En Sıcak Konular

SIRA 'AZİZ PAUL'E GELDİ

29 Mart 2010 13:47 tsi
SIRA 'AZİZ PAUL'E GELDİ Kilise açılımı çerçevesinde Trabzon’daki Sümela Manastırı ile Van’daki Akdamar Kilisesi’ne yılda bir kez ayin izni veren AKP iktidarı, şimdi de Tarsus’taki St. Paul Kilisesi için harekete geçti.

SIRA 'AZİZ PAUL'DE

KİLİSE açılımı çerçevesinde Trabzon’daki Sümela Manastırı ile Van’daki Akdamar Kilisesi’ne yılda bir kez ayin izni veren AKP iktidarı, şimdi de Tarsus’taki St. Paul Kilisesi için harekete geçti. Müjde (!) ‘inanç turizmi’ vurgusu yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan geldi.

HERKESİN bir yaradana inandığını, önemli olanın insanlığın iyiliği için dua etmek olduğunu savunan Günay, “Sümela’da yaptık, daha kapsamlısını St. Paul Kilisesi’nde gerçekleştirebiliriz. Mevlana, Hacı Bektaş nasıl özel bir ilgi yakalıyorsa buralar da özel ilgi yakalıyor” dedi.

Sıra Aziz Paul Kilisesi’ne geldi
Oluk oluk para akıtarak kiliseleri ihya eden ve
Sümela Manastırı ile Akdamar Kilisesi’nde yılda bir kez ayin izni veren AKP iktidarı şimdi de Tarsus’taki St. Paul Kilisesi’ni ibadete açmaya hazırlanıyor
Anadolu’daki kiliseleri ihya eden ve Trabzon’daki Sümela Manastırı ile Van’daki Akdamar Kilisesi’ne yılda bir kez ayin izni veren AKP iktidarı, şimdi de Tarsus’taki St. Paul Kilisesi’ni ibadete açmaya hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,  Sümela Manastırı’nın da ibadete açılabileceğini söyledi.

Talepleri karşılamaya çalışıyoruz
Adana’da incelemelerde bulunan Günay, Van’daki Akdamar Kilisesi’nin ibadete açılmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Akdamar Kilisesi hala bir müzedir. Müze olarak işlev görmeye de devam edecek. Ama aynı zamanda tarihen de bir kilisedir. Orada yılda hiç olmazsa bir 1-2 gün, inancın özel bir gününde ibadet yapabilme konusunda talep vardı. Biz bunun gerçekleşebileceğine karar verdik. Müze vasfı ortadan kalkmadı. Benzer bir uygulamayı Sümela’da, daha kapsamlısını St. Paul Kilisesi’nde gerçekleştirebiliriz. Türkiye’de çeşitli inançlar için duraklar var. Mevlana, Hacı Bektaş nasıl bir inanç dünyası için özel bir ilgi yakalıyorsa, Meryem Ana, Akdamar, St. Paul ve Sümela da ilgi yakalıyor. Ve burada yılda 1 gün, birkaç saat insanlar gelip kendi ibadet ritüellerini yerine getirmek istiyorlar.”

Doğuyu çekim merkezi yapacağız
 “Herkes bir yaradana inanır. Önemli olan insanlığın iyiliği için dua etmektir” diyen Bakan Günay, Akdamar’ın açılışının “inanç turizmi” açısından Türkiye’ye büyük katkı sağlayacağına inandığını savunarak şöyle dedi: “Çalışmalarını yürüttüğümüz bu projeyle Doğu çekim merkezi haline gelecek. Özellikle St. Paul Katolikler için büyük önem taşıyor. Sümela için de aynı çalışmayı yürütüyoruz.” Sümela Manastırı’nın ardından geçtiğimiz hafta da Van Valiliği’nin teklifi ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın onayı ile Akdamar Kilisesi’nde ayine izin çıkmıştı. Şimdilik yılda bir kez, Eylül ayının ikinci haftasında ibadete açılacak olan Akdamar Kilisesi’nde ilk buluşma 12 Eylül’de gerçekleştirilecek.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=33500

 



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,586 µs