En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''ÖNCE FEDARASYON SONRA BÖLÜNME''

2 Nisan 2010 14:53 tsi
HAYDAR BAŞ: ''ÖNCE FEDARASYON SONRA BÖLÜNME'' Haydar Baş, Türkiye’de etnik grupların bir takım imtiyazlı haklara sahip olmasının her etnik grup için ayrı bir hukuk ortaya çıkaracağına işaret ederek, “Bu gidişle Türkiye’yi önce federasyon, sonra da bölünme bekliyor” dedi.

Önce federasyon sonra bölünme  

Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye’de etnik grupların bir takım imtiyazlı haklara sahip olmasının her etnik grup için ayrı bir hukuk ortaya çıkaracağına işaret ederek, “Bu gidişle Türkiye’yi önce federasyon, sonra da bölünme bekliyor” dedi.
 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, Karabük’te gerçekleştirilen Ekoanaliz programında vatandaşların sorularına cevap verdi. Son günlerin en sıcak gündemini oluşturan Anayasa değişikliğiyle ilgili sorulara da cevap veren Haydar Baş, böyle bir yasal düzenlemeye kesinlikle karşı olduğunu söyledi. Anayasa değişikliğinin aceleye getirildiğini dile getiren Haydar Baş, Anaysa değişikliğinin Meclis’ten geçmemesinden yana olduğunu söyledi. Vatandaşların farklı farklı konulardaki sorularına üç saat boyunca cevap veren Prof. Dr. Haydar Baş, sorular üzerine hükümetin açılım politikalarını da değerlendirdi.

Türkiye federasyona sürükleniyor
“Hükümetin açılım politikalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki bir soruya BTP Genel Başkanı, şu cevabı verdi: “Vatandaşlarımızın tamamı bu iktidara ‘bizim karnımız aç, bize iş bulacaksın, karnımızı doyuracaksın, sırtımızı giydireceksin’ diyor. Şimdi bunları yapamıyor hükümet ve ‘gelin size hürriyet vereceğim’ diyor. Biz hepimiz Türk vatandaşıyız. Lazı, Çerkezi, Kürdü, Rumu hepimiz Türk vatandaşıyız. Bu Türk vatandaşlığı kavramında bütün haklar eşittir.
Kürtler istedikleri zaman okuyabiliyor mu? Vekil olabiliyor mu? Bakan veya Başbakan olabiliyor mu? Cumhurbaşkanı olabiliyor mu? Orduda komutan olabiliyor mu? Olabiliyor. O zaman onlara verilmemiş hak yok ki. Ve Türkiye’nin en büyük zenginleri de kabul etseniz de etmeseniz de şu anda Kürt arkadaşlarımızdan. Şimdi Kürt arkadaşlarımızda olmayan hak hangisi onu söyler misiniz bana? Bunların yapmak istedikleri ne biliyor musunuz? Ben de olacak ama ben de olan sen de olmayacak. Sen de olacak ama sen de olan bende olmayacak. Bu farklılık haklarıdır. Bu farklılık hakları, etnik grupların bağımsızlığını sonunda gerektiren haklardır. En masum ifadesiyle evvela bu federe yapıya gider, ondan sonra bölünmeye gider. Sayın Başbakan senin açılım dediğin şeyin sonunda bir takım imtiyazlı haklara etnik grupların sahip olmasıyla Türkiye’de mevcut olan 36 etnik grubun 36 ayrı hukuku ortaya çıkacaktır ki bunun adına sen ne dersin onu söyle bana.”

Kendi kendimizi lekeliyoruz
“Ermeni soykırım iddialarıyla şanlı yüce Türk milletimizin kapıkulu edilmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki vatandaşlardan gelen sorulara Haydar Baş şöyle cevap verdi: “Türklerle Ermeniler asırlar boyu bir arada yaşamış iki millettir. Biz en güçlü olduğumuz dönemde Ermenilere bir fiske atmadık. İmparatorluğun batacağı 1915 yılında mı bunları katlettik? Bu kadar saçma, bu kadar uydurma bir iddia olamaz. Böyle bir şey olamaz. Sayın Başbakan’ın dediği gibi de Türkiye’de 100 bin Ermeni de yok. Bunlar 10 bin bilemedin 15 bin civarındadır. Türk milleti dünyanın en seçkin milletidir. Ama kaderin şu hesabına bakın ki öyle bir noktaya geldik kendi kendimizi yargılıyor, lekeliyor ve kendi kendimizi suçluyoruz. Niye böyle oluyor? Aidiyetini, kendi benliğini kabul etmeyen insan bir başkasının izzetine, ikramına ve şereflendirmesine layık olabilir mi?”

Türkiye’de bir bağ bozumu yaşanıyor
Programda Türkiye’nin zengin yeraltı kaynakları da gündeme geldi. Daha önce siyasilerin petrol yok dediğine dikkatleri çeken bir vatandaş geçen yıl 15 yeni kuyuda petrol bulunduğunu ifade ettikten sonra Prof. Dr. Haydar Baş’a ‘Yeraltı kaynaklarımızı neden kullanmıyoruz’ diye sordu. BTP Genel Başkanı, şöyle cevap verdi: “Türkiye’nin altında o kadar müthiş kaynaklar var. Ama gel gör ki bunu işletecek irade maalesef Türkiye’de yok. Okyanusun ötesinden geliyorlar Trabzon’a üs yapmak istiyorlar. Hiç kimse bunun hesabını sormuyor. Öyle bir bağ bozumu var ki ‘oğlan yedi oyuna gitti, kız yedi koyuna gitti’ şeklinde ifade edilen atasözündeki durumu yaşıyoruz.”

‘AB vardır’ demek artık imkânsız
Avrupa Birliği konusunda gelen sorulara da cevap veren BTP Genel Başkanı, yıllar önce Avrupa Birliği’nin dağılacağını söylediğini hatırlattı. Haydar Baş şunları söyledi: “Avrupa Birliği çatırdamaya başladı. Birbirine yardım edemiyor, birbirinin derdine derman olamıyor. İşte Yunanistan borçlanmış, birlikten destek istiyor IMF’yi ona telkin ediyorlar. IMF’nin destek olduğu bir birlikte Avrupa Birliği vardır demenin fiilen imkânı kalmamıştır bana göre Avrupa Birliği başladığı gibi bitmiştir.”

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001464&tarih=2010-04-02
 



Bu haber 842 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,736 µs