En Sıcak Konular

ORTADOĞU DÖRTLÜSÜ İSRAİL'E ''DUR'' DEDİ

21 Mart 2010 09:32 tsi
ORTADOĞU DÖRTLÜSÜ İSRAİL'E ''DUR'' DEDİ Rusya’nın başkenti Moskova’da toplanan Rusya, ABD, BM ve AB’den oluşan Ortadoğu dörtlüsü, İsrail’e yeni yerleşim yerleri inşa edilmesiyle ilgili tüm planlarını dondurması çağrısında bulundu.

Ortadoğu Dörtlüsü’nden İsrail’e ‘dur’ çağrısı  

Rusya’nın başkenti Moskova’da toplanan Rusya, ABD, BM ve AB’den oluşan Ortadoğu dörtlüsü, İsrail’e yeni yerleşim yerleri inşa edilmesiyle ilgili tüm planlarını dondurması çağrısında bulundu. 

Rusya, ABD, BM ve AB’den oluşan Ortadoğu dörtlüsü, Moskova’da yaptığı son toplantıda İsrail’e, yeni yerleşim yerleri inşa edilmesiyle ilgili tüm planlarını dondurması çağrısında bulundu. Ortadoğu dörtlüsü ayrıca İsrail’in Doğu Kudüs’te bin 600 yeni yerleşim yeri inşa etme planını kınadı. BM Genel Sekreteri Ban Ki–mun, Moskova’da yapılan toplantının sonunda Ortadoğu dörtlüsü üyelerinin Ortadoğu sorununun çözümü ve İsrail’in Doğu Kudüs’te inşa edeceğini açıkladığı 1600 kişilik yeni yerleşim yeri inşa etme planıyla ilgili ortak açıklamasını okudu. Ban, Ortadoğu dörtlüsünün İsrail hükümetinden tüm yerleşim yeri faaliyetlerini dondurmasını istediğini belirterek, “Yıkım ve tahliyelerden de kaçının” ifadesini kullandı. Açıklamada, İsrail hükümetinin Doğu Kudüs’te yeni yerleşim yerleri kurulmasıyla ilgili kararı da kınanarak, bu ay içinde yapılan bu planların Filistin ve İsrail arasındaki dolaylı görüşmelerin başarı umudunun çökmesine neden olduğu vurgulandı.

Gazze’yi yerinde görecek
Ban Ki–mun, ortak açıklamayı okumasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki durumu kendisinin bizzat gidip yerinde görme niyetinde olduğunu belirterek, “Gazze Şeridi’nde insani durumun boyutunu görmek için bizzat gitmek istiyorum. Ortadoğu dörtlüsü bölgede gittikçe kötüleşen insani durum yüzünden çok büyük endişe duymakta” dedi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da gazetecilere yaptığı açıklamada, Ortadoğu dörtlüsü üyelerinin İsrail ve Filistin yönetiminin dolaylı görüşmeleri devam ettirmesi yönündeki çağrısını ortak açıklamaya da koyduğunu belirterek, “Ortadoğu dörtlüsü üyeleri, İsrail ve Filistin arasındaki dolaylı görüşmelerin devam ettirilmesi için her türlü fırsatın kullanılmasında aynı görüşte. Bugün yayımladığımız ortak açıklama, mevcut durumu ve geleceğe doğru atılması gereken  adımları çok düzgün şekilde ortaya koyuyor. Öncelikle dolaylı görüşmeler ardından da doğrudan görüşmeler başlamalı. Tarafların ortak açıklamada açıklanan ilkeler çerçevesinde görüşmeleri başlatması için her türlü fırsatı kullanacağız”  dedi.

 

Kaynak:YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001315&tarih=2010-03-21
 



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,011 µs