En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''NEYİN AÇILIMINI YAPACAKSIN''

18 Mart 2010 11:04 tsi
HAYDAR BAŞ: ''NEYİN AÇILIMINI YAPACAKSIN'' Haydar Baş, Hükümetin Güneydoğu’ya açılım yapmak için çaba sarfettiğine işaret ederek, “Vatandaş diyor ki, ‘karnım aç, sırtım çıplak.’ Neyin açılımını yapacaksın?” diye sordu.

Vatandaş ‘açım’ diyor, hükümet açılım!  

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Hükümetin Güneydoğu’ya açılım yapmak için çaba sarfettiğine işaret ederek, “Vatandaş diyor ki, ‘karnım aç, sırtım çıplak.’ Neyin açılımını yapacaksın?” diye sordu. 

BTP Genel Başkanı Haydar Baş, partisinin İzmir İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, AKP Hükümetinin açılım politikası ve Batı parlamentolarında peş peşe kabul edilen sözde Ermeni soykırımı tasarıları üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. İktidarın açılım politikalarını eleştiren BTP Genel Başkanı, bu sürecin Türkiye’yi Yugoslavya’ya dönüştüreceğini belirterek, şunları söyledi: “Güneydoğu’ya açılım yapacaklar. Vatandaş diyor ki, ‘karnım aç, sırtım çıplak.’ Neyin açılımını yapacaksın? Etnik gruplara bağımsızlık vermek suretiyle,  Türkiye’yi Yugoslavya’ya çevireceksin. Türkiye 36 etnik gruba ayrılacak. Ne olacak sonra? Senin bütününden bir şey olmadı ki, senden bir şey olmaz, demezler mi? Büyük bir oyun oynanıyor. Bu oyunu oynayan maalesef Avrupa’dır, ABD’dir ama kuklaları içimizdedir. Biz bunların arkasına sürüklendik, şimdi kendi ellerimizle evladımızı, Türkiye’yi boğuyoruz. Ayağa kalkalım, var mısınız?”

Şark projesi kılık değiştirdi
Müslüman Türk milletini Anadolu’dan çıkarma esasına dayanan Şark projesinin güncellenerek devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Baş, Batı parlamentolarında ardı ardına kabul edilen sözde Ermeni soykırım yasa tasarılarına dikkat çekerek, “Bunların soykırım dediği şey, Anadolu’daki etnik grupların  Türk – İslam medeniyetinin yüceliğine hayran olarak Müslüman olmasıdır” dedi. BTP Genel Başkanı  Haydar Baş, şunları söyledi: “Açın karnını doyuruyor, çıplağın sırtını giydiriyor. Herkese iyilik yapıyor. Meğer bunlar iyilik meleğiymiş. Aradan epey bir zaman geçiyor; o Yezdani, o Keldani, O  Rum, O Ermeni ne diyor, biliyor musunuz? ‘Ben Türküm’ diyor. Yetmedi, ‘Ben Müslüman – Türküm’ diyor. Batının gözünde soykırım şudur: Kendi insanını kaybetti. Hıristiyan Müslüman oldu. Musevi  Müslüman oldu. Batı bu iddiaları gündeme getirerek, ‘Eyvah, müthiş bir soykırım oldu. Benim, dinim ve neslim bitti’ diyor.”

Batının değişmez taktiği
‘Böl – parçala – yut’ taktiğinin Türkiye üzerinde sinsice oynanmaya devam ettiğini ifade eden Haydar Baş, şöyle konuştu: “Bir bilek, bir yürek olacağız. Bu vatan üzerinde yaşayan her kardeşimiz bizim için muazzez ve mukaddestir. Bunun Lazı, Çerkezi, Boşnağı, Kürdü yok! Hepsi bir millettir. Müslüman  – Türk milletidir. Türkiye’ye avlamak için, yemek için paye veriyorlar. Yoksa seven adam böyle mi yapar? Şimdi Kurt kapanına sizi çekmeye çalışıyorlar. Var mısınız bu oyunu bozmaya.”

Hedef ‘dinimiz’
“Ilımlı İslam, dinlerarası diyalog ve Medeniyetler İttifakı gibi projelerle milleti dininden uzaklaştırmak istiyorlar” diyen Prof. Dr. Baş, şunları kaydetti: “Bize diyorlar ki, ‘bu topraklar üzerinde yaşayanlar olarak siz Rumsunuz, Ermenisiniz, Yezdanisiniz, Keldanisiniz, şusunuz, busunuz fakat Müslüman değilsiniz.’ İşte oynanan oyun bu. Türklük senin İslamlığınla kaim oldu. ‘Şayet onlarla birlikte olursanız, onlardan olursunuz.’ Ayetin hükmü... Böyle Müslümanlık olmaz. Oyun çok büyük. İçini boşaltıp, adına ılımlı İslam demişler. ‘Eee, bakın biz İslam’ı hak tanıdık, Müslüman’a hak verdik, niye kabul etmiyorsunuz?’ demek suretiyle aslında Türk milletinin imanıyla oynuyorlar. Türk milletinin geleceğiyle oynuyorlar. O gelecekte ne var, biliyor musunuz? Yarının Türkiye’sinde Rumlar ve  Ermeniler çoğalacak, kiliseler bollaşacak. Nitekim şu anda bu olmuyor mu? 30 bin kilise evini kim açtı?” BTP Genel Başkanı, konuşmasını şu kritik uyarılarla tamamladı: “Türk milleti bir bütündür ve de kardeştir. Bu bütünlüğün sırrı dinimizi kabul edip, akait kurallarından bir kelime dahi olsa taviz vermemektir.”

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=10001254&tarih=2010-03-18
 



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,546 µs