En Sıcak Konular

TAVRI TAKTİR TOPLADI

18 Mart 2010 11:54 tsi
TAVRI TAKTİR TOPLADI Bahçeli’nin ‘şaibe’ye karşı tutumunu beğenen halk, aynı yaklaşımı AKP ve CHP’den de bekliyor

TAVRI TAKTİR TOPLADI

Bahçeli’nin ‘şaibe’ye karşı tutumunu beğenen halk, aynı yaklaşımı AKP ve CHP’den de bekliyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hakkındaki yolsuzluk iddiaları üzerine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı derhal istifaya çağırarak, AKP ve CHP’ye adeta siyasi ahlak dersi verdi. AKP’nin Deniz Feneri davasında Zahid Akman’ı koruması hala sürüyor.
CHP ise Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi hakkında ’ihaleye fesat karıştırmak’tan yargı kararı olmasına rağmen hiçbir işlem yapmadı. AKP ile CHP’ye gönderme yapan MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, “Genel Başkanımızın bu çıkışı herkese örnek olmalı” dedi.
Bahçeli büyük takdir topladı
Siyasilerin “yolsuzluklar”ı örtbas etmesine alışmış olan vatandaşlar, MHP Genel Başkanı’nın Adana
Büyükşehir Belediye Başkanı Durak’a karşı tutumunu alkışladı, diğer partilere örnek olmasını istedi
Hakkındaki iddialarla gündeme oturan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’a karşı net bir tavır ortaya koyarak “istifa”sını isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tutumu, “siyasi ahlak” tartışmalarını yeniden alevlendirdi. MHP’nin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle disiplin kuruluna sevk etmesi takdirle karşılandı. Bugüne kadar sürekli olarak yolsuzlukla mücadeleden söz eden CHP ve AKP ise böylesine bir duruş sergilemedi.
Halı saha yolsuzluğu
Bilindiği gibi CHP’nin Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yolsuzluk yaptığı iddiasıyla hapis cezasına çarptırılmıştı. Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Sedefçi hakkında, “halı saha ihalesine fesat karıştırmak” tan 4 yıl 2 ay hapis cezası kararı verdi. Hamdi Sedefçi hakkında, belediyeye ait arsanın “yap, işlet, devret” modeli ile yapılması için düzenlenen ihaleye fesat karıştırmak suçundan dava açılmış, 2009 yılında açılan davada, belediye meclis üyesi bir kişinin, kanunen mümkün olmamasına rağmen, kurduğu şirketle katıldığı ihaleyi aldığı iddia edilmişti. CHP, böylesine yolsuzluk olayına adı karışmış belediye başkanını korumaya alarak, hakkında hiçbir işlem yapmamıştı. Benzir bir durum da AKP için geçerli. Bugüne kadar yolsuzluklara karşı en iyi mücadeleyi verdiğini iddia eden AKP iktidarı, sıra kendilerine gelince hiçbir adım atmıyor.
MKÜ Rektörü’nden suç duyurusu
AKP’nin yolsuzluk iddialarına adı karışmış olan Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın, daha önce görev yaptığı Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ) alım ihalesinde yolsuzluk yaptığı için hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusu yapıldığı biliniyor. Savaş’ın aynı zamanda, üniversitede bölüm arkadaşlarını mezheplere göre fişlediği de iddia ediliyor. Savaş’a disiplin cezası verildiği ve mahkemeye suç duyurusunda bulunulduğu belirtiliyor. Adana 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Savaş, duruşmada kendisini ”Fişleme yapmadım. O fişler çantama CHP’liler tarafından atıldı“ diye savundu. (Macit SOYDAN-Yeniçağ)

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=33134



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,633 µs