En Sıcak Konular

BAŞBAKAN,KUL HAKKINDAN VE ADALETTEN BAHSETTİ

12 Mart 2010 16:26 tsi
BAŞBAKAN,KUL HAKKINDAN VE ADALETTEN BAHSETTİ Başbakan, İslâmî Nobel denilen bir ödül aldı Suudi Arabistan’da. Konuşmasının bir iki dakikalık bir bölümüne rastladım, bu kadarı da yetti.

Başbakan, kul hakkından ve adaletten bahsetti

Başbakan, İslâmî Nobel denilen bir ödül aldı Suudi Arabistan’da. Konuşmasının bir iki dakikalık bir bölümüne rastladım, bu kadarı da yetti.
Başbakan konuşmasında İslâmî değerlerden bahsetti. İslâm’ın anlamının “barış” demek olduğunu da söylemeyi unutmadı.
İyi, tamam, çok güzel. Benim, kulaklarıma inanamadığım bir şeyler daha söyledi ki onlar da adaletin ve kul hakkının ısrarla vurgulanması idi.
Suudiler bilmiyorlar herhalde. Türkiye’de insanlar sebepsiz yere  “İçerde” yatıyorlar ve her gün “suçumuz ne” diye dilekçe üstüne dilekçe veriyorlar. İçerde yatarken ölenler var. Böyle bir muameleye maruz kalmaktansa intihar edenler var. Sıkıyönetim savcıları yet-kisiyle koskoca cumhuriyet başsavcıları, paşalar, üniversite mensupları, gazeteciler içeri atılıp yargılanmadan bekletiliyorlar. Koskoca hukukçular, hatta kendilerine yakın hukukçular bile:
“Usul ihlalleri yapıyorsunuz” diye bağırıyorlar. Cevap:
“Sen öze bak, öze!”
“İyi ama usulle öz (esas) birbirine bağlıdır” deniliyor ve hayrettir, üç yıldır buna cevap yok.
.......................
İslâmî Nobel nedir? Neden kendi nobelimiz yok? Şovalye olmak nedir? Bu kadar kompleks olur mu? İnsan kendini bu kadar aşağı görür mü Batı’dan. Görür görür, bal gibi görür.
Sizin çalıştayınıza kim inanır artık
Alevi meselelerini konuşmak için çalıştay topladılar. Şu “tay” ekini sevmiyorum ama neyse. Yargıtay’a, Danıştay’a yakışıyor da çalıştaya yakışmıyor.
Saldıray Paşa, Alevi köylerine okul yaptırmış. Koskoca Kolordu Komutanı bundan dolayı yargılanacakmış. Keşke bu çalıştaya, yapılırken daha çok ilgi gösterip ne olduğunu anlasaydım. Ama bir dahaki sefere çalıştaya toplayacak adam bulamazlar, ben size söyleyeyim. Alevi dedeleri Saldıray Paşa’yı seviyorlarmış. Siz de uğraşıyorsunuz sizi sevsinler diye ama olmuyor.
Şimdi de köylülerin zaferi
TEKEL işçilerinin zaferinden sonra şimdi de köylüler bir büyük zafer kazandı.
Bir başlangıçtı ama büyük bir başlangıçtı. Geçen yıllarda Erzurum’un bir köyü, ağalarla mücadele sırasında adlarını Cumhuriyet köyü olarak değiştirdiler.
Bu arada yanlış hatırlamıyorsam iki üç tane de şehit vermişlerdi.
Bu sefer de Bismil ilçesinin Aslan köyünde, ağalara direnen köylüler ağanın 8 bin dönüm toprağını onlara ücretsiz vermesiyle ikinci büyük hukuk başarısını kutladılar.
İşçi Partisi’nin öncülüğünde yapılan bu hukuk savaşlarının yeni başarılar getireceğini umuyorum.
O kadar utanç verici hadiselerin içinde boğulmakta olan ve Amerika’daki Ermeni oylamasında çıkan bir olumsuz oyun yasını tutan Türk basınında bu güzel haberlerden hiç ses yok.
Şimdi taş atan çocuklara çare arıyorlar
Çarşamba sabahı, habercilerde bir koşuşma bir koşuşma. Ne oluyor diye baktım. Gene  “yargı bizi kuşatıyor”  diye mi bağıracaklar ne yapacaklar, diye. Meğer taş atan çocukların hapisten çıkarılması konusunda, Bakan, CHP’yle görüşmüş. Önce mesele çıkarıyorlar, sonra işler arapsaçına dönünce buna çare aramak için koşuyorlar.
Bölgenin etnik yapısını etnik siyasetlerinizle karıştırmasaydınız ve Türk, Laz, Kürt, Çerkez... diye sıralamasaydınız... Sıralamayı yanlış mı yaptım yoksa, başa hangisi gelecekti... O zaman, bölgede bunca kargaşa, çözümsüzlük, utanç verici olay başınızı ağrıtmayacaktı. Neydi o “Sivas’ın Doğusuna geçemezler”  lafları... İşte Deniz Baykal Malatya’ya gitti, Bahçeli Urfa’ya gidecek. Siz, Türkiye’nin Doğusunu ne sandınız? Orada, “Biri gelse de bu etnik siyasetlerin ipini pazara çıkarsak sağlam bir siyaset geleneği geliştirse” diye bekleyen yüzbinlerce insan var. Siz esnafın camının çerçevesinin indirilmesinden çok mu hoşnut olduğunu sanıyorsunuz?

Afet Ilgaz-Yeniçağ

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=12397



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,046 µs