En Sıcak Konular

TÜRKİYE'DE 20 BİN VEREM HASTASI VAR

5 Ocak 2008 16:53 tsi
 TÜRKİYE'DE 20 BİN VEREM HASTASI VAR Türkiye Ulusal Verem Savaşı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Prof. Dr. Ferit Koçoğlu, Türkiye'de 20 bin dolayında verem hastası bulunduğunu belirtti...

ANKARA - Selma Bıyıklı - Türkiye Ulusal Verem Savaşı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Prof. Dr. Ferit Koçoğlu, Türkiye'de 20 bin dolayında verem hastası bulunduğunu belirterek, ''Verem savaşında son 1-2 yıldır gözlediğimiz bazı olumlu gelişmelere karşın, hastalık önemini hala koruyor ve toplum sağlığını tehdit ediyor'' dedi.
Koçoğlu, yarın başlayacak 61. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, ''13 bin 225'i erkek, 7 bin 301'i kadın olmak üzere Türkiye'de toplam 20 bin 526 verem hastası bulunuyor'' diye konuştu.
Verem hastalığının tedavi başarı şansının yüzde 88 olduğunu kaydeden Koçoğlu, ancak Türkiye'deki hastaların 250'sinde ilaçlara karşı direnç geliştiğini söyledi.
Verem mikrobu solunumla bulaştığı için tüm dünyada önemli bir sorun olduğunu ifade eden Koçoğlu, ''Verem, teşhisi kolay, tedavisi mümkün bir hastalık olmasına rağmen dünyada en çok ölüm nedenlerinden biridir. Bunlar önlenebilir ölümlerdir'' diye konuştu.
Doğrudan gözetimli tedavi uygulamasının ülke genelinde yaygınlaştırılmasının memnuniyet verici olduğunu anlatan Koçoğlu, ''Fakat işbirliği yapmayan hastalarda bir azalma olmaması, bu uygulamanın başka yaptırımlarla desteklenmesi gerektiğine işaret ediyor'' şeklinde konuştu.
Verem savaş çalışanlarının işbirliği yapmayan uyumsuz hastalar karşısında çaresiz kaldıklarını anlatan Koçoğlu, bu hastaların zorunlu olarak hastanelere yatırılarak tedavi edilmesi gereğini söyledi.

Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,623 µs