En Sıcak Konular

YALÇIN TOPÇU: ''TERÖRİSTLER DAĞDAN SOKAĞA İNDİ''

20 Mart 2010 23:04 tsi
YALÇIN TOPÇU: ''TERÖRİSTLER DAĞDAN SOKAĞA İNDİ'' BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu,"Terörün kendine yeni üs, bir nevi yeni teröristler için doğal eğitim kampı olarak sokakları seçtiğini söyledi…"

TERÖRİSTLER DAĞDAN SOKAĞA İNİYOR

     BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Nevruz’u fırsat bilerek toplu isyan provaları yaptıran PKK’nın yeni stratejisine dikkat çekerek, terörün kendine yeni üs, bir nevi yeni teröristler için doğal eğitim kampı olarak sokakları seçtiğini söyledi…  

     "PKK terör örgütünün şehir uzantısı tarafından organize edildiği gün gibi açık olan toplu isyan gösterileri Nevruz bahane edilerek daha büyük taşkınlıklar ve adeta güç gösterisi şekline dönüştürülmektedir.

     Yaklaşan Nevruz fırsat görülerek kadın ve çocukların ön saflara özellikle yerleştirildiği, çocukların taş atması, kadınların zılgıt çekmesi, gençlerin molotoflarla saldırı yapması özellikle organize edilecektir.

     Buradaki amaç Avrupa ve dünyaya mağdur ve eziyet gören halk fotoğrafı vermektir. PKK terör örgütü, kirli bir stratejiyle izinsiz gösterilere polisin müdahale edeceğini bildiği için kadınlar, çocuklar ve gençleri özellikle kullanarak insani duyguları ajite etmeye çalışmaktadır.

     Dünya kamuoyu yanlış bilgileniyor

     PKK terör örgütü, dünyaya sözde böyle mağdur fotoğraf vererek duygu istismarına oynayıp Türkiye’yi itham altında bırakmayı amaçlamaktadır. Türkiye’de bir kesime yönelik baskı, şiddet ve zulüm asla söz konusu değildir.

     Ne yazık ki, PKK terör örgütü bu propagandasında başarılı  olmaktadır. Burada devletin güvenlik konseptinin zafiyetleriyle birlikte, böyle gösterilerin önemsenmeyişi de bu üzücü sonuçta etkilidir. 

     Teröristler dağdan sokağa indi

     Azgın  ırkçı gösterilerin mağdur ve masum bir hak arama gösterisi şeklinde sunulmasında devletin terör algısı  ile hükümetin oy kaygısı tesirli olmaktadır. Bugün sokaklarımızda güvenlik yoktur, sokaklarımız terör örgütünün adeta doğal eğitim alanına, bir nevi terörist yetiştirme kampına dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Çeşitli yıldönümleri, çeşitli günlerde yapılan gösterilerin arkasında terör örgütü PKK ile bunlara akıl hocalığı yaparak derin stratejiler çizen çeşitli gizli servislerin ajanları vardır.

     Dağdaki teröristin kanlı eylemindense şehirdeki bu gösteriler dünya kamuoyunda daha etkili olmaktadır. Fakat ne devlet ne de hükümet bunun farkında değil ve çözüm için hiçbir adım atılmamıştır. Devlet sokağına hâkim olmalıdır; vatandaşının teröristlerin tuzaklarına düşmemesi için pratik faydaya uygun yasal düzenlemeler yapmalıdır. Devlet olaylara yukarıdan olgun bir tavırla yaklaşmayı bilmeli ve kendine olan güveni rencide edecek fırsatlar doğmaması için gayret etmelidir.

     Ermeni meselesinde bir tek satırlık tarih bilgisi olmadan kulaktan dolma bilgilerle Türkiye’yi ve Türk devletini suçlayan kararlar alan dünya kamuoyu gerçeğiyle karşı karşıyayken devletimizin sözünü  ettiğimiz konuya bir an önce dikkat buyurup, gerekli önlemleri alması şarttır.  
 
     Hapis cezası yerine para cezası verilebilir

     Hükümetin gündeminde olan taş atan çocuklara verilen cezalarla ilgili yasal düzenlemeye BBP olarak destek verdiğimizi daha önce kamuoyu ile paylaşmıştık.

     Bu yasaya destek olmamızın birinci sebebi yaşından büyük cezalar verdiğimiz çocukların devlete bağlı bir birey olmaktan çıkarıp PKK’nın kucağına atarak, hazır birer potansiyel teröriste dönüşmesine hizmet edilmemesi içindir. 10 yaşında bir çocuğa sırf polise taş attı diye yaşından büyük hapis cezaları verince kime hizmet etmiş oluyoruz.  Bu çocuğun bilinçaltı devlete karşı ister istemez yanlış bilgi ve olguyla şekillenecektir.

       İkinci gerekçemiz ise böyle gösteriler izinsiz yapıldığı zaman özellikle genç katılımcılarının kahramanlık arenasına dönüştüğü ve medyanın ilgisini çektiği gerçeğinden hareketle bahsettiğimiz sözde mağdur görüntülere fırsat verilmesini engellemektir. Bu gösteriler ilgi çekici olmaktan çıkarılmalıdır.

     Bu çocukların eline taş veren, bu çirkin provokasyonları organize eden, ajan, provokatör ve teröristler bulunup, onların ellerinin kırılması gerekir. Asıl cezalandırılması gerekenler de bunlardır.

      Veyahut çeşitli yasal düzenlemeler yaparak, mesela bu tip suçlara caydırıcı olsun diye para cezası verilip, reşit olmayan çocukların da velilerine para cezası uygulanıp PKK’ya potansiyel militan üretilmesi engellenmeye çalışılabilir. 

     Vatansever aydınlar nerede? 

     Durum ciddidir. Tablo ürkütücüdür. Mesele büyüktür.

     Böyle toplu başkaldırı görüntüleri karşısında vatansever aydınlara, kamuoyu önderlerine ve sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düşmektedir. Aydın olmak ateşten gömlek giymek gibidir. Her ne olursa olsun doğrunun yanında olmaktır. Hep devleti suçlamak, her zaman süslü cümlelerle halk dalkavukluğuna soyunmak doğru değildir.

     Sözünü  ettiğimiz toplu halk gösterileriyle ilgili ne yazık ki aydınlar sessiz kalmaktadır. Bu çirkinliğe destek olmadıklarını her platformda dile getirecek, bunun için deklarasyonlar yayınlayacak vatansever aydınlara ihtiyaç vardır. Bu mesele bütün Türkiye’nin meselesidir ve sorumluluk müşterektir.

     Bu vesile Adriyatik’ten Çin Seddi’ne Türk-İslâm dünyasının Nevruz bayramını kutluyorum. Bu coğrafyanın dilde, işte, fikirde birliğine vesile olmasını diliyorum."

 

Kaynak: bbp.org.tr,http://www.bbp.org.tr/baskan_haber_detail.php?haberid=270
 



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,561 µs