En Sıcak Konular

''STRATEJİK MÜTTEFİKLİKTEN TRAJİK ALDANMAYA!…''

8 Mart 2010 23:04 tsi
''STRATEJİK MÜTTEFİKLİKTEN TRAJİK ALDANMAYA!…'' MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr.YALÇIN, ABDTemsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde sözde “soykırım tasarısı”nın kabul edilmesiyle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih YALÇIN'ın
yapmış olduğu yazılı basın açıklaması şöyle:

STRATEJİK MÜTTEFİKLİKTEN TRAJİK ALDANMAYA!…

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde sözde “soykırım tasarısı”nın kabul edilmesi, AKP iktidarının dış politikadaki kerameti kendinden menkul “harika açılımlarının” ne olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiş bulunmaktadır.

Yıllarca “stratejik müttefik” veya “model ortaklık” masallarıyla kandırılıp, ABD’nin küresel menfaatlerine uygun siyasetler üretenler, her millî meselede kendi çıkarlarımızdan önce küresel gücün konumuna atıfta bulunanlar, bu son meselede de “Sayın Obama’nın liderliğinden” medet umanlar herhalde acı gerçekle yüzleşmişlerdir.

“Ermeni Açılımı” adı altında Türkiye’nin millî menfaatlerini küresel gücün politikalarına feda eden AKP iktidarı; dost ve kardeş Azerbaycan’ı da karşımıza alarak Ermenistan ile sözde normalleşme sürecini başlatacak olan “Protokolleri” TBMM’ye sunmuş; Ermenistan Anayasa Mahkemesi’nin protokolleri hükümsüz kılan kararından sonra bile attığı adımları gözden geçirmemiştir.

Bu olayın bir boyutu da iç politikaya dönük olarak gerçekleştirilen önü ve arkası boş “Davos efeliği”nin ülkemizin dış ilişkilerine verdiği zararı bir kez daha göstermiş olmasıdır. Meselenin bir başka boyutu da, başta Sayın Başbakan Erdoğan olmak üzere AKP yöneticilerinin bu olay üzerine yaptıkları açıklamalardır: Oylamayı “komedi” olarak niteleyen Sayın Başbakan, “Bütün adımlar atılacak, gereken neyse yapılacaktır” demiş; Dışişleri Bakanı Sayın Davutoğlu “stratejik derinlik”li analizler yapmış!... Oylama sürecini “gayri ciddi” olarak niteleyen Davutoğlu, kararın 1 oy farkla onaylanması için de “Tarih bu kadar basite indirgenebilir mi?” diye sormuştur. Anlaşılıyor ki, AKP iktidarı hayal dünyasında yaşamaktadır. Ya gerçeklerin farkında değildir, ya da gerçekleri; milletimizden gizlemektedir.

ABD Başkanı Obama “Ermeni meselesi”nde Ermeni diasporasının ve Ermenistan’ın tezlerini benimsediğini daha seçim çalışmalarında ilan etmiş; Türkiye ziyareti sırasında TBMM’de yaptığı konuşmada da bu konudaki tavrında bir değişiklik olmadığını belirtmiştir. Milletimizce kabulü mümkün olmayan bu konuşma, mecliste bulunan stratejik müttefikleri tarafından ayakta alkışlanmıştı. AKP iktidarı temsilcilerinin bu sonuç karşısında yaşadığı şaşkınlığı anlamak mümkün değildir.

Tasarının yakın süreç için amacı bellidir. AKP’nin malum müttefikleri TBMM’de protokollerin bir an evvel onaylanmasını istemektedirler. Eğer protokoller geçmez ise Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilen sözde “soykırım tasarısının” Temsilciler Meclisi’ne gönderileceği mesajını vermektedirler. Bu arada Türkiye’nin Başbakan’ın ağzından Azerbaycan Parlamentosu’nda açıkladığı “Karabağ sorunu çözülmeden protokolleri onaylamayız.” taahhüdünü de çöpe atmasını istemektedirler. Bunun anlamı dost ve kardeş Azerbaycan ile ilişkilerimizin onarılamaz bir şekilde bozulmasıdır. Bin yıllık kardeşlik sonrasında oluşmuş ‘bir millet iki devlet’ anlayışının tahribatına izin verilmemelidir. Çünkü bu karar üzerine hemen toplanan Azerbaycan Parlamentosu, uydurma “soykırım tasarısı”nı kınayan ve bu tasarının Azerbaycan menfaatlerine de saldırı anlamı taşıdığını içeren bir karar teklifini kabul ederek ABD Kongresi’ne göndermiştir. Dost ve kardeş Azerbaycan’ın bu âlicenaplığı, AKP iktidarına da örnek olmalıdır.

Türkiye bu kirli oyuna boyun eğmemelidir. Çünkü dünyada hiçbir parlamento tarih yazıcılığına soyunamaz. Yaşanmış tarihi gerçeklikleri değiştiremez. Özelliklede Türklerin yakın tarihini tahrif etmek suretiyle ayıplı bir hale getirmeye çalışmak kimsenin haddi değildir. Bu nedenle mevcut siyasi iktidar ABD’yi ve “Ermeni diasporasını severleri” memnun edeceğim diyerek; tarihine, coğrafyasına, ecdadına ve dostlarının kardeşlik hukukuna ihanete yönelmemelidir. “Sıfır sorunlu” ve “açılımlı” olduğu iddia edilen hayali politikaları bırakarak, millî menfaatlerimize uygun bir dış politika anlayışına dönülmelidir.

Türk milleti, bütün bu soruların cevaplarını ve bütün bu “aşağılanmalara” karşı mevcut iktidarın güçlü bir tavır ve ses vermesini beklemektedir. Çünkü şu anda iktidarın önünde bir fırsat vardır. “Ermeni diasporası severler”in ve milletimizi “katliamcı”, “soykırımcı” göstererek “Özür diliyorum.” kampanyaları başlatanların kuyruğuna takılarak açılım yapacağını zanneden AKP ve Sayın Başbakan’ın gittiği yolun yanlış olduğunu görerek bir an evvel bu yanlıştan dönmelidir. AKP iktidarının acilen yapılması gereken, “acıları paylaşmak perspektifinde” imzaladıklarını söyledikleri Ermenistan’la Açılım Protokollerinin TBMM’den hemen geri çekilmesi ve ABD ile ilişkilerin gözden geçirmektir."

 

Kaynak: MHP.org.tr,http://www.mhp.org.tr/haber.php?id=2775

 

 



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,315 µs