En Sıcak Konular

IRAK'TA YAPILACAK GENEL SEÇİMLERDEN TÜRKMENLER ENDİŞELİ

7 Mart 2010 08:24 tsi
IRAK'TA YAPILACAK GENEL SEÇİMLERDEN TÜRKMENLER ENDİŞELİ Irak halkı bugün genel seçimler için sandık başına gidiyor. Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, seçimlere şaibe karıştığını, seçmen kartlarının 200 dolara satın alındığını söyledi.

Türkmenlere seçim entrikası  

Irak halkı bugün genel seçimler için sandık başına gidiyor. Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, seçimlere şaibe karıştığını, seçmen kartlarının 200 dolara satın alındığını söyledi. 

Irak’ta bugün yapılacak genel seçimlere şimdiden şaibe karıştı. Türkmenler, seçmen kartlarının 200 dolardan satıldığını iddia etti. Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, Irak’ta bugün yapılacak genel seçimlere şimdiden şaibe karıştığını, seçmen kartlarının 200 dolara satın alındığını ileri sürdü. Beyatlı, hafta sonu Irak’ta bugün yapılan genel seçimlerin, ülkenin kaderi için son derece önemli olduğunu söyledi. Türkmenlerin önemli bölümünün desteğini alan Irak Türkmen Cephesi’nin seçimlere Irak Eski Başbakanı İyad Allavi’nin Elkaime Elırakiye (Irak Listesi) çatısı altında girdiğini belirten Beyatlı, bu listede 18 Türkmen milletvekili adayı bulunduğunu, diğer gruplar içinde de Türkmen adayların yer aldığını ifade etti.

Oylar satın alınıyor
Kendisinin bir grup doktorla geçen hafta Irak’ın kuzeyinde sağlık hizmetleri konusunda çalışmalara katıldığını anlatan Beyatlı, “Orada duyduklarımız ve gördüklerimiz gerçekten kaygı verici. Örneğin peşmergeler 200 dolara seçmen kartlarını satın alarak oylarını artırmaya çalışıyorlar. Bunu kabul edenler seçmen kartını ve kimliğini 200 dolar karşılığında veriyor. Bu kişiler adına kaçak oy kullanılacak” dedi. Sandık başlarında yeterli denetim ve kontrolün olmayacağını buna benzer pek çok hilenin bu seçime gölge düşüreceğini dile getiren Beyatlı, “Bunun yanı sıra resmi olarak yani yasal kanallardan yapılan oyunlar da var. Seçim kurulu tarafından Kerkük’te oy kullanmaları için 27 bin Kürt’e seçmen kartı verildi. Bu insanların hepsi şehir dışından gelip oy kullanacaklar” şeklinde konuştu. Eskiden yalnızca Kerkük üzerinde seçimlerde hile yapılırken, şimdi bu seçim hilelerinin Irak’ın geneline sıçradığına dikkati çeken Aydın Beyatlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birçok siyasi parti seçimlerde kendisine göre bir takım hileler yapmaya hazırlanıyor. Hür dünyanın dikkatini Irak’ta seçimlerde yapılacak hilelere çekmek istiyoruz. Bunlara ‘dur’ denmesi gerekiyor. Irak’ın her yerinde seçimlerde hile yapılacak, müdahale edilmezse seçim sonrası kaos çıkar.”

Adil bir seçimde 25 vekil çıkarabiliriz
Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, “Başka partilerden de Türkmen adaylar var. Bu seçim diğer seçimlerden çok farklı. Bu seçimlerde adil davranılırsa, kesinlikle Türkmenler olarak 25 milletvekilini rahat çıkarırız” dedi. Irak’ta şu anda toplam 12 Türkmen milletvekili olduğunu belirten Beyatlı, önceki seçimlerde korku ve baskı faktörünün etkili olduğunu, ancak bu seçimlerde Türkmenler’in kesinlikle daha bilinçli hareket ettiğini söyledi. Geçen seçimde Türkmenler olarak 93 bin oy çıkardıklarını, Türkmen Cephesi olarak bu seçimde bunu çok çok aşacaklarına inandıklarını vurgulayan Beyatlı, “Cephenin içinde olmayan Türkmenler de çok ciddi çalışıyorlar. Onlara da başarılar diliyoruz” diye konuştu. 

 

KAYNAK: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001083&tarih=2010-03-07

 



Bu haber 839 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,445 µs