En Sıcak Konular

SALİH KAPUSUZ:''ANAYASA MAHKEMESİ DARBE YAPTI''

13 Mart 2010 22:50 tsi
SALİH KAPUSUZ:''ANAYASA MAHKEMESİ DARBE YAPTI'' AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, anayasanın iki maddesinde 411 milletvekilinin oyuyla yapılan değişikliği bozan Anayasa Mahkemesi'nin TBMM'ye karşı darbe yaptığını ileri sürdü.

'Anyasa Mahkemesi darbe yaptı' 
 
AKP Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz'dan tartışma yaratacak sözler

AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, anayasanın iki maddesinde 411 milletvekilinin oyuyla yapılan değişikliği bozan Anayasa Mahkemesi'nin TBMM'ye karşı darbe yaptığını ileri sürdü.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, partisinin Manisa İl Başkanlığı tarafından üçüncü dönemi düzenlenen Siyaset Okulu'nun ilk toplantısına katıldıktan sonra Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde sivil toplum örgütü temsilcileriyle biraraya geldi. Kapusuz, burada yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerinden anayasa değişikliği konusunda seslerini yükseltmelerini istedi.
Kapusuz, 1876 yılından bu yana kadar olan tüm anayasaların halka değer verilip görüşünü alınarak, bu işin parçası kabul edilerek yapılmadığını savunarak, “Bugüne kadar olan anayasalar, hep olaganütü şartların ürünü. Anayasalar da elbette değişikliği tabi tutulabilir, tutulmalıdırlar. İhtiyacınızı görmüyorsa bu değişikliği yaparsınız” dedi.
özelleştirmelerin ve çağdaş düzenlemelerin Anayasa Mahkemesi'nden döndüğünü öne süren Kapusuz, “Tüm bunlar mevcut anayasa uygun olmadığı için dönüyorsa, burada bir ihtiyaç söz konusudur. Bu iş yargı, yürütme ilişkisine yansıyor. Bugün yargının çok önemli ihtiyaçlarından biri bu anayasa ile alakalı. TBMM, dört yılda bir yenileniyor. O iradeyi vekaleti veren millet, istediği zaman geri alıyor. Görev veren millet, her dört yılda bir denetliyor. Bakıyorsunuz, denetlemesi olmayan bürokrasi, yürütmeyi de yasamayı da sıkıntıya sokuyor. Anayasada yapılan iki madde değişikliği 411 milletvekili oyuyla geçti. Anayasa Mahkemesi, bu iki değişiklik kararını bozdu. Anayasada değiştirilemez üç madde vardır, bunlar doğrudur. Diğerleri değişmiştir, değiştirilmiştir ve değiştirilebilir. Buna rağmen o maddelere atıfta bulunarak Anayasa Mahkemesi TBMM'ye karşı darbe yapmıştır. Anayasa Mahkemeleri'nin meclisin kabul ettiği maddeleri, değiştirmek gibi bir yetkisi yok” dedi.

Kaynak: VATAN GAZETESİ,http://www9.gazetevatan.com/Anyasa_Mahkemesi_darbe_yapti/293490/9/



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,998 µs