En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ'IN EFSANE İSİMLERİ LİGE DAMGA VURDU

18 Mart 2010 11:28 tsi
BEŞİKTAŞ'IN EFSANE İSİMLERİ LİGE DAMGA VURDU Bu sezon lig yarışındaki heyecanın merkezinde Beşiktaş'ın efsane isimleri teknik adam olarak başrolü oynuyor

Kartallar yüksek uçar

Bu sezon lig yarışındaki heyecanın merkezinde Beiktaş'ın efsane isimleri teknik adam olarak başrolü oynuyor

Mustafa Denizli'nin Galatasaray derbisinden önce 'Beşiktaş bu ligin tayin edicisidir. Biz ne dersek o olacak' sözleri, şüphesiz futbolcularını yeniden şampiyonluk yarışına sokmak içindi. Ancak, Süper Lig'in zirvesindeki tablo kurt teknik adamın sözlerinin 'gizli' manasını açığa çıkarıyor gibi. Son sık sık olaylarla gündeme gelen ligimizin rotasını, gerçekten de Beşiktaş'ın tarihine mal olmuş isimler belirliyor. 1994'te Samsunspor'dan Beşiktaş'a gelen ve Siyah-Beyazlı kulüpte 6 sezonda 167 lig maçında 103 gol atan, kaptanlık yapan ve hatta stoper de bile oynayan Ertuğrul Sağlam, şimdi önüne gelini devirip Bursaspor'un başında bir devrimin peşinde koşuyor. Beşiktaş'ı da çalıştıran ancak geçtiğimiz sezonun 6. haftasında görevi bırakan Sağlam, en yakın rakibi Galatasaray'ın 2 puan önünde adım adım şampiyonluğa yürüyor.

BEŞİKTAŞ ÇOCUKLUK AŞKIYDI

Futbolculuğunda Siyah-Beyaz forma giyen fakat Beşiktaş'ta hiç oynamasa da gönlündeki 'Kartal'ı hiç gizlemeyen Mustafa Denizli, geç geldiği çocukluk aşkına 6 yıl aradan sonra Süper Lig şampiyonluğunu getirmişti. Takımı, bu sezon zaman zaman kötü sonuçlar alsa da 3. sırada. Denizli, deneyimi ile Beşiktaş'ın en iddialı şampiyonluk adaylarından biri olarak öne çıkmasında başrolde.

16 YIL KARTAL YUVASINDA

Siyah-Beyazlı altyapıdan yetişen, 1980'de çıktığı a takımda 16 yıl boyunca İnönü kapalısını muz ortalarıyla coşturan Rıza Çalımbay iki sezondur Eskişehirspor'un başında. Eskişehir'i, ligin en korkulan deplasmanı haline getiren Çalımbay, Fenerbahçe ve Galatasaray'a sık sık çelme atarak ligin şeklinde de söz sahibi oldu. Beşiktaş'ın efsane kaptanı, 5. Trabzonspor ile sadece 1 puan farkı olan 7. Es Es'i de Avrupa kupaları için iddialı bir hale getirdi.

Siyah-Beyazlılar'ın futbol arenasına sunduğu son teknik adamı ise Mehmet Özdilek. 'Şifo Mehmet' olarak Beşiktaş tarihine kazınan bir diğer efsane kaptan, sınırlı bütçesi ve dar kadrosuna rağmen takımına 9. sırada sağlam bir yer edindirdi. Takımına savaşan asla pes etmeyen bir oyun karakteri kazandıran Özdilek, şampiyonluk kovalayan takımların korkulu rüyası oldu.

İkinci yarıda çok 'Sağlam'

Timsah'a şampiyonluk havasına sokan, hükmen alınan 3 puanla de liderlik koltuğuna oturan Ertuğrul Sağlam Süper Lig'in ikinci yarısındaki en başarılı teknik adam oldu. Sağlam yönetiminde, ikinci yarıda çıktığı 8 karşılaşmada yenilgi yüzü görmeyen Bursaspor, 6 galibiyet ve 2 beraberlikle 20 puan topladı. Eskişehirspor'un başında çıktığı 8 maçta, 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan ve 17 puan toplayan Rıza Çalımbay ise Sağlam'ın ardından en başarılı ikinci isim. Sıralamada kürsünün son basamağı ise Beşiktaş'ın başındaki Mustafa Denizli'nin. Denizli yönetimindeki Kartal, Şenol Güneş idaresindeki Trabzonspor gibi 8 karşılaşmada 5 galibiyet, 1 yenilgi ve 1 beraberlikle 16 puan topladı.

Kaynak: TERCÜMAN GAZETESİ,http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=97196&baslik=Kartallar yüksek uçar&katid=5

 



Bu haber 1,350 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,857 µs