En Sıcak Konular

İHSANOĞLU: ''KUDUS'ÜN TAMAMI YAHUDİLEŞTİRİLİYOR''

16 Mart 2010 11:11 tsi
İHSANOĞLU: ''KUDUS'ÜN TAMAMI YAHUDİLEŞTİRİLİYOR'' İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Cidde’de yaptığı açıklamada, Kudüs’ün tamamıyla Yahudileştirilmeye çalışıldığına dikkat çekti.

Kudüs’ün tamamı Yahudileştiriliyor  

İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Cidde’de yaptığı açıklamada,  Kudüs’ün tamamıyla Yahudileştirilmeye çalışıldığına dikkat çekti. 

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde İKT Genel Merkezi’nde Filistin sorunuyla ilgili bir toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Kudüs’ün tamamıyla Yahudileştirilmeye çalışıldığına dikkat çekti. Kudüslülerin İsrail işgalinden dolayı karşı karşıya geldikleri büyük sıkıntıları çözmek için toplandıklarını ifade eden İhsanoğlu, şunları kaydetti: “Tarihi şehir etrafında bir sur kuruldu. Kudüs Yahudileştirilmeye çalışılıyor. Kudüs’te yaşayan 250 bin kişinin, Müslüman ve Hristiyanların şehir dışına çıkmaları ve Kudüslü olma haklarını kaybetmeleri için her türlü yol aranıyor. Sağlık, belediye hizmetleri verilmiyor, herhangi bir maksatla Kudüs dışına çıkanlar bir daha gelme fırsatı bulamıyor. Ve bu arada Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşim merkezleri inşa ediliyor. 176 bin dönümlük Kudüs şehri yavaş yavaş Yahudileştiriliyor.  KT olarak, Kudüs meselesine genel olarak İslam ülkelerinden ve sivil toplum kuruluşlarından yardımlar istedik. Kudüslülerin eğitim, sağlık hizmetlerinden faydalanmaları ve günlük hayatlarını idame etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Bugün siyasi anlamda bir yol bulunamıyor. Onların tahammül güçlerini azaltmak ve onları şehirden boşaltmak için baskılar sürüyor. Kudüs Valisi Adnan Hüseyin’i de çağırdık. Bağış imkanları aranıyor, yardım projelerinin hayata geçmesi için projeler hazırlanıyor. Bu toplantıda bunları tartıştık. Bu siyasi bir toplantı değil, teknik, lojistik bir toplantı. Ve Kudüslerin hayatlarını idame etmelerini sağlayacak bir imkan sağlamaya çalışıyoruz.”

Yemen’e seyyar hastane
İhsanoğlu, İKT’nin Kuzey Yemen’de kurduğu mobil hastane için Katar Hayır Cemiyeti ile Kızılay’ın işbirliği içerisinde bulunduğunu da kaydetti. İhsanoğlu, Katar’da İKT’nin Afganistan, Bosna Hersek, Filistin gibi çeşitli ülkelere yardım amaçlı fonlarıyla ilgili de toplantı yaptıklarını ifade etti.  İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband’ın davetlisi olarak gittiği Londra’da Miliband ile uzun bir görüşme yaptığını anlatan İhsanoğlu, Kudüs’teki gelişmeleri, İsrail’deki son olayları değerlendirdiklerini, ayrıca Afganistan, Yemen, Irak seçimlerinin de ele alındığını söyledi.  Londra’da Sırbistan’ın talebiyle tutuklanan, Bosna Savaşı (1992-1995) sırasındaki Bosna Hersek Devlet Başkan Yardımcısı Eyüp Ganiç için Miliband nezdinde girişimde bulunduğunu belirten İhsanoğlu, Eyüp Ganiç’in kefaletle serbest bırakılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Kayanak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001224&tarih=2010-03-16
 



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,097 µs