En Sıcak Konular

ANKARALI'NIN ULAŞIM ÜCRETLERİ SEVİNCİ KURSAĞINDA KALDI

11 Mart 2010 17:50 tsi
ANKARALI'NIN ULAŞIM ÜCRETLERİ SEVİNCİ KURSAĞINDA KALDI Ankara'da ulaşım fiyatlarını 6 yıl öncesine döndüren karar iptal edildi.

Ankaralı'nın sevinci kursağında kaldı

Ankara'da ulaşım fiyatlarını 6 yıl öncesine döndüren karar iptal edildi.

Ankara Belediyesi'nin yaptığı zamlar Danıştay tarafından durdurulmuş ve fiyatlar 6 yıl öncesine dönmüştü.

Tartışma yaratan konuya Mahkemenin bu kararı yeni bir boyut getirdi.
Ankara Minibüsçüler Odası Başkanlığının, başkentte ulaşım ücretlerinde altı yıl önceki tarifenin geçerli olmasını sağlayan UKOME kararına ilişkin açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Oda Başkanı Hacı Bekir Gani, oda olarak Ankara Büyükşehir Belediyesinin, UKOME’de aldığı karara ilişkin Ankara 2. İdare Mahkemesinde açtıkları davanın bugün sonucunu aldıklarını bildirdi.

Buna göre, minibüs, otobüs ve Ankaray’da altı yıl öncesinin taşıma ücretlerinin geçerli olduğu kararın yürütmesinin durdurulduğunu bildiren Gani, yargının verdiği karardan memnun olduklarını söyledi.

Gani, 8 Mart Pazartesi gününden itibaren minibüslerde taşıma bedelinin 90 kuruş olmasından dolayı esnafın "büyük sıkıntı ve mali kayıp" yaşadığını belirterek, "Bugün yönetim kurulunda yapacağımız toplantıyla birlikte eski taşıma ücreti olan 1 lira 85 kuruşa yolcu taşımaya devam edeceğiz. Alınan karar aynı zamanda özel ve EGO otobüslerde de UKOME kararı öncesi taşıma bedellerinin geçerli olmasını sağlamıştır" dedi.

Oda avukatı Mehmet Ali Alan da Ankara 2. İdare Mahkemesinin verdiği kararla UKOME’de alınan ulaşımdaki indirimli tarifeden vazgeçildiğini, taşıma ücretlerinin 8 Mart Pazartesi öncesindeki düzeylere geri döndüğünü söyledi.

Bu arada, Gani’nin Ankara 2. İdare Mahkemesinden aldığı kararı gören minibüsçüler, odada sevinç gösterisinde bulunarak "sıkıntıdan" kurtulduklarını ifade etti.

GÖKÇEK: GÜZEL VE SAĞDUYULU BİR KARAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkentte ulaşım ücretlerinde altı yıl önceki tarifenin geçerli olmasıyla ilgili UKOME kararının yürütmesinin durdurulmasını "güzel ve sağduyulu bir 'karar" olarak değerlendirdi.

Gökçek, Ankara’da bundan sonra ulaşımda "kaos" yaşanmamasını ümit ettiğini söyledi.

UKOME’nin yarın saat 14.00’de toplanacağını bildiren Gökçek, toplantıda, eski fiyatlara dönülmesi için karar alacaklarını belirtti.

Otobüslerde eski tarifeye ilişkin teknik anlamda yeniden düzenleme yapılması gerektiğini de ifade eden Gökçek, o nedenle otobüslerin ancak 13 Mart Cumartesi gününden itibaren eski tarifeden ulaşım hizmeti verebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/ankarali-nin-sevinci-kursaginda-kaldi/turkiye/sondakika/11.03.2010/1210076/default.htm?ver=90

 



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,904 µs