En Sıcak Konular

'ÇARESİZ VE AMAÇSIZLAR'

5 Ocak 2008 15:43 tsi
'ÇARESİZ VE AMAÇSIZLAR' Erdoğan, Diyarbakır Valiliğinde sivil toplum örgütü temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından basına açıklamalarda bulundu.

DİYARBAKIR - Murat Muratoğlu bildiriyor - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu hain saldırı terör örgütünün sadece çaresizliğini değil, aynı zamanda amaçsızlığını da gözler önüne sermiştir'' dedi.
Erdoğan, Diyarbakır Valiliğinde sivil toplum örgütü temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından basına açıklamalarda bulundu.
Saldırıda ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara şifa dileyen Erdoğan, şunları kaydetti:
''Bu hain saldırı terör örgütünün sadece çaresizliğini değil, aynı zamanda amaçsızlığını da gözler önüne sermiştir. Çünkü bu yoldan hiçbir yere varamayacağı... Masum insanların, gencecik çocukların hayatına kast ederek hiçbir şey elde etmeleri mümkün değildir. Terör örgütünün elebaşları kendilerini ele vermiştir. Bölücü terör örgütü hiçbir zaman benim Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi olmamıştır, olmayacaktır. Bu eylemde, saldırıda ölen kardeşlerim benim Kürt kökenli vatandaşlarım değil mi, bu bölgenin insanları değil mi?''
Erdoğan, ''bu hunhar eylemler bizim terörle mücadelede azim ve kararlılığımızı daha da artırmaktadır. Bunun için 'daha ileri, daha da geliştirilmiş bir demokrasi' diyoruz. Demokrasiyi hep beraber geliştireceğiz. Bu dayanışmamızı hep beraber sürdüreceğiz ve bu demokrasi mücadelesi, inanıyorum ki, çok daha güç bulacaktır, kuvvet bulacaktır'' dedi.
Başbakan Erdoğan, ''Hedef, aslında sadece Diyarbakır değildir. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle aslında bütün Türkiye'dir. Bu birliğimizdir, bu beraberliğimizdir, aramızdaki dayanışma, sevgi ve kardeşliktir. Bu eylem, buna yöneliktir'' diye konuştu.
Erdoğan, basın toplantısının ardından patlamada hayatını kaybeden Ferhat Mutlu, Melek İpek ve Eren Şahin'in ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

KOMUTANLARDAN YARALILARA ZİYARET

DİYARBAKIR - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve beraberindeki kuvvet komutanları, Diyarbakır'daki patlamada yaralanan askerleri ziyaret etti.
Geceyi Diyarbakır'da geçiren Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanları, bu sabah Asker Hastanesine geldi. Orgeneral Büyükanıt ve beraberindekiler, burada tedavi gören 18 yaralıyı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Büyükanıt, ziyaret ettiği yaralılara içinde çeşitli hediyeler bulunan birer çanta dağıttı.
Orgeneral Büyükanıt'ın ziyaret ettiği yaralılar, olay anını anlattı. Yaralı askerler, lojman nizamiyesine doğru hareket halindeyken, lojmanlara 200 metre kala caddenin sağında park etmiş araç zinciri olduğunu belirttiler.
Askerler, ''Bir anda patlama oldu. Patlama içinde bulunduğumuz aracın sağ tarafında meydana geldi. Hemen tahliye edildik. Patlamadan kısa bir süre sonra yangın çıktı'' dediler.
Büyükanıt, ziyaret sonrası hastaneye gelen Diyarbakırspor Başkanı Adnan Öktüren ve yeni yönetim kurulu üyeleri ile de bir süre görüştü. Kısa süren görüşme basına kapalı yapıldı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanları, daha sonra patlamanın meydana geldiği Mimar Sinan Caddesi'ne geldi. Büyükanıt, olay yerini gezdi ve yetkililerden patlamayla ilgili bilgi aldı.

TALABANİ VE BARZANİ SALDIRIYI KINADI

SÜLEYMANİYE - Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Diyarbakır'daki saldırının insanlık dışı bir eylem olduğunu belirterek, ''olayı kınıyoruz'' dedi.
Toplantıdan sonra gazetecilere açıklama yapan Talabani, ''Diyarbakır'daki saldırı insanlık dışı bir eylemdir. Olayı kınıyoruz'' diyerek, saldırının öncelikle Kürtlere yapılan bir darbe, barışı istemeyen ve sevmeyenlerin bir planı olduğunu belirtti.
Her zaman barıştan yana olduklarını aktaran Talabani, Orta Doğu'nun en büyük sorununun terör eylemleri olduğunu kaydetti.
Bir gazetecinin; ''Türkiye ile ilişkileriniz nasıl?'' sorusuna Talabani, Türkiye ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dost olduklarını, Erdoğan'ı çok sevdiklerini belirtti.
Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesut Barzani de Diyarbakır'daki olayın terör saldırısı olduğunu, bunun öncelikle Kürtlere yapıldığını ve saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

HASAR TESPİT KOMİSYONLARI KURULDU

DİYARBAKIR -
Diyarbakır'daki patlamada maddi zarara uğrayan vatandaşların zararlarının giderilmesi amacıyla Diyarbakır Valiliğince hasar tespit komisyonları oluşturuldu.
Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, Yenişehir beldesinde askeri personeli taşıyan sivil servis aracına yönelik düzenlenen saldırıda, maddi kayba uğrayan vatandaşların zararlarının tazmin edilmesi amacıyla 4 tespit komisyonu kurulduğunu söyledi.
Komisyonların çalışmalarına başladığını, hasarları tespit edilen vatandaşların zararlarının en kısa sürede ödeneceğini ifade eden Aydın, devletin vatandaşının yanında olduğunu bildirdi.
Komisyonların çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacağını belirten Aydın, ''Komisyonlarımız çalışmalarına başladı. Zararları tespit edilen vatandaşımızın zararını belirleyeceğiz. Kimse mağdur olmayacak ve vatandaşımızın zararı fazlasıyla ödenecek'' dedi.


 



Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,538 µs