En Sıcak Konular

FATİH AKYEL ŞİKE SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANDI

25 Mart 2010 20:16 tsi
FATİH AKYEL ŞİKE SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANDI Futbolda şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen eski milli futbolcu Fatih Akyel tutuklandı.

Fatih Akyel tutuklandı

Futboldaki şike soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen Fatih Akyel tutuklandı. Akyel'in tutuklama gerekçesi: "Dolandırıcılık ve çeteye üye olmak" suçlaması. Akyel, işlemlerin tamamlanmasının ardından Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Futbolda şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen eski milli futbolcu Fatih Akyel tutuklandı. Futboldaki şike soruşturması kapsamında tutuklanan Fatih Akyel ve Ali Rıza Güntekin, Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Fatih Akyel’in avukatı Sezgin Güraslan, "müvekkilinin suçsuz olduğunun en kısa zamanda anlaşılacağını" söyledi. Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Güraslan, "Adalete inancım tamdır. Müvekkilimin en kısa zamanda suçsuz olduğu anlaşılacaktır" dedi. Bir gazetecinin, Akyel’in durumunu sormasını üzerine Güraslan, çok üzgün olduğunu söyledi.

Sarıyer Adliyesinde Cumhuriyet Savcısı Fazıl Aslanalp tarafından ifadesi alındıktan sonra Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesine gönderilen Akyel’in tutuklanmasına karar verildi.

ARİF SERBEST BIRAKILDI

İstanbul Büyükşehir BelediyeSpor oyuncularından Kenan Hasagiç ve Taner Gülleri ile antrenör Arif Erdem savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

"YARIN ÖNEMLİ BİR MAÇIMIZ VAR, ŞU ANDA KULÜBE DÖNÜYORUZ"

Adliye çıkışında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Şube Sorumlusu Kamil Dizar, "Arif hocamız ve iki oyuncumuz dün ifadeleri ve bugün sayın savcımızın soruşturmasına yardımcı olmak için buradaydılar. Şu anda serbestler, üçü de kulübümüzün oyuncuları ve hocamız. Yarın önemli bir maçımız var, şu anda kulübe dönüyoruz. Ancak Hasagiç, yabancı olduğu için Yabancılar Şubesi'nde işlemleri tamamlandıktan sonra o da kulübe gelecek" dedi. Dizar, hem soruşturmanın gizliliği, hem de hukuki süreç devam ettiği için daha fazla açıklama yapamayacaklarını da söyledi.

"BİZİM BİLGİMİZE BAŞVURULDU"

Arif Erdem de, "Her fırsatta ben ve arkadaşlarım konuyla ilgili ne zaman başvurulursa hiç çekinmeden her gün ve her dakika, her yerde ifade vermeye gideriz" dedi. savcının kendilerine ne sorduğunun sorulması üzerine, "Gizlilik açısından bu tarz sorulara cevap veremeyeceğim. Konuyla ilgili bizi bağlayan hiçbir unsur yoktur. Soruşturma kapsamında bizim bilgimize başvuruldu. Biz de bildiklerimizi, bilgilerimizi paylaştık. Soruşturmada adımız geçtiği için savcıya ifade verdik" diye konuştu.

SÜPER LİG ANTRENÖRÜ GÖZALTINA ALINACAK

26 ilde 46 kişinin gözaltına alınması ile Türkiye'de futbol camiasını sarsan operasyonda bir süper lig antrenörünün de adının karıştığı ortaya çıktı. Antrenörün soruşturma sürecinde gözaltına alınarak sorgulanacağı ve soruşturmayı yürüten Sarıyer Adliyesi savcılığına çıkartılacağı da öğrenildi.

4 kişi daha adliyeye gönderildi

Futbolda şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 57 kişiden 4’ü daha Sarıyer Adliyesi’ne gönderildi.Alınan bilgiye göre, Konyaspor kalecisi Recep Öztürk, TFF 2. lig takımlarından Tepecikspor Kulübü Başkanı Temel Eyüpoğlu, Abdulhamit Gökbaş ve Abdulkerim Alkan’ın İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandı.Bu kişiler, adli işlemlerinin yapılması amacıyla Sarıyer Adliyesi’ne sevk edildi.Öte yandan, soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 38 kişinin işlemlerinin halen sürdüğü, bazı futbolcu, antrenör ve kulüp yöneticilerinin ise emniyetçe ifadelerine başvurulduğu öğrenildi.

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/fatih-akyel-tutuklandi/spor/sondakika/25.03.2010/1216250/default.htm



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,376 µs