En Sıcak Konular

KURTULMUŞ EMİN ADIMLARTLA İLERLİYOR

30 Mart 2010 14:21 tsi
KURTULMUŞ EMİN ADIMLARTLA İLERLİYOR Kurtulmuş son günlerde gündemden düşmüyor. Daha da ötesi gündemi belirliyor. Medyanın bu kadar ilgisini çekebilmek Meclis'te temsil edilmeyen bir parti için büyük başarı.

Kurtulmuş emin adımlarla ilerliyor

CUMA akşamı yaklaşık 50 yerel TV'den canlı olarak yayınlanan 'Gündem Türkiye' programı nedeniyle Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Numan Kurtulmuş ile birlikteydik. Ömer Şahin moderatörlüğünde gazeteciler Erkan Tan ve Yılmaz Tunca ile birlikte SP liderine sorular yönelttik.
*
KURTULMUŞ son günlerde gündemden düşmüyor. Daha da ötesi gündemi belirliyor. Medyanın bu kadar ilgisini çekebilmek Meclis'te temsil edilmeyen bir parti için büyük başarı. Bu başarının sırrı ise, Kurtulmuş'un adeta ana muhalefet partisi gibi çalışmasında saklı. Anayasa paketi tartışmalarına somut bir öneriyle katılan SP'nin; taslaktaki maddelerin tek tek oylanmasını öngören pusula örneği neredeyse tüm çevrelerin takdirini topladı. SP'nin anayasa paketi tartışmalarına yapıcı bir katkı sağlaması ve bu konuda fazlasıyla hazırlıklı olması parti için önemli bir artı puan.
*
SP'Yİ gündeme taşıyan bir başka konu da CHP lideri Baykal'ın SP'ye yönelik ifadeleriydi. Baykal'ın SP ile koalisyona sıcak baktığını açıklaması karşısında Kurtulmuş şimdilik Baykal'a olumlu ifadelerinden ötürü teşekkür etmekle yetiniyor. Ama belli ki Baykal'ın ifadeleri SP kadrolarında ilgiyle karşılanmış.
Polemiksiz siyaset
KURTULMUŞ'UN en önemli özelliklerinden biri polemiksiz ve yapıcı siyaset anlayışını benimsemesi. Kutuplaşma siyasetinin parçası olmayı reddediyor ve kendi yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ancak AKP'yi eleştirmekten de geri kalmıyor. Başbakan Erdoğan'ın kaçak Ermenilerle ilgili çıkışını hatırlattığımda, Başbakandan özür beklediğini dile getiren Kurtulmuş şunları söyledi:
'Bu topraklar insanlığın son adasıdır. En sıkışık zamanlarda dünyanın her yerinden gelen mazlum insanlara kucak açmıştır. Macar milliyetçileri, İspanya kralından kaçan Yahudiler, faşist Almanya'dan kaçanlar ve Ermeniler, Süryaniler buraya geldi. Böyle bir emaneti almış bir milletin Başbakanı ABD'deki Ermeni lobilerine kızıp da buradaki Ermenilere kovarım ha diyemez. Bu bizim adalet duygumuzla barışmaz'
Sonradan görme modası: Jip
KURTULMUŞ'A en sık yöneltilen sorulardan biri AKP ile SP'nin farkının ne olduğu. Kurtulmuş ekonomi ve dış politikada AKP ile ayrıldıklarını söylese de bence en büyük fark yaşam tarzlarında. Kurtulmuş'un AKP'ye yönelik en ciddi eleştirisi de bu yönde. Sık sık tekrarladığı 'Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğim' sözünün hedefinde de eski yol arkadaşları, bugünkü iktidar mensupları var. Kurtulmuş'a bu sözünü hatırlattığımda muhafazakar kesimlerdeki jip hevesine de değinmeden geçmedi:
'Servet düşmanı değilim. Ama jip bugünlerde sonradan görme zenginliğin bir sembolü haline geldi. Bizim çocukluğumuzda mahallede sarı ve kırmızı Mercedes'ler olurdu. Bunlar sonradan görme zenginliğin sembolüydü. Özal döneminde renkli Mercedes'in yerini Jaguar aldı. 28 Şubat sürecinde sonradan görme zenginlerin araçları jipler oldu. Dindarlık iddiasındaki insanların yaşam tarzlarına dikkat etmeleri lazım'
*
AKP'Yİ bir konjonktür partisi olmakla eleştiren Kurtulmuş, modalara ve akımlara kapılmak yerine, geleneklerinden kopmayan ahlak ve maneviyattan beslenen bir siyaset tarzını tercih ediyor. Eski yol arkadaşlarıyla ayrı düşmesinin en temel nedeni de bu gibi görünüyor.

 

Lale Şıvgın-Tercüman

Kaynak: TERCÜMAN GAZETESİ,http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi.asp?id=10000



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,973 µs