En Sıcak Konular

31 MART ERMENİ VAHŞETİ BİR KEZ DAHA LANETLENDİ

1 Nisan 2010 13:09 tsi
31 MART ERMENİ VAHŞETİ BİR KEZ DAHA LANETLENDİ 31 MART 1918’de Rus destekli Ermenilerin soykırımına uğrayan ve 50 bin kayıp veren Azerbaycan, “Soykırım Günü”nde şehitlerini andı.

Azerbaycan, Ermeni vahşetini lanetledi...

31 MART 1918’de Rus destekli Ermenilerin soykırımına uğrayan ve 50 bin kayıp veren Azerbaycan, “Soykırım Günü”nde şehitlerini andı.  Ermenileri, Türk ordusu durdurmuştu.
Ermeni vahşetine lanet
Ermeni güçlerinin 1918’de Bolşevik ordusu desteğinde Azerbaycan Türklerine yönelik vahşi saldırılarında hayatını kaybedenler, şehitliklerde düzenlenen törenlerle gözyaşları içinde bir kere daha anıldı
Soykırım yalanıyla tüm dünyayı aldatan Ermenilerin yaptığı katlimlarda hayatını kaybedenler, gözyaşları içinde anıldı. Azerbaycanlılar Soykırım Günü dolayısıyla Azerbaycan’ın çeşitli kentlerinde anma törenleri düzenlendi. Azerbaycan’da 31 Mart 1918 tarihinde Bakü’deki Ermeni Taşnak grupları, Bolşeviklerle ortak hareket ederek Azerbaycan Türklerine karşı soykırım harekatına başlamış ve olaylar neticesinde Bakü, Şamahı, Guba gibi şehirlerde yaklaşık 50 bin Azerbaycan Türkü öldürülmüştü. Nuri Paşa komutasındaki “Kafkas Türk İslam Ordusu” bölgeye gelerek olaylara son vermişti. Azerbaycan’ın eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in, 26 Mart 1998 tarihinde imzaladığı genelgeyle 31 Mart, “Azerbaycanlılar Soykırım Günü” olarak belirlenmişti. “Azerbaycanlılar Soykırım Günü” etkinlikleri kapsamında dün Hacıgabul ve Salyan bölgeleri ile dış temsilciliklerde de tören ve konferanslar düzenlendi.
Tarihin kanlı sayfaları
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “31 Mart Azerbaycanlıların Soykırımı Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Azeri ve Türk halklarının yıllarca Ermenilerin ideolojik ve askeri saldırılarına maruz kaldıklarını” kaydetti. Aliyev, Azerbaycan topraklarında Ermeni devletinin kurulması, 1905 ve 1918 olayları, Sovyetler Birliği döneminde 1920’li yıllarda Zengezur’un Ermenistan’a verilmesi, 1948-1953 arasında yüz binlerce Azerbaycanlının bugünkü Ermenistan içinde yer alan topraklarından zorla çıkarılması gibi olayların tarihin kanlı sayfalarından olduğunu ve kesinlikle bunun unutturulmaması gerektiğini bildirdi.
Egemenlikten taviz yok
Azerbaycan halkının vatanseverliği ve yönetimin siyasi iradesi sayesinde ülkelerinin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini sağlamak için gerekli önlemleri alacaklarını bildiren Aliyev, ayrıca soykırımı yapanları da ortaya çıkaracaklarını kaydetti.(Sümeyra YILMAZ-Yeniçağ)

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=33591



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,491 µs