En Sıcak Konular

IOWA'DA OBAMA VE HUCKABEE KAZANDI

4 Ocak 2008 10:50 tsi
IOWA'DA OBAMA VE HUCKABEE KAZANDI Başkanlık yarışında psikolojik yönden büyük önem taşıyan Iowa ön seçimlerinde Demokrat Parti'de ''değişim'' sloganıyla ortaya çıkan 46 yaşındaki en genç başkan adayı Obama, yüzde 38 dolayında oy aldı.

WASHINGTON - ABD'de Kasım ayında düzenlenecek olan başkanlık yarısı için Iowa eyaletinde yapılan ilk ön seçimlerde, Demokrat Parti'de siyah senatör Barack Obama, Cumhuriyetçi Parti'de de dindar ve muhafazakar kanadın adayı Mike Huckabee, rakipleri karşısında büyük zafer kazandı.
Başkanlık yarışında psikolojik yönden büyük önem taşıyan Iowa ön seçimlerinde Demokrat Parti'de ''değişim'' sloganıyla ortaya çıkan 46 yaşındaki en genç başkan adayı Obama, yüzde 38 dolayında oy aldı.
2004 seçiminde Demokrat Parti'nin başkan yardımcısı adayı ve sol kanadın desteklediği isim olan John Edwards yüzde 30'la ikinci, ülke çapında en iddialı aday konumundaki eski Başkan Bill Clinton'ın eşi Hillary Clinton ise yüzde 29'la üçüncü olabildi.
Siyasi gözlemciler, açık farkla Iowa'yi kazanan Illinois senatörü Obama'yı gecenin en büyük galibi, New York senatörü Clinton'ı da en büyük ''kaybedeni'' olarak nitelendirdi.
Cumhuriyetçi Parti'de ise, yıldızı son iki ayda parlayan, muhafazakar ve dindar kesimlerin desteklediği Arkansas eyaletinin eski valisi ve eski vaiz Mike Huckabee, rakiplerini rahatlıkla geçti. Huckabee yüzde 34 dolayında destek alırken, Massachusetts eyaletinin eski valisi Mitt Romney, yüzde 25 ile ikinci oldu. Bu iki adayı, oldukça geriden eski senatör Fred Thompson ve Arizona senatörü John McCain izledi.

Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,423 µs