlatmaya çalışıyorlar ve bu imza eksikliğinin gelecekte kendilerine bir sorumluluk yüklememesi açısından, bir tedbir olarak düşünüldüğü yorumunu yapıyor CHP’liler. Buna karşılık Meclis Başkanının imzasının bulunduğunu, bunun da yanlış bir uygulama olduğunu, bu imzanın da depo imza zamanından kaldığını söylüyorlar. Haberciler durumu Burhan Kuzu’ya sordular. O da her zamanki “boş verici” haliyle, “olsa ne olur” gibi anlaşılamaz bir cevapla karşıladı soruyu.
***
Başka bir ülkede olsa büyük bir heyecan yaratacak olan ama bizimkinde  “ne olacak yani” lerle karşılanan bir girişim de YARSAV’dan geldi. Onlar da Adalet Bakanı hakkında suç duyurusunda bulundular. Korku dağları aşmış işinin anayasa taslağıyla ilgili kısmı bunlar.
Korkmayanlar
Korkmayan bir çok kişi var da, bugünlerde iki kesim dikkatimi çekiyor. Biri son üç şehidimizin anaları, babaları... “On çocuğum olsa da yollarım, ben şehid babasıyım, bununla iftihar ediyorum” diyen babalar ve elinde bayrağımızı sallıyarak haykıran korkusuz nineler...
Bir de aslanım Tekel işçileri...
“Biz evimize geliyoruz, TÜRK-İŞ bizim evimiz. Eve gelmek neden yasak olsun” diyorlar. Ben bu yazıyı Çarşamba gecesi yazıyorum. Yola çıkmışlar bile. Ta Siirtlerden, Tokatlardan, İzmirlerden geliyorlar. Perşembe günü Ankara’ dalar. Arkadan şeker işçileri gelecek, TARİŞ gelecek... Tekelciler bin kişi geliyorlar ama “belli olmaz, daha kalabalıklaşırız belki” diyorlar. Gel de hatırlama Yahya Kemal’i:
Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik
Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik
Ak tolgalı beylerbeyi haykırdı, ilerle!
Bir yaz günü geçtik Tuna’dan kafilelerle
Ankara’ya tekrar hoşgeldiniz yiğitler!
Suikast korkuları
Gün geçmiyor ki Tayyip Bey’e suikast ihbarı gelmesin. Derhal aramalar başlıyor, korumalar arttırılıyor, köpekler salınıyor. Bülent Arınç’a suikast, Tayyip Bey’e suikast... Nedense başkalarına yok. Onlar bu suikast işlerini o büyük hitabetleriyle (!) iyi işliyorlar. Anayasa taslağına son dakikada ilave edilen komutan ve genelkurmay başkanlarına da Yüce Divan yolunu açan madde de böyle bir şey. Her yerde söyler misiniz, “bunlar Yüce Divana gidecekler, Anayasayı Yüce Divan korkusuyla değiştirmek istiyorlar, yargıdan kaçabilmek için” diye, işte onlar da böyle yaparlar! “Madem biz gideceğiz, komutanlar da gelsin” derler, Elle gelen düğün bayram... Rövanş almış olurlar yani.
Hepsi iyi de, komutanlar bu memlekete ne gibi bir zarar verdiler? Özelleştirmelerle yurdu fakirleştirdiler mi, güvenliğimizi tehlikeye atacak kanunlar mı yaptılar, toprak mı sattılar, şimdi termik santralleri mi satıyorlar, ihale yolsuzluğu mu yaptılar işçileri beş yüz lira aylıkla yaşamaya mı mecbur ettiler, yandaş medya mı oluşturdular, TRT’nin parasını milyon dolarlarla heba mı ettiler, tarımı mı bitirdiler, sanayii mi çökerttiler, liyakatsız adamları, layık olmadıkları işlerin başına mı getirdiler...
Ben kaç kere yazdım, darbeden korkacağınıza Allah’tan korkun diye ama kim okur kim dinler varak-ı mihr-i vefayı.
Nihat Genç diyor ya,  “bu ülkeyi kırklamak lazım diye. ” Fareler bastı her tarafı “ diyor.

Afet Ilgaz-Yeniçağ

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=12675

 



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,731 µs