En Sıcak Konular

AB'NIN BAYRAĞI DA,PARASI DA HIRİSTİYAN SEMBOLLERİYLE DOLU

25 Mart 2010 11:07 tsi
AB'NIN BAYRAĞI DA,PARASI DA HIRİSTİYAN SEMBOLLERİYLE DOLU Haydar Baş, AB’nin bayrağında yer alan 12 yıldızın Hz. İsa’nın havarilerini tasvir ettiğine işaret ederek, “50 ve 100 Euro’nun üzerinde de Notre Dame Kilisesinin kapısı vardır" dedi.

AB’nin bayrağı da, parası da Hıristiyan sembolleriyle dolu  

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, AB’nin bayrağında yer alan 12 yıldızın Hz. İsa’nın havarilerini tasvir ettiğine işaret ederek, “50 ve 100 Euro’nun üzerinde de Notre Dame Kilisesinin kapısı vardır. Bu durumda AB bir Hıristiyan kulübü müdür, değil midir” diye sordu. 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, ekonomi ve iç siyasi gündemin yanı sıra hükümetin dış politikası konusunda da açıklamalarda bulundu. BTP Genel Başkanı, Başbakanlığa bağlı Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreterliği’nin camilerde okutulmak üzere Diyanet işleri Başkanlığı’na gönderdiği “AB’nin Hıristiyan kulübü olmadığına” dair hutbeyi değerlendirerek, şunları söyledi: “Şimdi bunlar eşyanın tabiatına aykırı konuşuyorlar. Avrupa Birliği bayrağında 12 yıldız bulunmaktadır. Bu 12 yıldız Hz. İsa’nın havarileridir. (Kurmaylarına hitaben) Yanında 50 ya da 100 Euro’su olan var mı? Size bir şeyin ispatını yapacağım. 50 Euro’nun üzerinde bir kapı vardır. O kapı Notre Dame Kilisesi’nin kapısıdır. AB bize diyor ki, burada olabilmeniz için Notre Dame’ın kapısından geçmeniz lazım.  Şimdi siz söyleyin. AB bir Hıristiyan kulübü müdür yoksa değil midir? (50 Euro’nun arkasının göstererek) AB diyor ki, Euro’yu taşıyarak bu kapıyı cebinde ve gönlünde gezdireceksin; Birliğe girmek istiyorsan da bu kapıdan geçeceksin! Şimdi bunlar zamanında AB’ye Hıristiyan kulübü dediler, şimdi ise caydılar. Şimdi de milleti caydırmaya çalışıyorlar.”

Ha bire kilise restore ediliyor
AB uyum sürecinde Hükümetin hummalı bir kilise restore etme çalışması yaptığını ifade eden BTP Genel Başkanı Haydar Baş, “AB bir sürü kilise açılmasını istedi? Hükümet açmadı mı? AB ile görüşmeye başladığınız günden beri caminin kapısında yoksunuz” dedi. Başbakan Erdoğan’ın “Çözüm adına Kıbrıs’tan asker çekebiliriz” açıklaması üzerine de BTP Genel Başkanı şu değerlendirmede bulundu: “Bunun manası 1974’teki Kıbrıs Barış Harekatında akan kanların heba olup gitmesidir. Orduyu çektin mi, tekrar işgal başlayacaktır. Bu orada kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinin sona ermesi manasına da gelmektedir. Bu, ‘Ey Türk milleti, bugüne kadar yaptıklarınız heba olmuş’ demektir.”

Batının soykırımdan kastettiği…
Sözde soykırım iddiaları konusunda Batı parlamentolarında kabul edilen yasalara da işaret eden BTP Genel Başkanı Baş, “Batının soykırım dediği şey, Anadolu’da yaşayan gayrı Müslim grupların Türk - İslam medeniyetine hayran kalarak Müslüman olmasıdır” dedi. “Osmanlı soykırım yapmak isteseydi bunu en zor günlerinde değil, en güçlü döneminde yapardı” diyen Prof. Dr. Baş, şöyle konuştu: “Soykırım demek, bu topraklar üzerinde yaşayan insanların isteyerek Müslüman ve Türk olmasıdır. Batının soykırım dediği budur. 1915 yılları, İmparatorluğun çöküş yıllarıdır. Eğer bu milletin böyle bir derdi olsaydı, bunu böyle zayıf düştüğü bir zamana mı bırakırdı? Güçlü zamanında hallederdi.” Hükümetin tehdit algılamasını değiştirmesi gerektiğini ifade eden Haydar Baş, şunları söyledi: “Bu milletin bir tehdit algılaması vardır. Siyaset bu değer unsurlarına göre bu algılamasını yapsın. Kendisine AB ve ABD’nin telkin ettiği algılamalarla yola çıkarsa; ABD adına Suriye’ye gider, ABD adına İran’a gider, Afganistan’a ve Suudi Arabistan’a gider. Ondan sonra da soykırım konusunda, ‘nasıl karar aldın’ der! Bana göre, hükümetin bu tarafı çok zayıf. Onun için de isabetli bir adım atması asla ve kat’a mümkün değildir. Ona telkin yoluyla başlattıkları açılım sonunda milletin bölünmesi ve öbek öbek olması ileride kaçınılmaz olabilir.”

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001356&tarih=2010-03-25
 



Bu haber 859 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,985 µs