En Sıcak Konular

ZANA'DAN BİLDİK SÖZLER: ''4 PARÇA KÜRDİSTAN'A NEVRUZ KUTLU OLSUN''

21 Mart 2010 22:06 tsi
ZANA'DAN BİLDİK SÖZLER: ''4 PARÇA KÜRDİSTAN'A NEVRUZ KUTLU OLSUN'' Leyla Zana, "4 Parça Kürdistan'da nevruz bütün Kürdistan halkına kutlu olsun. İmralı zindanından, mahabat zindanına kadar bütün özgürlük tutukluları sizinde nevruzunuz kutlu olsun'' dedi.

Zana: " 4 parça Kürdistan"

Leyla Zana: "4 Parça Kürdistan'da nevruz bütün Kürdistan halkına kutlu olsun. İmralı zindanından, mahabat zindanına kadar bütün özgürlük tutukluları sizinde nevruzunuz kutlu olsun. Şimdi Türkiye AB gibi olmadı, AB Türkiye gibi oldu. Bizler bu soruların cevabını bekliyoruz. Roj TV için tutuklanan arkadaşlarımızı bıraksınlar"

Kapatılan DEP eski Milletvekili Leyla Zana, Nevruz kutlamalarındaki konuşmasını Kürtçe olarak yaptı. Konuşmasında isim vermeden İmralı ve diğer cezaevinde bulunanların nevruzunu kutlayan Zana, şöyle dedi: "Sizler Kürdistan'ın beynisiniz. Siz de biliyorsunuz ki, sizler bir karar verirsiniz hepsini etkiler. Sizler bir adım atarsanız biliyorsunuz ki bütün Kürtler aynı yoldadız. Bütün Kürdistan sizinledir. Bugün nevruzdur. Nevruz Kürtlerin varlığıdır, Nevroz Kürdün kendisidir Kürdün rengidir.

4 Parça Kürdistan'da nevruz bütün Kürdistan halkına kutlu olsun. İmralı zindanından, mahabat zindanına kadar bütün özgürlük tututlular sizinde nevruzunuz kutlu olsun. Yüreğimizin yarası çocuklarımız, 10 yaşındaki çocuklarımızın kendinizi Amed'in zindanındaki çocuklar, beyinleri büyük olan yürekleri sıcak olan ancak yaşça küçük olan çocuklarımız sizlere kurban olayım. Sizler küçüksünüz ama amacımız büyüktür. Yüreğiniz ve umutlarınız her zaman ayaktadır. Sizleri esir aldılar. Utansınlar ve Allah'tan korksunlar, 7 yaşındaki çocuklardan utansınlar. Ne kadar savaş yaşanırsa yaşansın hiç kimse, hiç bir devlet hiç bir düşmanlık 12-15 yaşındakti çocukları tutuklamamışlar. Cumhurbaşkanı'ndan, Başbakan'ına, bu halktan hiç utanmıyormusunuz, Allah'tan, Peyamber'den korkmuyorsunuz? Çocuklarınız kucağınızda, bizimkiler ise zindanlardadır. Ben bilmiyorum, anlamıyorumda acaba Kürtlerin zararı hangi halka, hangi devlete zararı dokunmuştur? Brüksel'den, Ortadoğu'ya kadar Kürtler hiç kimseye zarar vermemiştir. NATO'dan da soruyorum, Kürtlere yönelik bu saldırılar niçindir? Kürt halkının başına neden çuval geçiriyorsunuz?"

AB'yi de eleştiren Leyla Zana, şöyle dedi: "Şimdi Türkiye AB gibi olmadı, AB Türkiye gibi oldu. Bizler bu soruların cevabını bekliyoruz. Biz barış isteyen bir halkız. Bizler onurlu bir halkız. Tarihimizde değerlerimiz varsa hep sahip çıktık. Biz hiç bir zaman gözümüzü başkasının çıkarına koymadık. Kimsenin elinden hakkını almadık. Kimseye haksız etmedik hiçbir zaman. Bizler yaralı bir halkız, biz yüzyıllardır baskı altındayız, el altındayız ama biz onurlu bir halkız. Roj TV için tutuklanan arkadaşlarımızı bıraksınlar. Eğer Kürtlerin sabrını denemek istiyorlarsa Kürtler sabırlıdır. Biz kimseye zarar vermek istemiyoruz. Bütün zamanlarda toprağını varlığını cihanın dostluğu için kullanmışlar. Bugün Kürtlerin şahi zamanıdır. Araplardan soruyorum, yüzyıllardır birlikte yaşıyoruz. Bir Arap sorumlusu hiç bir zaman nevrumuzu kutladı mı hayır etmedi. Ama inanıyorum ki önümüzdeki günlerde kutlayacaklar, Bizler Araplar, Kürtler, Türkler ve Farslar için eğer Kürtlerle dost olmak istyorsa onların kutlu günlerinde onlara ellerini uzatsınlar. Dostluk kardeşlik alışverişle olur. Hiç bir şey tek taraflı yürümez. Hiç bir şey tek taraflı olmaz. Ne savaş ne de barış tek taraflı olmaz. Biz istiyoruzki yaşamın ortağı olalım. Eğer bizler bugün ittifak yaparsak, bütün Kürdistan halkı yek vücut olursa, halkımızın çıkarları için birlik olursak ve toplanırsak, konferans yaparsak ulusal düzeyde, hiç kimse artık bizim başımıza çuval falan geçiremez. Kürtler ulusal bir konferansta birleşip kuvvetlenirse o zaman muhatapta olur. Bu bu halkın isteğidir. 3 ay önce Güney Afrika'ya gittim ve sordum acaba lideriniz nasıl cezaevinden çıkardınız ve yaşama ortak oldunuz diye sordum? Cevabı şuydu. Eğer sizler kendi aranızda kendi halkınızın çıkarınız için birliğinizi güçlendirirseniz, sizler kendi geleceğinizi kendiniz karar vereceksiniz dediler. Demekki biz en başından beri kendimiz için çaba sarf etmemişiz. Ulusal bir birlik için onurlu bir barış için özgür bir yaşam için hepimiz birlik olmalıyız. Bizim bu birliğimiz Ortadoğu'da örnek olur ve dünya barışı için emel oluşturur. Türkiye sorumlularına söylüyorum yeter artık"

ÖCALAN'IN SİNEVİZYON GÖSTERİSİ

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında İmralı'da ömürboyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın 10 dakika süren sinevizyon gösterisi yapıldı. Öcalan'ın nevruz mesajı avukatları tarafından okundu. Diyarbakır'da kutlamalara öğleden sonra katılan sayısı daha da artarken, alanda zaman zamanizdiham yaşandı. BDP'lilere göre kutlamalara katılanların sayası 400 bini aştı.

500 KİŞİNİN KATILDIĞI NEVRUZ'A 300 POLİS

BDP'nin Adapazarı'nda düzenlediği nevruz kutlamaları nedeniyle polisler sıkı güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı kutlamaları 300 polis izlerken kameralarla da sürekli kayıt yapıldı.

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/zana-4-parca-kurdistan-/siyaset/sondakika/21.03.2010/1214329/default.htm?ver=57

 



Bu haber 792 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,952 µs