En Sıcak Konular

''UHT İNSAN HAYATINI KISALTIYOR''

15 Mart 2010 18:20 tsi
''UHT İNSAN HAYATINI KISALTIYOR'' Süt ve süt ürünlerine uygulanan UHT ve pastörizasyon gibi işlemler,ürünlerin raf ömrünü uzatırken,tüketicilerin ömrünü kısalttıyor.

Gıda hileleri sağlığı tehdit ediyor

Dünya Tüketiciler Günü nedeniyle gıda ile ilgili hak ihlallerine dikkat çekmek isteyen Keyveni Kurumsal Hazır Yemek Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çelik, üreticilerin tüketici sağlığını hiçe sayıp gıdalarda bir takım hilelere başvurduklarına dikkat çekti.

Doğal zannettiğimiz birçok ürüne karşı ihtiyatlı olmamız gerektiğini vurgulayan Çelik, özellikle kırmızı et fiyatlarındaki artıştan sonra bazı üreticilerin başvurduğu hilelerin tüketici sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

Dünya Tüketiciler Günü nedeniyle, tüketicilerin gıda güvenliği konusunda ihlal edilen haklarına dikkat çekmek isteyen Keyveni Kurumsal Hazır Yemek Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çelik, sağlıklı ve güvenli beslenme hakkının, üreticiler tarafından dikkate alınmayan, ihlal edilen en önemli tüketici hakkı olduğunu dile getirdi.

Tüketici haklarının önemine dikkat çeken, çevremizde tüketiciler aleyhine olan gelişmelere hiç kimsenin duyarsız kalamayacağını söyleyen Sadık Çelik, “Maalesef üreticiler, tüketici sağlığını hiçe sayıp gıdada bir takım hilelere başvuruyor. Tarımda en yüksek verimi alabilmek adına zirai ilaç, yanlış gübreler ve bilinçsiz horman kullanılıyor. Aynı şekilde özellikle kırmızı et fiyatlarındaki artıştan sonra bazı üreticilerin başvurduğu hileler tüketici sağlığını tehdit ediyor” dedi.

Marinasyon adı altında birtakım kimyasallarla (Zarten, Bradmix) kesik etin hacminin ve ağırlığının büyütüldüğünü, bunun da kanserojen etki yaptığını belirten Sadık Çelik, çiftliklerdeki hayvanların kısa sürede kilo alması için de çeşitli usulsüz yem, besleme teknikleri ve hormon gibi yöntemlerle sağlıksız verim artışı sağlandığını ifade etti.

“UHT, insan ömrünü kısaltıyor”

Yine süt ve süt ürünlerine uygulanan UHT ve pastörizasyon gibi işlemler sonucu kutu sütlerde ve yoğurtlarda sağlığa yararlı bakterilerin yanında sağlığa zararsız olanların da öldürülmesinin ürünlerin raf ömrünü uzattığını ancak tüketicilerin ömrünü kısalttığını sözlerine ekleyen Çelik, konuyla ilgili şunları söyledi: “Tüketicilerin özellikle gıda söz konusu olduğunda son derece dikkatli olmaları gerekiyor. Tüketicilere her zaman tanıdıkları, bildikleri kasaptan et almalarını, sebzelerini seçerken gıda hilelerine karşı son derece uyanık olmalarını tavsiye ediyorum. Hazır yemek hizmeti alanların ise hizmet aldıkları kurumu sık sık ziyaret etsinler. Kapılarını 24 saat tüm müşterilerine ve ziyaretçilere açık tutmayan kurumlara kuşkuyla yaklaşılmalıdır.” “İhlallere karşı duyarsız kalmamalıyız” Keyveni’nin yemeklerinde kullandığı hammaddelerin, çiftlikten sofraya kadar gerek kalite kontrol süreciyle gerekse hijyen standartları ve teknolojik ekipmanlarla her zaman denetim altında olduğunu belirten Çelik, lezzetten ve hijyenden asla ödün vermeyen Keyveni’nin tüketicilere karşı sorumluluğunu daima en iyi şekilde yerine getirdiğine dikkat çekti.

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://saglik.milliyet.com.tr/gida-hileleri-sagligi-tehdit-ediyor/saglikliyasam/haberdetay/15.03.2010/1211654/default.htm?ver=78



Bu haber 898 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,712 µs