En Sıcak Konular

SOYKIRIM İDDİALARI VE HEDEF BÜYÜKMEK

8 Mart 2010 17:26 tsi
SOYKIRIM İDDİALARI VE HEDEF BÜYÜKMEK Türkiye hedef büyütmelidir! Türkiye, “Ermeni Soykırım Tasarılarıyla” uğraşmaktan artık vaz geçmelidir.

Soykırım iddiaları ve hedef büyütmek!

ABD, 21. Yüzyılda Irak’ta sanal ve yalan tehditler yaratarak bir buçuk milyon insanı katletti. Halen Afganistan’da ve Yemen’de masum sivilleri hiç tereddüt etmeden katletmektedir. Ebu Gureyp’te ABD askerlerinin ilkel ve iğrenç işkence fotoğrafları henüz hafızalardaki yerini muhafaza etmektedir. Dahası ABD, bütün dünyanın gözünün içine baka baka Guantanomo’da insan haklarına meydan okumaya devam etmektedir.
Böyle bir ülkenin Temsilciler Meclisi 1915 yılında Anadolu’da emperyalizmin kışkırtması ve yönlendirmesiyle meydana gelen “zorunlu göç” olayını “soykırım” olarak niteleyen karar tasarısına kabul etti.

Türkiye aşağıdan aldıkça!
ABD, bağımsız bir ülke olan Irak’ı işgal ederek hegemonyası altına almış ve Türkiye ile komşu olmuştur. Bu ülkedeki Türk askerlerinin de başına Süleymaniye’de çuval geçirmişti. PKK’lı teröristlere TSK operasyonlarına karşı adeta koruma sağlamıştı. Türkiye’yi de “terörle mücadele koordinasyonu” toplantılarıyla uzun zaman oyalamıştı. ABD, Türkiye’nin terörle mücadelede zaafa uğraması için elinden her geleni yapmıştı. Bütün bu olan bitene karşın Türkiye, ABD’yi “stratejik müttefik” ve “rol model” olarak ifade etmeye devam etmiştir. Büyük bir istekle de Türkiye, NATO’da ve Afganistan’da ABD ile işbirliğini sürdürmektedir. AKP iktidarı, kraldan çok kralcılık yaparak ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesini de kendi projesiymiş gibi sahiplenmiştir. Hatta Türkiye tamamen ABD’nin yönlendirmesiyle Ermenistan ile iki de protokol imzalamıştır. Bunun sonucu olarak da Azerbaycan ile ilişkilerinde Türkiye büyük gerilimler yaşamıştır. Açıkçası Türkiye aşağıdan aldıkça ABD, Türkiye çıkarları aleyhine hedef büyütmektedir.

Türkiye hedef büyütmelidir!
Türkiye, “Ermeni Soykırım Tasarılarıyla” uğraşmaktan artık vaz geçmelidir. PKK terörü ve soykırım iddiaları Batı ülkeleri tarafından Türkiye’nin dış politikasını manipüle etmek amacıyla kullanıldığı açıktır. Türkiye kendisine karşı oynanan makro planlara, mikro tepkiler göstererek durumu lehine çeviremez. Türkiye, artık hedef büyütmelidir. Sahte ve sanal “Ermeni Soykırım İddialarına” karşı Türkiye, Azerbaycan ile ikili ilişkilerini kurumlaştırarak cevap vermelidir. Türkiye ile Azerbaycan arasında ciddi ve stratejik bir bütünleşme süreci başlatılmalıdır. Bu bağlamda Hocalı ve Karabağ olayları dünya gündemine yeniden taşınmalıdır. ABD’nin Ermenistan yanlısı tutumuna karşı Türkiye, İran ile ilişkilerini Batı formatının dışına taşıyarak dengeyi kurmalıdır.

Azerbaycan doğru olanı yapıyor!
Azerbaycan Parlamentosu, Ermeni “soykırımı” tasarısının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilmesinin, bölgedeki istikrar ve Dağlık Karabağ sorununun çözümü için gösterilen çabalara zarar vereceğini açıklamış bulunmaktadır. Azerbaycan Parlamentosundan yapılan açıklamada, “Tasarının kabulü Dağlık Karabağ sorununun çözümü için gösterilen çabaları sıfıra indirebilir” denilmiştir. Aynı biçimde Türkiye de, Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesi için imzalanan protokollerin uygulamasını ABD Temsilciler Meclisinin aldığı kararın sekteye uğrattığını açıklaması gerekir.
Türkiye ile Azerbaycan arasında işgale ve iftiralara karşı mücadele etmek üzere sürekli faaliyet gösterecek ortak bir platform kurulmalıdır. Bu platform Türkler aleyhindeki faaliyetleri önleyecek çalışmalar yapmalıdır. Böyle bir girişim ancak Türkiye’yi sürekli savunma yapan bir ülke olmaktan çıkarabilir.

Özcan Yeniçeri-Yeniçağ

KAYNAK: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=12346



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,644 µs