En Sıcak Konular

BATI MAŞASINI İMHA EDİYOR

4 Mart 2010 21:47 tsi
BATI MAŞASINI İMHA EDİYOR Terör örgütü PKK'ya yönelik Avrupa'da yapılan operasyonlar devam ediyor. İtalya ve Almanya'nın ardından Belçika'da en geniş çaplı operasyon gerçekleştirildi.

PKK'nın Avrupa'da yatacak yeri yok!

Terör örgütü PKK'ya yönelik Avrupa'da yapılan operasyonlar devam ediyor. İtalya ve Almanya'nın ardından Belçika'da Avrupa'daki en geniş çaplı operasyon gerçekleştirildi.

300'e yakın federal polisin katıldığı operasyonda beş farklı şehirde toplam 25 noktaya eşzamanlı baskın yapıldı.

Operasyonlarda örgütün Avrupa sorumlusu, kapatılan DEP'in eski milletvekili Remzi Kartal ve yardımcıları Zübeyr Aydar ile Adem Uzun Brüksel'deki "Kürdistan Ulusal Kongresi" binasında gözaltına alındı. Polis kaynakları Ruazad kod adlı PKK militanı Ali Gülmez'in de gözaltında olduğunu bildirdi. Terör örgütünün yayın organı ROJ TV'nin Brüksel yakınlarındaki Denderleeuw kasabasındaki stüdyolarını da basan polis, kanalın Belçika sorumlusu Gülşen Emsiz ve 9 çalışanı gözaltına aldı. Yapılan baskınlarda çok sayıda örgütsel dokümana da el konuldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Belçika'daki operasyonlara ilişkin, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'dan bilgi aldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Belçika hükümetini kutlayarak, "Belçika'nın bu yükümlülüğünü yerine getirmiş olmasından büyük mutluluk duyuyoruz." dedi. Belçika federal polisi 2008 yılında da Verviers'te PKK'nın Belçika'daki aktivitelerine dönük aramalarda bulunmuştu.

Terör örgütü PKK'ya karşı Avrupa'daki operasyonlar hız kazandı. Fransa, Almanya, Belçika ve Hollanda'da yürütülen takibatlar sonuç veriyor. Geçtiğimiz hafta İtalya'da düzenlenen operasyonda, PKK'nın örgüte üye toplama amacıyla oluşturduğu eğitim kampları ortaya çıkarılmıştı. Muhtelif kentlerde düzenlenen baskınlarda, Avrupa'dan PKK'ya üye toplamak, kaynak ve lojistik destek sağlamayı amaçlayan bir yapılanmanın üyesi olmak suçundan 10'u Türk vatandaşı birçok kişi gözaltına alınmıştı. Yine geçtiğimiz hafta Almanya'da yapılan bir operasyon sonucunda PKK'nın Almanya şefi Hasan Adir, Hollanda'ya kaçmaya çalıştığı sırada yakalanmıştı. PKK'ya yönelik gerçekleştirilen en kapsamlı operasyon ise Belçika'da gerçekleştirildi. 2008 yılında Verviers'te PKK'nın Belçika'daki aktivitelerine dönük aramalarda bulunan Belçika federal polisi, dün Belçika'da 5 farklı şehirde 25 noktaya eşzamanlı baskın yaptı. Yaklaşık 300 polisin katıldığı operasyonlar, Brüksel, Anvers, Charleroi, Namur ve Verviers kentlerindeki örgüte ait bina ve evlere düzenlendi. Operasyonlarda çok sayıda örgüt yöneticisi gözaltına alındı.

Operasyonlarda, terör örgütünün Avrupa sorumlusu Remzi Kartal ile yardımcıları Zübeyr Aydar ve Adem Uzun, Brüksel'deki "Kürdistan Ulusal Kongresi" binasında gözaltına alındı. Polis kaynakları, Brüksel'de Ruazad kod adlı PKK militanı Ali Gülmez'in de gözaltında olduğunu bildirdi. Kartal ve Aydar, kapatılan DEP'nin eski milletvekilleri arasında bulunuyor.

ROJ TV'YE BASKIN
Terör örgütünün yayın organı Roj TV'nin Brüksel yakınlarındaki Denderleeuw kasabasında bulunan stüdyolarına yapılan baskında ise kanalın Belçika sorumlusu Gülşen Emsiz ve 9 çalışan gözaltına alındı. Sorgulanan çalışanlardan 5'i daha sonra serbest bırakıldı. Diğer çalışanları bina dışına çıkaran polis, terörle mücadele birimlerinin de katılımıyla binada geniş çaplı inceleme yaptı. Bu sırada binaya girmek isteyen terör örgütünün avukatlarına izin verilmedi. Bu sırada terör örgütünün, yandaşlarını protesto gösterisi için, baskının ardından yayını kesilen Roj TV stüdyosu önüne çağırdığı öğrenildi. Baskının ardından Belçika'dan yayınını durdurmak zorunda kalan Roj TV'nin, İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan stüdyolarından yayınını sürdürdüğü öğrenildi. Polis kaynakları, "terörle mücadele" kapsamındaki operasyonlarda Verviers kentinde 4 ve Anvers'te 3 militanın da gözaltına alındığını belirtti.

TÜRKİYE, OPERASYONLARDAN MEMNUN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Belçika'daki operasyonlara ilişkin, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'dan bilgi aldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da konuyla ilgili olarak "Belçika'nın bu yükümlülüğünü yerine getirmiş olmasından büyük mutluluk duyuyoruz." değerlendirmesini yaptı. Davutoğlu, Belçika hükümetini kutlayarak, "Çünkü bugün bütün uluslar için, özellikle de aynı ittifak ilişkisi içinde olunan ülkeler için teröre karşı dayanışmanın bir yükümlülük ve sorumluluk olduğunu" belirtti.

PARİS'TE 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Paris'te terör örgütü PKK'nın üye toplamasıyla ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Adli makamlar, terör örgütüyle bağlantıları bulunduğu belirtilen 9 kişinin tamamının Türk vatandaşı ve 19 ila 54 yaşlarında olduğunu belirtti.

Aralarında 25 yaşında bir kadının da bulunduğu bu kişiler hakkında, terör örgütüyle bağlantıları bulunmaktan, terör örgütüne mali destek sağlamaktan ve ateşli silahlar yasasına muhalefet etmekten dava açılacağı kaydedildi.

9 kişinin, Marsilya, Montpellier, Draguignan ve Grenoble'da, 2008 sonunda Paris'te başlatılan soruşturma çerçevesinde geçen cuma yapılan operasyonlarda gözaltına alındığı bildirildi.

DAHA ÖNCE DE İTALYA'DA PKK KAMPLARI DA ORTAYA ÇIKARILMIŞTI

İtalyan polisinin 26 Şubat'ta gerçekleştirdiği savaş gibi operasyonda 11 kişi gözaltına alınmıştı. İtalyan yetkililer, Fransa'da yakalanan bir kadının 'Türkiye'de savaşmak üzere İtalya'nın güneyinde eğitim aldığını itiraf ettiğini açıklamış, Fransız polisinin irtibat kurarak çok sayıda ev ile bir çiftlik evine baskınlar düzenleyerek şüphelileri gözaltına almıştı. Aynı gün Almanya, Hollanda ve Belçika polisi de geniş kapsamlı operasyon kapsamında PKK'ya karşı harekete geçerek Terör örgütünün Almanya'daki elebaşı Hasan Adır, dün Almanya-Hollanda sınırında yakalamış, Fransa'nın Marsilya kentinde bir eve düzenlenen baskında ise patlayıcı hazırlamaya yarayan maddeler bulunmuştu.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/pkk-nin-avrupa-da-yatacak-yeri-yok-155033.htm



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,029 µs