En Sıcak Konular

KURTULMUŞ:''PARANIN DİNİ DE İMANI DA OLUR''

7 Mart 2010 14:12 tsi
KURTULMUŞ:''PARANIN DİNİ DE İMANI DA OLUR'' Kurtulmuş, Erdoğan'ın sık sık kullandığı 'paranın dini imanı yoktur' sözünün, 'Kapitalizmin dini imanı paradır' sözünü örtmek için kullanıldığını söyledi.

Kapitalizmin dini imanı paradır

Saadet Lideri Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'ın sık sık kullandığı 'paranın dini imanı yoktur' sözünü sert bir dille eleştirdi ve bu sözün 'Kapitalizmin dini imanı paradır' sözünü örtmek için kullanıldığını söyledi.

 "Paranın dini de, imanı da olur"
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun 3. Olağan Genel Kurul toplantısında konuşan Saadet Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kullandığı 'paranın dini imanı olmaz' sözünü eleştirdi. 'Paranın dini de imanı da olur' diyen Kurtulmuş, bu sözün 'Kapitalizmin dini, imanı paradır' sözünü örtmek için kullanıldığını söyledi.

'Haram lokma yeme' sözü ...
Kurtulmuş, "Eğer kapitalizmin dini imanı para değilse, o zaman bizim kültürümüzde 1000 yıldır 'haram lokma yeme' sözü neden kullanılıyor? Japonya'nın kendi kültürü, kendi değerleri ve inançları doğrultusunda kalkınmasını nasıl açıklayacaksanız? Doların üzerinde, yazan "In God We Trust (Biz Tanrı'ya güveniriz)" sözünü nasıl açıklayacaksınız?" diye sordu. Haber Merkezi İstanbul

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) 3. Olağan Genel Kurul toplantısında konuşan Saadet Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kullandığı 'paranın dini imanı olmaz' sözünü eleştirdi. 'Paranın dini de imanı da olur' diyen Kurtulmuş, bu sözün 'Kapitalizmin dini, imanı paradır' sözünü örtmek için kullanıldığını söyledi.

Kurtulmuş, "Eğer kapitalizmin dini imanı para değilse, o zaman bizim kültürümüzde 1000 yıldır 'haram lokma yeme' sözü neden kullanılıyor. Japonya'nın kendi kültürü, kendi değerleri ve inançları doğrultusunda kalkınmasını nasıl açıklayacaksanız? Doların üzerinde, yazan "In God We Trust (Biz Tanrı'ya güveniriz)" sözünü nasıl açıklayacaksınız?" diye sordu.  Türkiye'nin en temel iki sorunun demokratikleşme ve ekonomi olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Türkiye'de ve dünyada gelir dağılımı adaletsizliği tarihte hiç olmadığı kadar arttı. Dünya genelinde uygulanan neo-liberal politikalar dünyayı çöküşün eşiğine getirdi. Bugün dünyada yaşanan krizin adı "medeniyet krizi" dir. Bugün tüm dünyada uygulanan neo-liberal politikalar çatırdamaya başladı ve önümüzdeki dönemde de tüm dünyada, yaşanan bu krizler yumağı da devam edecektir" diye konuştu.

En önemli sorun demokratikleşme
Türkiye'nin en önemli diğer sorunun ise demokratikleşme olduğunu dile getiren Saadet Lideri Kurtulmuş, "Türkiye'deki asıl sorun 'sistemin vesayetçi' yapısından kaynaklanıyor. Bu da bürokratik oligarşidir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmalıdır. Fakat bugün bu egemenliği maalesef üst kurullar kullanıyor. Bugün stratejik işlerin büyük bölümü Yüksek Askeri Şura, HSYK, Anayasa Mahkemesi ve Merkez Bankası ve çok sayıda üst kurul tarafından yürütülmektedir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Bu yapıların millete açılması gerekiyor. Bunun da nasıl yapılacağı bellidir. Bir ülkenin siyasi topografyasını 4 unsur gösterir ki, bunlar Anayasa, Meclis İç Tüzüğü, Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası'dır. Bir ülkenin demokratik mi yoksa anti-demokratik mi olduğu burada ortaya çıkar" şeklinde konuştu

Yeni bir anayasa yapılmalı
Türkiye'nin  sorunlarının kökten çözümü için çağdaş, katılımcı, özgürlükçü ve yeni bir Anayasa ile mümkün olduğunu dile getiren Saadet Lideri Kurtulmuş, acilen hukuki ve siyasi bir reform sürecinin başlatılması gerektiğini söyledi. Yeni bir Anayasa'nın yapılması için de Saadet Partisi'nin kurucu meclis teklifini yineledi: "Her 250 bin kişinin yaşadığı bölgede, dar bölge çift turlu seçim yaparak yeni Anayasa yapıcı kurucu meclis seçilmesi. Milletin bütün fertlerinin temsil edildiği, sadece siyasal partilerin değil, üniversitelerin, baroların, sivil toplum örgütlerinin aday olarak seçilerek geldiği 200-250 kişilik bir meclis. Bu meclis, Anayasa yapmayacak. Anayasa taslağı hazırlayacak. Anayasa taslağını da millete götürecek, referandumla milletin Anayasasını ortaya çıkarmış olacak. Bu doğru bir yoldur. Hükümetin atması gereken, mevcut Anayasa'nın 175. maddesini değiştirerek Anayasa yapım sürecini ortaya koymaktır."

Bu toprakların, sahibi millettir
Türkiye'nin en temel sorununun demokratikleşme olduğunu dile getiren Saadet Lideri Kurtulmuş, "Tartıştığımız krizler 'sistemin vesayetçi' yapısından kaynaklanıyor. Bu da bürokratik oligarşidir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmalıdır. Bu egemenliği maalesef bugün üst kurullar kullanıyor" dedi. Türkiye'de asıl sorulması gereken sorunun "Bu millet bu ülkenin kiracısı mı yoksa ev sahibi mi? sorusu olduğunu belirten Kurtulmuş, "Bu soruya verilecek cevap çok önemlidir. Millet bu ülkenin asıl sahibidir ve egemenlik hakkını da kendisi kullanacaktır. Fakat elitler, 'bu ülkenin sahibi biziz, millet de kiracısıdır' diyor. İşte krizler de bu nedenle çıkıyor. Türkiye bu sistemi kırmalıdır. Eğer bu yapı kırılmaz ise önümüzdeki yıllarda yapılacak TUSKON genel kurullarında da benzer krizleri konuşmaya devam ederiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de asıl sorulması gereken sorunun "Bu millet bu ülkenin kiracısı mı yoksa ev sahibi mi? sorusu olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Bu soruya verilecek cevap çok önemlidir. Millet bu ülkenin asıl sahibidir ve kendi egemenlik hakkının da kendisi kullanacaktır. Fakat elitler, 'bu ülkenin sahibi biziz, millet de kiracısıdır' diyor. İşte krizler de bu nedenle çıkıyor. Türkiye bu sistemi kırmalıdır. Eğer bu yapı kırılmaz ise önümüzdeki yıllarda yapılacak TUSKON genel kurullarında da benzer krizleri konuşmaya devam ederiz" ifadelerini kullandı.  Siyasi elitlerin 'biz yapamayız ya da bize yaptırmıyorlar' tarzındaki yaklaşımlarını doğru bulmadığını belirten Kurtulmuş, "Eğer yapamıyorlarsa o zaman millete başvursunlar." dedi.

KAYNAK: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/kapitalizmin-dini-imani-paradir-155302.htm



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,911 µs