En Sıcak Konular

ANAYASA'YI DEĞİL,KENDİNİZİ DEĞİŞTİRİN

10 Mart 2010 10:45 tsi
ANAYASA'YI DEĞİL,KENDİNİZİ DEĞİŞTİRİN “Sayın başbakan, siz bırakın Anayasa değişikliğini, kendinizi değiştirin. Sizin yapacağınız en büyük reform işçiyle, köylüyle, sizi eleştirenle de kucaklaşmaktır. En büyük reform budur. Hadi bu reformu yapın.”

Anayasa’yı değil, kendinizi değiştirin  
 
Hükümet şimdi de Anayasa değişikliğine kilitlenmiş durumda. Varsa Anayasa değişikliği, yoksa Anayasa değişikliği. Anayasa değişikliğine karşı çıkanları şimdiden hain ilan ettiler bile. Kürt açılımına da böyle heyecanla ve yüksek perdeden çığlıklarla başlamışlardı ama sonunda popçularla, türkücülerle, artistlerle kucaklaşarak yola devam etme kararı almışlardı.
Çünkü sonu balon ve hüsran olan bir açılımdı.
Anayasa değişikliği ve yargı reformunda ön plana çıkan maddelere bakın, hepsi “AKP’yi koruma ve kollama” altına alma operasyonu olarak görülüyor. Yüksek yargıya siyasi atamalar yapmanın önünü açarak “AKP’nin geleceğini garanti altına alma”, bir takım siyasi kararların yargıdan dönmesinin önüne geçme, Yüce Divan’a giden yolları kapama gibi “kendinden başka bir şey düşünmeyen” bir reform çabası var.
Darbe karşıtı olmakla övünenler, 12 Eylül darbesini yapan Kenan Evren ve arkadaşlarının yargılanmasını yasaklayan geçici 15. maddenin kaldırılmasını ağızlarına bile almıyorlar.
Yani bunların darbeye filan da karşı oldukları yok.
Mesele kendilerine karşı olanlarla hesaplaşmak.
Kendilerine karşı olan gazeteciler için “atın bunları işten!” diye bağıran, kendilerine karşı olan köylüye “ananı al da git!” diye fırça atan, Ankara’da eylem yapan işçilere “ay sonuna kadar çadırları sökmeyin de bakın başınıza neler gelecek” diye tehditler savuran bir başbakana söylenecek tek şey var:
“Sayın başbakan, siz bırakın Anayasa değişikliğini, kendinizi değiştirin. Sizin yapacağınız en büyük reform işçiyle, köylüyle, sizi eleştirenle de kucaklaşmaktır. En büyük reform budur. Hadi bu reformu yapın.”
Elinizdeki savaş baltalarıyla bir o yana bir bu yana saldırıp bir taraftan da “Anayasayı değiştireceğim” derseniz herkes bundan başka bir anlam çıkartır.
Size en büyük desteği ve gazı veren Taraf gazetesinde “ülkenin temelleri yıkılacaksa yıkılsın” diye yazılar çıkarken benim bile ödüm patlıyor. Taraf’ın düşüncesi ve amacıyla AKP’nin amacının aynı olduğuna dair kamuoyunda oluşan izlenimi yıkmak zorundadır hükümet.
Bu bile büyük bir reform olacaktır. Asker, siyaset, yargı gerilimi had safhada iken ülke bu kadar yüksek tansiyonu kaldırmaz.
“Zira bu terazi o kadar sıkleti çekmez.” Teraziyi boşuna zorlamayın. Önce kendinizi değiştirin. Asıl reform budur. 

 Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001126&tarih=2010-03-10



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,858 µs