En Sıcak Konular

FULLER VE BARKEY'DEN YENİ İPUÇLARI

23 Mart 2010 11:55 tsi
FULLER VE BARKEY'DEN YENİ İPUÇLARI CIA ajanı Fuller ve ortağı Barkey, yeni planın ipuçlarını verdi

Muhtesem ikili, is basında!

CIA ajanı Fuller ve ortağı Barkey, yeni planın ipuçlarını verdi
WALL Street Journal’de eski Ankara Büyükelçisi görünümlü CIA ajanı Morton Abramowitz ile ortak makale yazan Türkiye uzmanı Prof. Henri Barkey, yeni bir proje geliştirmek üzere olduklarının sinyallerini verdi. Barkey, AKP’ye sert eleştiriler yönelttiği yazısında “Türk ordusunun sert yanıtlar vermesi dışlanamaz” diye yazdı.
ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Morton Abramowitz, Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olacağını 1996’da öngörmüştü. AKP’nin PKK açılımıyla bire bir örtüşen bir rapor da 1997 yılında Abramowitz’in isteğiyle Fuller ve Barkey tarafından hazırlanmış, zaman içinde o planın her aşaması kademe kademe gerçekleştirilmişti.
Yol haritası Henry Barkey’den
Wall Street Journal’de Morton Abramowitz ile ortak makale yazan Türkiye uzmanı Prof. Henri Barkey, ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Morton Abramowitz’in isteği üzerine Haziran 1997’de AKP iktidarın bugünkü açılım söylemi ile bire bir örtüşen(!) bir Kürt sorunu raporu hazırlamıştı. CIA Orta Doğu Şefi Graham Fuller’i de yanına alan Henri Barkey, raporda PKK’ya af getirilmesini ve siyasete girmesinin gerektiğini belirtiyor. Barkey imzalı raporda, bir de ABD’nin PKK sorunu için o dönemde cesur bir lider arayışnda olunduğu belirtiliyor. İşte rapordaki o cümleler, “Sivil politik liderler çok zayıflar ve Kürt sorununa girmeyi arzulamıyorlar. Türkiye’de bu sorunu askeri olmayan yöntemlerle çözme cesaretini gösterecek lider yoktur.” Barkey bu sene ağustos ayında yaptığı açıklamada ise Anayasa Mahkemesi ve TSK’yı hedef aldı. Barkey şunları söyledi: 
Hedef Anayasa Mahkemesi
“İlk önce anayasada, vatandaşlık tanımını daha kapsayıcı hale getirecek biçimde bazı revizyonlar yapılması mevcut anayasa sadece Türkleri işaret ediyor. Sorun yapılması istenen değişikliklerin Türk devletinin kurucusu (Mustafa Kemal Atatürk) tarafından belirlenmiş tanımına aykırı düşmesi. Büyük tehlike, bu değişikliklerin birçoğunun Anayasa Mahkemesi’nden dönebilecek olması. Anayasa Mahkemesi gerçekten bağımsız bir kurum değil. AKP’nin yaptıkları aleyhinde davranmaya eğilimli olan ideolojik bir kurum. Ordunun nihayet PKK’yla veya Kürtlerle 25 yıldır süren bu savaşı kazanamayacağını idrak eder noktaya geldiğini söylemeliyim.”

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=33288



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,610 µs