En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TÜRKİYE'Yİ BÖLECEK''

30 Mart 2010 11:16 tsi
HAYDAR BAŞ: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TÜRKİYE'Yİ BÖLECEK'' Haydar Baş,"Hak ve hukuktan bahsedilirken, toplum öyle bir Anayasa değişikliği ile karşı karşıya ki, bölünmenin parçalanmanın adı adalet olacak, hukuk olacak" dedi.

Anayasa değişikliği Türkiye’yi bölecek  

BTP Genel Başkanı Haydar Baş, hükümetin Türkiye’yi hukuk devletinden uzaklaştırdığını belirterek, “Hak ve hukuktan bahsedilirken, toplum öyle bir Anayasa değişikliği ile karşı karşıya ki, bölünmenin parçalanmanın adı adalet olacak, hukuk olacak” dedi. 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, partisinin Başkanlık Divanı toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin hazırladığı Anayasa değişikliği taslağı konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Anayasa değişiklik paketini açılım politikalarıyla birlikte ele alan Prof. Dr. Baş, şunları söyledi: “Hukuk devletinden uzaklaşıyoruz. Hak ve hukuktan bahsedilirken, toplum öyle bir Anayasa değişikliği ile karşı karşıya ki, Allah muhafaza etsin bölünmenin parçalanmanın adı adalet olacak, hukuk olacak. Yarın toplumların birbirine düşmesi hak olacak, hukuk olacak.”

Herkes eşit vatandaştır
Türk kimliğine vurgu yapan Prof. Dr. Baş, “Türk vatandaşı her türlü etnik kimliği içinde barındıran görüşün adıdır. Bu Rum, Ermeni, Keldani, Süryani olabilir. Türk olabilir, Kürt, Laz, Çerkez olabilir. Bunların tamamı Türk kimliği altında vatandaşlık hakları esas alınarak eşit haklara sahip olmuşlardır. Ne Laz’ın Çerkez’den, ne de Kürdün Türk’ten bir farkı yoktur. Şimdi bu kavramı değiştirip, ‘ben – sen kavramı’ devreye konulmak isteniyor. Toplum etnik gruplaşmalara ayrılarak, farklı farklı hakların devreye girmesi söz konusu olacak.”

BTP Genel Başkanı, günümüzde eşit haklarla bir arada bulunan etnik grup ve farklı kesimlere açılım adı altında tanınacak yeni hak ve ayrıcalıklar, Türk milletinin sonu olur uyarısında bulunarak, şunları kaydetti: “ Kaç etnik grup var? Bu etnik grupların tamamı hak ve yetki sahibi olacak. Hak ve yetki sahibi olan bu gruplar bir arada durur mu, durmaz mı? Durmaz. Veyahut hangisi bunların birini ‘baş’ olarak kabul eder? Hiçbirisi... Hepsi baş olmak ister. O zaman bunun manası, Türk toplumunun hukuk olarak dağılması, parçalanması ve bölünmesidir.”

Sürecin sonu işgal ya da bölünme
“Bu süreç böyle devam ederse ya bölünme ya da işgalle biter” diyen Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı, sözü tekrar açılım sürecine getirerek, şöyle konuştu: “Şimdi hukukta yapılacak bu düzenlemeler yani Anayasa değişikliği adı altında büyük bir ‘kırım’a gidiyorlar. Bunun sonucu hiç bir zaman hayırlı olmaz. Bunu çok iyi bilelim. Niyetimiz ve duamız bu arkadaşların ayıkması, kendilerine gelmese ve çok uzaklardan gelenlere değil de milletten gelen seslere kulak vermesi istikametindedir. İktidarın bunları bilerek yaptığını zannetmiyorum. İktidarın bilerek böyle bir oyun içine girmesi, kendi geleceğini de tehlikelidir. Herhalde bindiği dalı kesmek istemezler.”

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=10001415&tarih=2010-03-30


 



Bu haber 803 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,494 µs