En Sıcak Konular

BAYKAL: ''PAKET ANLAYIŞI TERTİBİN KENDİSİDİR''

21 Mart 2010 11:01 tsi
BAYKAL: ''PAKET ANLAYIŞI TERTİBİN KENDİSİDİR'' CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, anayasa değişikliği konusunda, düzenlemelerin ‘’birisini istiyorsan hepsini kabul etmek zorundasın’’ dayatmasıyla hareket edilmemesi gerektiğini belirtti.

Paket anlayışı tertibin kendisidir’

CHP Lideri Baykal, ‘Paket anlayışı, tertibin kendisidir. Tarafsız bir Cumhurbaşkanı bir siyasi partinin tertibine alet olmaz’ dedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, anayasa değişikliği konusunda, düzenlemelerin ‘’birisini istiyorsan hepsini kabul etmek zorundasın’’ dayatmasıyla hareket edilmemesi gerektiğini belirterek, ‘’Hiç şüphe yok ki paket anlayışı tertibin kendisidir. Tarafsız bir cumhurbaşkanı, bir siyasi partinin tertibine alet olmaz’’ dedi.

Baykal, CHP Sinop İl Kongresi’ne katılmak üzere Esenboğa Havalimanı’ndan hareketinden önce gazetecilerin soruları üzerine Anayasa değişiklik paketine ilişkin görüşlerini açıkladı.

“Suçüstü yakalandılar”

‘’Yargı ile siyaset arasındaki ilişkide hükümetin suçüstü yakalandığını’’ savunan Baykal, ‘’Ergenekon’’ soruşturması ile Habur örneklerinde hukukun çarpıtıldığını öne sürdü. Deniz Baykal, ‘’Hukuk faciası böyle giderken bunu daha da ileri götürme niyetinde oldukları Anayasa paketiyle gözüküyor’’ dedi. Hükümetin yargıdan elini çekmesini isteyen Baykal, ‘’Hukuktaki uygulamalar tesadüfen mi hukukun kendi dinamiğiyle mi oluyor? Bunun arkasında bir siyasi kurgu yok mu, senaryo yok mu? Yargının içinde o el bulunduğu sürece Türkiye’de hukuk garabetleri yaşanıyor, yaşanacak’’ diye konuştu.

Saldıray Berk iddianamesi

Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk hakkındaki iddianameye de değinen Baykal, iddianamenin gizli tanıklar ve isimsiz ihbar mektuplarıyla hazırlandığını söyledi. Baykal, hukuka en büyük saygıyı duyan insanın kendisi olduğunu ifade ederek, ‘’Ama şimdi hukuka en büyük saygısızlığı yapanların, bundan şikayet edenlere hukuka saygı gösterme çağrısı hakkı yoktur’’ dedi.

Deniz Baykal, bu durumu aşmak için Cumhurbaşkanı’nın seçeceği HSYK üyeleriyle etkinliğini korumaya çalışacağını öne sürerek, şöyle devam etti:

“Tarafsız cumhurbaşkanı”

‘’Anayasamızın öngördüğü Cumhurbaşkanı anlayışı, tarafsız bir cumhurbaşkanı anlayışıdır. Cumhurbaşkanının bir siyasi partiye bağlantısı bulunmaması talebi biçimsel bir talepten ibaret değildir, mutlak ihtiyacı ortaya koyuyor. Cumhurbaşkanı seçiminde bu konuda gereken dikkat, özen gösterilmiştir diyemiyoruz. Orada bulunacak insanın siyasi partilerin uzantısı görüntüsü vermemesi lazım.”

 

Kaynak: TERCÜMAN GAZETESİ,http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=97221&baslik=‘Paket%20anlayışı%20tertibin%20kendisidir’&katid=1



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,281 µs