En Sıcak Konular

ABD TASARISINA KARŞI LİDERLER AYNI TAVRI KOYDULAR

10 Mart 2010 11:45 tsi
ABD TASARISINA KARŞI LİDERLER AYNI TAVRI KOYDULAR Sözde soykırım tasarısı hükümet ile muhalefeti ABD’ye karşı birleştirdi

ALÇAKLIĞA AÇIK TAVIR

Sözde soykırım tasarısı hükümet ile muhalefeti ABD’ye karşı birleştirdi

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ
Ecdadımız için hükümvermek hadleri değil ERMENİ yalanının kabul görmesini eleştiren Devlet Bahçeli, “Binlerce yıllık bir milletin kahraman evlatları ve onların ecdadı hakkında hüküm vermek; New Yorklunun, Washingtonlunun, Teksaslının, hakkı da  değildir, haddi de değildir” dedi. 

CHP GENEL BAŞKANI DENİZ BAYKAL
Türkiye Cumhuriyeti de hedef alınmak isteniyor. ERMENİ tasarısının 1915-1923 arasında yaşananları kapsadığına dikkat çeken Deniz Baykal, “Artık Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk dönemi de soykırım iddialarının hedefi haline getiriliyor. Biz bunun böyle olacağını uyarmıştık” diye konuştu.

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN
Durum netleşmeden elçimizi göndermeyiz.KOMİTEDEN çıkan kararın değil, ABD’nin tavrının önemli olduğunu vurgulayan Başbakan Tayyip Erdoğan, “Biz bu tavrı izliyoruz” dedi. Erdoğan bir soru üzerine, durum netleşene kadar Büyükelçi Namık Tan’ın ABD’ye dönmeyeceğini söyledi.  ‰ 10’da
Hedef Türkiye Cumhuriyeti
ABD’de Ermeni yalanlarıyla ilgili alınan kararda hedefin sadece Osmanlı dönemi olmadığını belirten Baykal, “Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk dönemi de Ermeni ithamlarının hedefi haline getirilmek isteniyor” dedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin grup toplantısında, ekonomideki gelişmeleri ve ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde, 1915 olaylarına ilişkin karar tasarısının kabul edilmesini değerlendirdi. Baykal, ABD Kongresi’nin, 1890’da Erzurum’da Ermeni isyanı çıkmasıyla konuya sahip çıkmaya başladığını; Kayseri, Yozgat, Merzifon ve Sason olaylarından sonra 1894’de, 116 yıl önce, bir kararla Osmanlı Devleti’nin “katliam yaptığını” ilan ettiğini anlattı. ABD Kongresinde, bu konuyla ilgili iki karar alındığını, 1909’daki Adana isyanı sırasında ise iki savaş gemisini, gözdağı vermek üzere Osmanlı Devleti’nin karasularına gönderdiğini ifade eden Baykal, ABD Kongresinin, 1915 olaylarıyla ilgili olarak da iki ayrı karar tasarısıyla Osmanlı’yı kınadığını söyledi. Baykal, bu tasarılardan sonra 1975’e kadar herhangi bir karar alınmadığına işaret etti. Baykal, daha sonra da çeşitli tarihlerde tasarıların gündeme geldiğini dile getirdi.

Protokoller geri çekilsin
Baykal, hedefin sadece Osmanlı dönemi olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk döneminin de Ermeni ithamlarının hedefi haline getirilmek istendiğini söyledi. Baykal sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapılması gereken iş, artık hiçbir anlam taşımadığı net bir şekilde gözüken bir aldatmaca belgesinden başka hiçbir değeri olmadığı ortaya çıkan protokolleri, Meclisin gündeminden çekmektir. Bunu yapınız, bu yeterince uyarıcı, ciddi olur.”

Onurumuzla oynatmayız
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kraliyet Misafir Sarayı’nda düzenlenen öğle yemeğinde yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, ABD-Türkiye ilişkileri, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde kabul edilen Ermeni tasarısı ve Washington Büyükelçisi Namık Tan’ın Türkiye’ye çağrılması ile ilgili sorulan bir soru üzerine, “Sözde Ermeni soykırımıyla alakalı gelişme Türkiye’yi gerçekten üzmüştür. ABD bizim stratejik müttefikimizdir, ortağımızdır. ABD’nin böyle bir süreçte Ermenistan’la Türkiye arasında İsviçre Protokolü’nün imzalandığı süreçte, bu şekilde bir oylamanın yapılmış olması, adeta bir komedi orada icra edildi” dedi. Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Takınılacak tavır önemli
“Bu komedi icra edilirken de ’oy kullanacak olan kişinin en geç 5 dakika içinde orada olması gerekir, gelmezse oylama biter’kuralından hareketle, bakıyorsunuz Başkan ortadan kayboluyor. Aradan saatler geçiyor. Oylama sırasında kokteyl mi olur? Bunu kime anlatacaksınız? 22-20 ret-kabul... Bu defa 4 eksik var. Tamamı 46. Bu dört kişin 3’ünü apar topar buluyorlar. Son bir kişinin gelmesini beklemeden aniden ’kapattım’diyor, oylamayı kapatıyor. Bu karar bağlayıcı bir karar da değil. Bu bizim için önemli değil ama buradaki tavır önemli. Bunların hiçbiri şık değil. Anında tepkimizi ortaya koyduk ve gereken ne ise bunların hepsini söyledik ve anında büyükelçimizi istişarelerde bulunmak üzere Türkiye’ye çağırdık. Bundan sonra takınılacak tavır bizim için çok önemli. Biz bu tavrı izliyoruz. Zira Türkiye bu tür konularda hassastır. Onuruyla oynatmaz. ABD’nin de basit siyasi hesaplar uğruna Türkiye gibi stratejik ortağını feda edeceğine ben inanmıyorum. Bunu onlar da göze alıyorlarsa orada bizim diyeceğimiz bir şey yok. Biz de tabii durumu en geniş anlamda değerlendireceğiz, değerlendirmek durumundayız. O neticeleri de net olarak görmediğimiz sürece biz büyükelçimizi ABD’ye göndermeyiz.”

ABD’nin haddi değil
ABD’de kabul edilen sözde “Ermeni soykırımı” tasarısına tepki gösteren Bahçeli, “ecdadımız hakkında hüküm vermek, Newyorklu’nun, Washingtonlu’nun, Teksaslı’nın hakkı da değil haddi de değil” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde geçen hafta kabul edilen sözde Ermeni “soykırımı” tasarısına tepki göstererek, “Eşsiz ecdadımız hakkında hüküm vermek, Amerikalıların hakkı da değildir haddi de değildir” dedi. Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Bahçeli, Türk milletini soykırımcı olarak suçlayanların varlığını çok önemsememek gerektiğini belirtti. Devlet Bahçeli şöyle konuştu:

Suçlanması gereken AKP’dir
Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Elbette ki, muazzam bir mücadele ile tarihi hem yapmış hem de yazmış binlerce yıllık bir milletin kahraman evlatları olarak, Edirneli’nin, Vanlı’nın, Trabzonlu’nun, Bitlisli’nin, Sivaslı’nın, Antalyalı’nın, Hataylı’nın, Iğdırlı’nın, Muğlalı’nın ve onların eşsiz ecdadının hakkında, hüküm vermek; Newyorklu’nun, Washingtonlu’nun, Teksaslı’nın, hakkı da değildir, haddi de değildir. Gelinen bu noktada öncelikle suçlanması gerekenler, ikaz edilmesi lazım gelenler ABD’li parlamenterler midir, yoksa buna fırsat tanıyan, göz yuman, taviz üstüne taviz veren AKP zihniyetinin temsilcileri midir?”

İncirlik’te yeni düzenleme yapılsın
Hükümetin milli meseleleri nereden nereye getirdiğinin ortada olduğunu söyleyen Bahçeli, Başbakan erdoğan’a şu önerilerde bulundu: “Ermenistan’la sürdürmekte ısrar ettiğiniz ilişkileri dondurun. Protokolleri TBMM’nden geri çekin. İncirlik üssünün kullanımı konusunda yeni bir düzenlemeye gidin ve bunu ABD’ye iletin. Konuyu 24 Nisan mesajına bırakmadan, ABD’ye yapacağınız ziyareti iptal edin.” ( Haber: Sümeyra YILMAZ-Fatih ERBOZ-Yeniçağ )

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=32895

 



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,524 µs