En Sıcak Konular

ANKARALI TEKSTİLCİLERDEN ABD'YE ''SOYKIRIM'' PROTESTOSU

20 Mart 2010 22:15 tsi
ANKARALI TEKSTİLCİLERDEN ABD'YE ''SOYKIRIM'' PROTESTOSU Ankara Tekstilciler Derneği mensupları,Amerikan elçiligi önüne siyah çelenk bırakıp,şehitlere saygı duruşu yaptıktan sonra oldukça sert ifadeler içeren yazılı bir açıklama yaptı.

Amerikan elçiligi önunde protesto

Ankara Tekstilciler Derneği Başkanı Bülent Aktan ve arkadaşlarının siyah çelenk bırakıp şehitlere saygı duruşu yaptıktan sonra yaptığı o sert açıklama şöyle: 

"Biz Ankara Tekstilciler Derneği olarak bugün burada temsilciler meclisinde sözde ermeni soykırımı tasarısını kabul eden ABD'yi protesto etmek amacıyla toplanmış bulunuyoruz.
Amacımız Amerikan elçiliğini protesto etmek değildir, elçileri aşağılamak İsrail işidir.

Değerli emniyet ve basın mensuplarımıza bizimle beraber oldukları için teşekkür ederiz.

Ermeni terör örgütü asala tarafından öldürülen diplomatlarımız ve ülkemizde şehit edilen asker, polis ve sivillerimiz için 1 dakikalık saygı duruşuna hepinizi davet ediyorum.

Ermenilerle bu coğrafyada yüzyıllarca kardeşçe yaşanmıştır. Ancak Osmanlı Devletinin zayıf düştüğü dönemlerde hemen her konuda içimize fitne sokan Avrupa Devletlerinin müdahaleleri sonucunda Türk-Ermeni ilişkileri de bozulmaya başlamıştır. Bu etkilerle bazı Ermeniler devletin aleyhinde faaliyet gösteren, düşmanla işbirlikçi hale gelmişlerdir. Osmanlı Devleti isyancı ve düşmanla iş birlikçi Ermenilerin ihanetleri karşısında, ordunun güvenliği ile ikmal yollarının güvenliğini sağlamak amacı ile 27 Mayıs 1915 tarihli sevk ve iskân kararını almak zorunda kalmıştır. Zamanın şartlarında göç etmenin verdiği zorluklar neticesinde bazı Ermenilerin hayatlarını kaybetmesi batılı ülkeler tarafından soykırım olarak önümüze konmaktadır.

Türkler tarih boyu beraber yaşadığı hiçbir azınlık topluma baskı ve şiddet uygulamamış, kardeşçe yaklaşmıştır.

Biz Amerikalı değiliz Kızılderilileri, Iraklıları, zencileri katletmedik, biz İsrailli değiliz Filistinlileri katletmedik, Biz Sırp değiliz Bosnalıları katletmedik, Biz Türk'üz kimseyi katletmedik. Neden bu katliamların temsilciler meclisinde tartışılmadığını millet olarak anlayamıyoruz.

Sayın Başbakanım, İsrail'e olduğu gibi Amerika'ya da 'One Minute' demenizi ve ticari ilişkilerimizi kesmenizi istiyoruz. Ermenileri gerekirse yurtdışı ederiz sözlerinize katılıyoruz.

Liderliğinizde bu ülkenin daha güçlü, daha huzurlu, ayrışmaya ve bölünmeye mahal vermeyen barışın ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir ülke olmak istiyoruz.

Her dönemde başta Amerika olmak üzere dış güçler tarafından işbirlikçi, satılık bir grup medya aracılığı ile Kürt-Türk, Alevi-Sünni, Sol-Sağ şeklinde vatandaşlarımız bölünmeye çalışılmıştır. Bunlar yetmezmiş gibi hükümetimizle ordumuz karşı karşıya getirilmektedir. Siz devletimizin lideri, ordumuz ise devletimizin neferidir. Unutmayınızki nefer lidere silah çevirmez. Nefer halkına silah çevirmez, cami bombalamaz.

Yıllardır devletimizi faiz batağına gömmüş uluslar arası para tuzağı IMF'yi de kabul etmediğiniz için çocuklarımızın geleceği adına size teşekkür ederiz.

1915'te Çanakkale'de ülkemizi ele geçirmek isteyen sömürücü zihniyet bugün karşımıza soykırım palavrasıyla çıkmaktadır. 1915'te Çanakkale'de olduğu gibi bugünde biz Türk Milleti olarak buna boyun eğmeyeceğiz. Devletiyle, milletiyle, askeriyle, polisiyle Türkiye Cumhuriyeti bölünemez bir bütündür.

Türkiye Cumhuriyeti Türküyle, Kürdüyle, Alevisi, Sünni'siyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Ermenisiyle birlikte büyük bir kültür zenginliği, büyük bir güçtür."

 

Not: Bu metin Mir Haber'e,Ankara Tekstilciler Derneği Başkanı Bülent Aktan tarafından e-posta yoluyla gönderilmiştir.



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,890 µs