En Sıcak Konular

DİYARBAKIRSPORU ''SÖZDE'' TARAFTARLARI YAKTI

15 Mart 2010 17:29 tsi
DİYARBAKIRSPORU ''SÖZDE'' TARAFTARLARI YAKTI Bursa’dan sonra Büyükşehir karşılaşması da güvenlik gerekçesiyle iptal olan yeşil-kırmızılı ekip, Futbol Müsabaka Talimatı’nın 20’nci Maddesi gereği lige veda edecek.

Diyarbakırspor’a ihraç yolu açıldı

Bursa’dan sonra Büyükşehir karşılaşması da güvenlik gerekçesiyle iptal olan yeşil-kırmızılı ekip, Futbol Müsabaka Talimatı’nın 20’nci Maddesi gereği lige veda edecek
Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan Büyükşehir-Diyarbakır maçında, ev sahibi takımın gol atmasından sonra sahaya giren yeşil-kırmızılı taraftarlar rakip futbolcuları kovaladı. Yaşanan olaylar sonrasında hakem Hüseyin Göçek maçı tatil etti. 87’nci dakikada Tum’un attığı golden sonra sahaya giren Diyarbakırlı taraftarlar takımlarına ligden ihracın yolunu açtı. Hakem Hüseyin Göçek’in golden önceki serbest vuruşta yanlış karar verdiğini düşünen taraftarlar, Büyükşehir Belediyespor futbolcularını kovalarken, İstanbul ekibi teknik heyetle birlikte soyunma odasına kaçtı. Ardından hakem üçlüsü de soyunma odasına girdi.
Polisle çatıştılar
Taraftarlar ise polis tarafından tribüne gönderilip, güvenlik kordonuna alındılar. Maç öncesinde hiç bir taşkınlıkta bulunmayan yaklaşık 2 bin kadar Diyarbakırsporlu, 87’nci dakikadan sonra adeta kontrolden çıktı. Stada zarar veren sözde taraftarlar koltukları, kapıları ve lavaboları kırdı. Bir süre sonra stad dışına çıkan bazı taraftarlar, polise taşlı saldırıda bulundu. Polisin tazyikli su sıkarak müdahale ettiği olayların ardından taraftarlar dağıldı. Çevik kuvvet ekipleri, panzerler eşliğinde olay çıkaranları stattan uzaklaştırdı.
Talimatta hüküm açık
Futbol Müsabaka Talimatı’nın 20. Maddesi’nin 1. fıkrasının (b) bendi şöyle: Seyircilerin taşkın ve edebe aykırı hareketleri ile birlikte müsabakaya müdahaleleri sonucunda müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması hallerinde hakem müsabakayı tatil ettiğini ilan eder. Bu hallerde TFF Yönetim Kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına ve ayrıca olayın durumuna göre galibiyet halinde verilen puan kadar puan tenziline karar verebilir.
4. Madde: Bu maddede belirtilen se-beplerle aynı sezonda ikinci kez mü-sabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımlar, bulunduğu sezonda müsabakalardan çıkarılarak, bir alt lige düşürülür ve bu takımla müsabakası olan takımlar müsabaka yapmaksızın hükmen galip sayılırlar. Bu durumda olan takımların takip eden sezonda müsabakalara alınıp alınmaması konusunda TFF Yönetim Kurulu karar verir. Alt lig bulunmaması halinde kulüpler bir yıl (sezon) mü-sabakalara alınmazlar.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=33056



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,740 µs