En Sıcak Konular

BAHÇELİ'DEN ÖNEMLİ BİR ''MARDİN'' TESPİTİ

1 Nisan 2010 12:58 tsi
BAHÇELİ'DEN ÖNEMLİ BİR ''MARDİN'' TESPİTİ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son grup konuşmasında bir noktaya değindi. Mardin Artuklu Üniversitesi’ndeki bir toplantıda kuşkulu bir Sevr organizasyonunun ipuçlarını sergiledi.

Bahçeli’den önemli bir “Mardin” tespiti

Gündem Anayasa taslağı olduğu için, parti liderlerinin bu yöndeki mesajları önemseniyor. Bu arada bazı önemli tespitler de gözden kaçıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son grup konuşmasında bir noktaya değindi. Mardin Artuklu Üniversitesi’ndeki bir toplantıda kuşkulu bir Sevr organizasyonunun ipuçlarını sergiledi.
Bu toplantıda temel konu, Türkiye’nin de ötesinde bir Haçlı organizasyonu söz konusu. ‘Çağdaş Haçlı Seferleri’ne zemin hazırlama gayretleri hissediliyor...
Lafı uzatmadan Bahçeli’nin söylediklerine bakalım ve durumu anlamaya çalışalım...
“...Basına kadar yansıyan haberlerde de görüleceği gibi, Mardin Artuklu Üniversitesi’nde gerçekleşen bir toplantı bu kapsamda ele alınmak durumundadır.
Kutlu vatan toprağı Mardin’nin buluşma noktası olarak seçildiği ve iki gün süren bu toplantının konusunun, yerinin, muhtevasının ve bazı konuşmacıların kimliklerinin son derece dikkat çekici olduğunu belirtmek isterim.
Konferansın organizatörü olan Londra merkezli bir kuruluşun ülkemizin bir üniversitesinde, din adamı veya uzmanı oldukları ifade edilen şahıslarla bir araya gelmiş olmaları, herkesi kuşkuya sevk etmesi gereken bir gelişmedir.
Bizler, özellikle çeyrek yüzyıldır, nüfusu milyara ulaşmış İslam dünyasını küresel gelişmeler karşısında maddi ve manevi direncini kırmak ve tepkilerini etkisizleştirmek için büyük çabalar ve paralar harcandığını biliyoruz.
Bununla, adı kendinden menkul “ılımlı İslam” denilen bir teslimiyet dalgası ve hükümetin de aralarında bulunduğu taşeronlarla İslam dünyasını etkilemeye çalışıldığını gözlüyoruz.
-Bu konferans için dünyanın başka kentleri ve üniversiteleri dururken neden Türkiye, neden Mardin ve neden Mardin’deki üniversite seçilmiştir?
- Daha önce de etnik kimliklerin sözde akademik ortamda tartışılmasına yönelik
teşebbüsü bulunan Artuklu Üniversitesi, şimdi de İslam dünyasının ayrışma ve
bölünme projelerinin merkezi haline mi
getirilmek istenmektedir?
-Türkiye Cumhuriyeti, hükümet üzerinden talip olarak, dünyadaki din kardeşlerimizi Batı dünyasına karşı teslimiyete çağırma gibi bir görev mi üstlenmiştir?
- Ülkemizdeki akademik ilahiyat çevrelerinin uzak durduğu, Diyanet İşleri Başkanlığının bulunmadığı anlaşılan bu toplantıdaki tartışmalardan Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti ve İslam dünyası için beklenen sonuçlar nelerdir? Bu konuya YÖK Başkanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı nasıl bir açıklama getirecektir?
Ve yine bu kapsamda olmak üzere;
- Giderek yaklaşan İran’a saldırılma ihtimali üzerine, bu ülkenin Müslüman halkının manevi direnme dayanakları hakkında kuşkular mı uyandırılmak istenmektedir?
-Ülkemizde yapılan bu toplantı ile onbinlerce şehidin üzerinde yükseldiği Filistin direnişi, dini gerekçelerle kırılmak mı istenmektedir?
- İslam dünyasında başlayan anti
emperyalist tepkiler, sürdürülen eşbaşkanlık görevinin gereği olarak, söndürülmek mi
istenmektedir?
Bu toplantının gerçek anlamı ve hükümetle ilişkisi de;
-İstanbul’da Ermeni tezlerini destekleyen üniversite toplantılarında olduğu gibi, Erbil’de peşmergelerle kucaklaşarak açılımın kurdelesinin kesilmesi gibi çok yakında gün ışığına çıkacaktır...”
 Bahçeli’nin bu tespitinin arkasında durmasını, gündeme taşımasını dileriz...

Behiç Kılıç-Yeniçağ

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=12666



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,631 µs