En Sıcak Konular

YALÇIN TOPÇU: ''İNCELDİĞİ YERDEN KOPSUN!''

5 Mart 2010 23:18 tsi
YALÇIN TOPÇU: ''İNCELDİĞİ YERDEN KOPSUN!'' Ermeni tasarısının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmesi üzerine BBP Genel Başkanı Yalçın TOPÇU bir basın açıklaması yaptı.

Ermeni tasarısının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde 1 oy farkla kabul edilmesi üzerine Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın TOPÇU bir basın açıklaması yaptı:

“ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelendiren kararını ve ABD Başkanı'nın her 24 Nisan'da Amerikan halkını sözde "soykırım" sırasında hayatını kaybeden 1.5 milyon Ermeni'yi anmaya davet etmesi şartını kabul etmesini şiddetle kınıyoruz.

Büyük Türk Milletine işlemediği bir suçu isnad etmek hem "tarihi gerçeklere" hem de “hak” ilkesine aykırıdır.

Aynı zamanda bir NATO ülkesi olan Türkiye, bu aşağılayıcı durumu kabul etmemeli ve tüm ABD-Türkiye arasındaki stratejik işbirliği antlaşmalarını askıya almalıdır…

Türkiye Diplomasisi ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinden geçen, sözde "soykırım" tasarısını kabul etme kararının Genel Kurul gündemine alınmamasını sağlayacak elindeki tüm kozları kullanmalıdır. Yerel meclislerimiz’den tutunda, birlik ve oda meclislerimize kadar tüm kurumlarımız; ABD’nin 'ispaniklere', 'kızılderilere' ve 'zencilere' yaptığı zulmü meclis gündemlerine almalı , aldığı kınama kararlarını dünyaya deklare etmelidirler…

Hükümet'in sadece Büyükelçiyi geri çağırması ile bu ciddi sorun çözülemez. Türk Diplomasisi kararlı olmalıdır. Sürekli Ermeni diasporası baskısıyla her sene  bu oyunu oynayan ABD'nin elinden, demoklesin kılıcı gibi başımızda sallanıp duran bu koz alınmalı. "Artık inceldiği yerden kopsun" tavrı ile dış müdahalelere açık  tüm kapılar yüzlerine çarpılmalıdır!

Türkiye devletini-milletini, bir lobinin baskısıyla aldığı bu kararla soyutlayan ve suçlayan ABD  ile yapılan Ortadoğu ve Afganistan’daki askeri ve siyasi anlaşmalar iptal edilmeli, gerekirse Türkiye’de ki İncirlik üssünün kapatılması ile misilleme yapılmalıdır.

ABD Türkiye’yi ve Türk Milletini dünya kamuoyu önünde itibarını lekeleyecek bir "sözde kararla" zarara uğratmış ve gözdağı vermiştir.

Türkiye; diplomatik, ekonomik ve askeri anlamlarda, ABD’ye verebileceği tüm 'zarar' potansiyelini “Tam Bağımsız ve Güçlü Türkiye” ilkesi mucibince maslahatları ve çıkarları lehinde sonuna kadar kullanmalıdır…”

 

Kaynak: bbp.org.tr,http://www.bbp.org.tr/baskan_haber_detail.php?haberid=245

 

 

 



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,861 µs