En Sıcak Konular

AKP'NİN KİLİSE SEVDASI HIZ KESMİYOR!

27 Mart 2010 10:53 tsi
AKP'NİN KİLİSE SEVDASI HIZ KESMİYOR! İktidar bu kez İzmir’in Çeşme ilçesindeki Ayios Haralambos Kilisesi’nin restorasyonunu başlattı.

5 trilyon lira daha!

AKP kiliseleri ihya için kesenin ağzını açtı...
TRABZON’daki Sümela Manastırı’nda Rumlara, Van’daki Akdamar Kilisesi’nde Ermenilere ayin izni veren AKP’nin kilise açılımı hız kesmiyor. İktidar bu kez İzmir’in Çeşme ilçesindeki Ayios Haralambos Kilisesi’nin restorasyonunu başlattı.
ÇEŞME Müze Müdürlüğü denetiminde çalışmayı yürüten firmanın sorumlusu Ömer Üstünkaya, “Bir ay içinde projeyi hazırlayıp Anıtlar Kurulu’na sunarız. 2 yılda bitecek restorasyon 5 milyon liraya mal olacak” dedi.
AKP’nin kilise sevdası hız kesmiyor
Trabzon’daki Sümela Manastırı’nda Rumlara, Van’daki Akdamar Kilisesi’nde Ermenilere ayin izni veren AKP iktidarının kilise açılımı sürüyor. İktidar bu kez İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan tarihi Ayios Haralambos Kilisesi’nin restorasyonu için harekete geçti. Kilisenin restorasyonu öncesi, tarihi yapıyla ilgili veri toplamak üzere Çeşme Müze Müdürlüğü denetiminde sondaj çalışması başlatıldı. Restorasyon sondaj çalışmasını yürüten firmanın sorumlusu Ömer Üstünkaya, yaptığı açıklamada, 1832 yılında yapılmış olan kilisenin, önemli dini yapılar arasında yer aldığını ifade ederek, bu kilisenin benzerinin, Yunanistan’ın Başkenti Atina’nın “Smyrna (İzmir)” adı verilen bölgesinde de inşa edildiğine söyledi.
5 trilyon daha harcanacak
Sondajın, yapılması düşünülen restorasyon çalışmaları için yol gösterici olacağını ifade eden Üstünkaya, şunları kaydetti: “Tarihi kilisenin tavanında bulunan ve oldukça yıpranmış olan resimlerin birçoğunu ortaya çıkardık. Şu anda yaptığımız çalışmada da kilisenin ’narteks’adı verilen ek binasını ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Burada kazı yapılan alanda, kilisenin kemer izlerini takip ederek binanın sınırlarını belirleyeceğiz. Yaklaşık bir ay sürecek çalışmaların ardından hazırlayacağımız projeyi Röleve ve Anıtlar Kuruluna sunacağız. Onaylandığı takdirde, mülk sahibi görünen belediye tarafından çıkılacak ihaleyle restorasyon çalışmasına başlanacak.”Ömer Üstünkaya, projenin onaylanması halinde kilise restorasyonunun yaklaşık 2 yıl sürmesini ve 5 trilyon liraya mal olmasını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=33445



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,925 µs