En Sıcak Konular

VALİ GÜLER HAKEMİ SUÇLADI

15 Mart 2010 22:51 tsi
VALİ GÜLER HAKEMİ SUÇLADI İstanbul Valisi Muammer Güler, Olimpiyat Stadı'nda oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Diyarbakırspor maçının 87. dakikada tatil edilmesinde hakemi suçlu buldu.

Vali, hakemi suçladı! 
 
'Provokasyon yapmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmüştür'

İstanbul Valisi Muammer Güler, Olimpiyat Stadı'nda oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Diyarbakırspor maçının 87. dakikada hakem tarafından tatil edildiğini hatırlatarak, "Hakemin bu katı yorumu provokasyonların önünü açacak bir yorumdur. Provokasyon yapmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmüştür. Olmaması lazımdı, üzüntümü belirtiyorum. Eleştirdiğim hakemin tutumu. Ben kurumsal bağnazlık içinde bir korumacılık yapmıyorum. Diyorum ki özel güvenliğin bir eksikliği de varsa onu da soruşturacağım. Soyunma odasına giren hakem çıkmaz diye bir kural varsa, bunu da bilmek istiyoruz ayrıca" dedi.

"HASSASİYET KAŞINMAK İSTEMİŞTİR"

Vali Güler, hassasiyetleri korumanın herkesin görevi olduğunu ifade ederek, "Orada bir hassasiyet kaşınmak istemiştir. Hem Diyarbakır , hem de İstanbul Büyükşehir Belediye taraftarları arasına girerek hassasiyetleri kaşıyarak körüklemek isteyen gerginlikleri etnik temele dayandırmak isteyen bir takım kişilerin olduğu duyumları üzerine harekete geçtik. Futbol Federasyonu başkanımızla da görüştüm. Bu provokasyonu Futbol Federasyonuna yazılı olarak bildireceğiz. Ama güzel olmamıştır" diye konuştu.

"DİYARBAKIR TARAFTARI OLDUĞUNA İNANMADIĞIM KİŞİLER SAHAYA GİRMİŞTİR"

Güler ayrıca, "Biz Diyarbakır'a şu yapılsın bu yapılsın demiyoruz. Hangi takım olursa olsun İstanbul'da şu an güvenlik yönünden süper lig de ertelenmiş bir maç yoktur. Burada hakem çok katı bir yorumla yazılı olmayan kuralları da maalesef çiğneyerek böyle bir değerlendirmede bulunmuş, keşke talimatlara itibar edileceğine teminatlara da itibar edilseydi" şeklinde konuştu.

Olaylarla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı ifade eden Güler, "87. dakikada golden sonra bir takım kendini bilmezler, provokatörler diyorum ben bunlara. Diyarbakır taraftarı olduğuna inanmadığım kişiler sahaya girmiştir" dedi.

 

Kaynak: VATAN GAZETESİ,http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Vali_hakemi_sucladi&tarih=15.03.2010&Newsid=293819
 



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,746 µs