En Sıcak Konular

CİHANER, TEBLİGATI ALINCA,'BU EŞKIYALIK' DEDİ

5 Mart 2010 15:56 tsi
CİHANER, TEBLİGATI ALINCA,'BU EŞKIYALIK' DEDİ ERZURUM'da Ergenokon soruşturması kapsamında tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in gözaltı alınma anı görüntüleri ortaya çıktı.

İşte başsavcının odasındaki tarihi anlar

ERZURUM'da Ergenokon soruşturması kapsamında tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in gözaltı alınma anı görüntüleri ortaya çıktı.Görüntüler Türkiye'de 'yargı krizi' olarak adlandırılan tarihi anları yansıtıyor.Polis odasında arama yaparken, ceketini çıkarmış olduğu gözlenen İlhan Cihaner telefonla konuşuyor ve 'direneceğim' diyor.Cep telefonunun öbür ucundaki kişinin Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili Kadir Özbek olduğu anlaşılıyor.Bu sırada polis ekibinin başında yeralan ve özel yetkileri daha sonra elinden alınan o günlerin özel yetkili savcısı Osman Şanal da CD'lerin kayıt altına alınmasını izliyor.Bir ara karşı karşıya gelen Başsavcı İlhan Cihaner ile eski özel yetkili savcı Osman Şanal arasındaki gerilim de kameraya yansıyor. Cihaner, Osman Şanal'a 'bu yaptığınız yasadışı' anlamına gelen sözler söylüyor.Bu sırada polisler masanın başında odadan topladıkları CD'leri tek tek işaretleyip zabıt tutuyor.Bir döneme damgasını vuracak olan görüntüler böylece günışığına çıkmış oldu.

GÖRÜNTÜLER POLİS KAMERASINDAN

ERGENEKON soruşturması kapsamında tutuklanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in gözaltına alınacağının tebliğ edildiği an kayıtta olan polis kamerası görüntülerine yansıdı. Cihaner’in evinde ve makamında yapılan aramalarda, Cihaner ile Savcı Osman Şanal arasındaki çok ilginç diyaloglarla birlikte, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek’in soruşturmaya gözaltı kararından sonra değil, gözaltı kararı çıkmadan çok önceden Cihaner ile telefonla görüştüğü görülüyor.

CİHANER, TEBLİGATI ALINCA,'BU EŞKIYALIK' DEDİ

Başsavcı Cihaner’e makamında gözaltı kararının tebliğ edildiği andaki görüntülerde ise ilginç diyaloglar dikkat çekiyor. Polis kamerasına yansıyan görüntülerde Savcı Osman Şanal ile Başsavcı İlhan Cihaner karşı karşıya oturuyor. Savcı Şanal, elindeki yakalama ve gözaltı kararını incelemesi için İlhan Cihaner’e veriyor.

Mahkeme kararını şaşkınlık içinde okuyan Cihaner, 'Evrakta sahtecilik, iftira, tehdit ne için bunlar' diye soruyor. Osman Şanal’ın 'Anlatacağız' sözleri üzerine Cihaner, 'Bunu yapamazsınız. Hukuk dışı,direneceğim. Bunu yapamazsınız arkadaşlar' dediği görülüyor. Savcı Osman ŞanalÆın 'mahkeme kararını uyguluyoruz' karşılığı vermesi üzerine Cihaner, 'Bu karar da eşkiyalıktır' diye cevap verdiği görülüyor. Aramaya katılan Terörle Mücadele Şubesi polislerinden mahkeme kararının bir fotokopisinin çekilerek Başsavcı Cihaner’e verilmesini isteyen Osman Şanal 'Sizi yanımızda götüreceğiz İlhan Bey' diyerek gözaltına alınacağını söylüyor.

KAYNAK: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/iste-bassavcinin-odasindaki-tarihi-anlar/turkiye/sondakika/05.03.2010/1207497/default.htm?ver=64



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    68,813 µs