En Sıcak Konular

KAR, 1004 KÖY YOLUNU KAPATTI

5 Ocak 2008 13:12 tsi
KAR, 1004 KÖY YOLUNU KAPATTI Elazığ, Ordu, Amasya, Hakkari, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Şırnak'ta kar yağışı nedeniyle 1004 köy yolu ulaşıma kapandı.

ANKARA - Elazığ, Ordu, Amasya, Hakkari, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Şırnak'ta kar yağışı nedeniyle 1004 köy yolu ulaşıma kapandı.
     Elazığ'da dün gece etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy ve mezranın yolu ulaşıma kapandı. Kentte, 285 köy yolu ulaşıma kapanırken, 283 mezranın da köylerle bağlantısı kesildi.
     Yetkililer, 1771 kilometrelik köy ve mezra yolunda ulaşımın sağlanamadığını bildirdiler.
     Köy Hizmetleri Müdürlüğünde oluşturulan Karla Mücadele Kriz Merkezinin 24 saat hizmet verdiğini belirten yetkililer, ''Köy ve mezra yollarının açılması için 9 ekip oluşturduk. Ekibimiz çalışmalara başladı. Hava şartlarının izin vermesi durumunda kapalı yollar en kısa sürede açılacak'' dediler.
    
     -Hakkari-
    
     Hakkari'de iki gündür etkili olan kar yağışı yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkiliyor.
     Kent merkezindeki caddelerde biriken kar, Belediye ekiplerince temizlenmeye başladı. Esnaf da iş yerlerinin önünde biriken karı, kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştı.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yetkilileri, kar yağışı nedeniyle 21 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığını, yağışın azalmasıyla çalışmalara başlanacağını belirttiler.
     Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri de ekiplerin, Hakkari-Van kara yolunda hazır bekletildiğini, ulaşımın aksamaması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü kaydettiler.
    
     -Zonguldak, Bartın ve Karabük-
    
     Zonguldak'ın merkez ve bağlı ilçelerden Ereğli, Alaplı, Çaycuma, Gökçebey ve Devrek'de 97, Bartın'ın Merkez, Ulus, Amasra ve Kurucaşile ilçesinde 88, Karabük'ün merkez ve bağlı Eskipazar, Safranbolu, Yenice, Ovacık ile Eflani ilçelerinde 97 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
     Zonguldak'ta, yoğun kar yağışı ve görüş mesafesinin 20 metreye kadar düşmesi nedeniyle Ankara ve İstanbul yönüne gidecek tırların limandan çıkışlarına izin verilmiyor.
     Trafik ekipleri de şehre giriş ve çıkış noktalarında yaptıkları uygulamalarda sürücülere araçlarına zincir takmaları, yanlarında takoz, çekme halatı ve ilk yardım çantası bulundurmaları konusunda uyarıyor. Zincirsiz araçların geçişlerine izin vermiyor.
    
     -Düzce-
    
     Düzce'de dün geceden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Akçakoca'da 8, Düzce Merkez'de 11, Çilimli'de 3,Kaynaşlı'da 11, Cumayeri'nde 3 olmak üzere 36 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor.
     Kapalı köy yollarını açmak için Köylere Hizmet Götürme Birliğine bağlı iş makineleri sabah saatlerinden itibaren çalışmalara başladı.
    
     -Orta Karadeniz-
    
     Ordu ve Amasya'da kar yağışı nedeniyle 370 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.
     Soğuk ve yağışlı hava özellikle Ordu ve Amasya'nın yüksek kesimlerinde etkili oluyor. Dün başlayan kar yağışı sonucu Ordu'da 300, Amasya'da 70 köyün il ve ilçe merkezleriyle ulaşımı kesildi.
     Yetkililer, bölgede kar yağışının devam ettiğini ve kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdiler.
     Olumsuz hava koşulları nedeniyle elektrik ve iletişim hatlarında meydana gelen arızalar da giderilmeye çalışılıyor.
    
     -Şırnak-
    
     Şırnak'ın Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde dün akşam etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Beytüşşebap ilçesinde, 10 köy yolu ulaşıma kapandı.
     Kent merkezinde kar kalınlığı 15, yüksek kesimlerde yaklaşık 80 santimetreye ulaştı. Ekiplerin yol açma çalışmaları aralıksız sürüyor.
    
     -Şanlıurfa-
    
     Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapan yaklaşık 30 köy yolu, kar temizleme çalışmalarının ardından ulaşıma açıldı.
     Köylere Hizmet Götürme Birliği yetkilileri, ilçenin yüksek bölgelerinde dün geceden itibaren başlayan ve zamanla etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Siverek-Diyarbakır kara yolu güzergahındaki Karacadağ bölgesinde yaklaşık 30 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdiler.
     Yetkililer, kapalı köy yolları ile yoğun kar yağışı nedeniyle bir süre ulaşıma kapanan Çermik-Siverek kara yolunun gece boyuncu sürdürülen çalışmaların ardından ulaşıma açıldığını kaydettiler.

Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,824 µs