En Sıcak Konular

SEMİH YALÇIN:''BİN YILLIK KARDEŞLİĞİ YAŞATMAYA DAVET''

13 Mart 2010 19:12 tsi
SEMİH YALÇIN:''BİN YILLIK KARDEŞLİĞİ YAŞATMAYA DAVET'' MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih YALÇIN,MHP'nin Şanlıurfa Mitingi ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih YALÇIN'ın yapmış olduğu yazılı basın açıklaması şöyle:

BİN YILLIK KARDEŞLİĞİ YAŞATMAYA DAVET

Siyasi yol haritasında, ayrıştırmaların değil bütünleştirmenin, bölmenin değil toplamanın, kamplaştırmaların değil birlikteliğin adresi ve anlayışı olmuş olan Milliyetçi Hareket Partisinin söz konusu sağduyulu ve Türkiye için en sağlıklı politik öngörüsünden rahatsız bazı ayrılıkçı siyasetçilerin her geçen gün ezberi bozulmaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisinin her fırsatta yaptığı açıklamalarla, tezgahlanan oyunları bozan, art niyetleri deşifre eden ve aynı zamanda da kuru bir muhalefetin çok ötesinde hükümet ve devlet yetkililerinin önüne vizyon koyan siyaset anlayışı akıl sahibi olanlar tarafından yürekten alkışlanmaktadır.

Devlet Millet bütünleşmesinin ve kurumlar arası çatışmaların bir an önce son bulmasının yüce milletimiz için ne kadar önemli olduğunu fark eden çok ciddi sayıda insanımızın varlığından haberdarız. Türk milleti, popülist siyasetin ürünü olan popüler dizi kahramanı, külhanbeyi edalı siyasetçilerin ne kadar istismarcı olduklarını artık görmüştür. 

2009 yılının ikinci yarısında mevcut iktidar tarafından başlatılan ve bugün itibarıyla kendi kendini bitirme noktasına gelen sözde açılım politikaları ile devlet, millet, etnik yapı, sosyal doku eksenli kimlik tartışmaları ile bin yıllık kardeşliğimiz tartışmaya açılmıştır.

Söz konusu tartışmalar ve olaylar sonucunda Milliyetçi Hareket Partisi liderinin olağanüstü gayretleri ve toplum tarafından ortaya konan kitlesel tepkiler, AKP iktidarı tarafından hâlâ dikkate alınmamaktadır. Uzun tecrübeler sonucunda, bedel ödenerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti siyasi çatısı; Türk kültürünün birleştirici mayasının sınırlarının zorlanmaya başlanmasına rağmen dağılmamıştır. Türk Kültürü’nün müktesebatı AKP’nin ayrışmacı zihniyetinin tahakkuk etmesine müsaade etmemiş ve etmeyecektir.

Türk devlet geleneği çatısı altında ve Türk Kültürü mayası içerisinde hayat alanı bulan etnik, dini, kültürel unsurlar, genel yapının doğal birer parçası olduklarını ve bu yapıya dâhil oldukları sürece bu coğrafyada güven içerisinde var olabileceklerinin farkındadırlar. İşte Milliyetçi Hareket Partisi, bu hatırlatmaların ve kardeşlik mayasının sözde değil özde olduğunu resmetmek için Şanlıurfa’da ve bundan sonra da bu bölgemizde olacaktır.

Bir takım odakların bilerek ve kasıtlı olarak Milliyetçi Hareket Partisini bölge partisi gibi sunmaya çalışmalarının siyasi ve toplumsal gerçeklerimizle alakasının olmadığını yüce milletimiz Şanlıurfa mitingimizde göreceklerdir. Bin yıllık kardeşlik bağlarının yeniden hatırlatılacağı; Anadolu’ya vurulan “Bin Yıllık Kardeşlik” gerçekliğinin en büyük göstergelerinden biride Şanlıurfa mitingimiz olacaktır.

Her türlü kirlenmişliğin adresi haline gelmiş ve Misak-ı Millî coğrafyası dışından kurgulanan politikalara taşeronluk etmekten başka bir meziyeti olmayan siyasi iktidarın aksine; bu ülkenin her meselesinin çözüm zemininin neden Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu ısrarla Türk milletine duyurmaktan vazgeçmeyeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Kaynak: mhp.org.tr,http://www.mhp.org.tr/haber.php?id=2778



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,393 µs