En Sıcak Konular

SABAHATTİN ÖNKİBAR,BAŞBAKAN'DAN TEKZİP YEDİ

12 Mart 2010 16:49 tsi
SABAHATTİN ÖNKİBAR,BAŞBAKAN'DAN TEKZİP YEDİ Gazeteci Sabahattin Önkibar,Başbakan Erdoğan'ın,Sahibini arayarak kendisini Akşam Gazetesi'nden kovdurduğunu iddia etmişti.Bu iddiası,Başbakan Edoğan'dan tekzip yedi.

İşte Önkibar'ın, "Başbakan açıklama gönderdi" diyerek köşesinde yayımladığı o tekzip:

“ 04.03.2010 tarihli Yeniçağ Gazetesi’nin 9. sayfasında Sabahattin Önkibar imzasıyla yayınlanan ” BAŞARDI... “ ” İşte tanıklar, beni Akşam’dan sen kovdurdun Tayyip Bey “ alt başlıklı köşe yazısında Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili olarak tamamen gerçek dışı ithamlara yer verilerek kamuoyu yanıltılmış ve bu şekilde müvekkilimin kişilik haklarına son derece ağır saldırılarda bulunulmuştur.
Tekzibe konu gerçek dışı köşe yazısında müvekkilimin bir gazete patronunu arayarak muhatap Sabahattin Önkibar’ı işinden kovdurttuğu iddia edilmiş ve bu şekilde müvekkilimin Anayasa ile güvence altına alınmış bulunan basın özgürlüğüne müdahale eden bir siyasetçi olduğu intibaı uyandırılmaya çalışılmıştır. Yayının ve yayındaki maddi olayın tamamen düzmece ve yalan olduğu açıkça ortadadır.
Nitekim tekzip konusu gerçek dışı köşe yazısının yayınlandığı günden bir gün sonra, muhatap Sabahattin Önkibar’ın köşe yazısında şahit olarak gösterdiği Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, köşesinde muhatap Sabahattin Önkibar’ın iddialarını net bir biçimde yalanlamış ve hayal ürünü olduğunu belirtmiştir.
Yine tekzibe konu köşe yazısında iddia edilen olayın taraflarından birisi olan, Akşam Gazetesi’nin eski Ankara Temsilcisi Nuray Başaran da Turktime adlı internet sitesine bir açıklama göndererek muhatap Sabahattin Önkibar’ın iddialarını yalanlamış ve yayının ve yayındaki maddi olayın tamamen düzmece ve yalan olduğunu açıkça ortaya koymuştur.
Muhatap Sabahattin Önkibar’ın iddiasına karşı anında verilen cevaplarla, iddianın gerçek dışı ve müvekkilimi aşağılamaya yönelik olduğu muhatap Sabahattin Önkibar’ın kasıtlı ve su-i maksatlı hareket ettiği açıkça ortaya çıkmıştır.
Müvekkilimin Anayasa ile güvence altına alınan basın özgürlüğüne müdahale eden bir kişi olarak tanıtılması ve gerçek olmayan bir olayın inandırıcı bir biçimde somut deliller de göstermek suretiyle gerçekmiş gibi yayınlanması doğrudan doğruya iftira derecesinde bir eylemdir.
Müvekkilimin Yüce Türk Halkı nezdinde sahip olduğu itibarını zedelemeye, siyasi kişiliğini karalamaya ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı zor durumda bırakma amacına matuf, hiçbir dayanağı olmayan tamamen gerçek dışı tekzip konusu yayın nedeniyle yasal yollara başvuru haklarımızı saklı tutuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. ”

08.03.2010
Recep Tayyip Erdoğan
Vekili  Av. Muammer Cemaloğlu

Önkibar,yediği bu tekzibe rağmen başbakan'ı eleştirmeye şöyle devam etti:

HAVET...

Tayyip Bey IMF ile anlaştık dememiş miydi?

Devlet yönetmek ciddiyet ister, bir gün ak bir gün kara diyemezsiniz. Derseniz bunun sonuçları olur. Hatırlayın Tayyip Erdoğan kısa bir süre önce  “IMF ile birkaç güne kadar anlaşma olacak. Pürüzler aşıldı”  dememiş miydi?.. Demişti... Hal bu iken aradan geçen süre içinde görüldü ki anlaşma falan olmadı. Şimdi cevap verin, bir ülkenin Başbakanının iki yıla yakın bir süredir görüşmeleri devam eden bir konuda, kısa aralıklarla bir gün evet ertesi gün hayır deme lüksü olabilir mi? Böyle bir şey Batı ülkelerinde yapılsa, o Başbakanı o gün istifa ettirirler, ama burası Türkiye ve bizim başbakanımızın adı Tayyip Erdoğan!

Sabahattin Önkibar-Yeniçağ
Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=12404



Bu haber 1,009 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,199 µs