En Sıcak Konular

İKTİDARDAKİ BOP'ÇULAR

3 Mart 2010 11:49 tsi
İKTİDARDAKİ BOP'ÇULAR Duyun hacılar hocalar, neler anlatıyor, neleri itiraf ediyorlar sizin Ankara’ya gönderdiğiniz AKP’li vekilleriniz?! Duyun da, kendinize gelin…

İktidardaki BOP’çular  

ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi’ne (BOP) dair çok şey yazıldı, çok şey söylendi.
Dilimizde tüy bitti… Lakin hacıları, hocaları, cüppelileri, şalvarlıları ve çarşaflıları dahi ayıktıramadık. Burun kıvırdılar; “yok canım öyle şey” deyip geçtiler.
Haçlı Irak’ı işgal etti, yanıbaşımıza Kürdistan’ı kondurdu. Afganistan’a çöreklendi. Pakistan karıştı… Filistin kan ağlıyor.
Milyonlarca masum Müslüman can verdi, vermeye devam ediyor. Binlerce kadının namusu kirletildi. Milyonlarca insan evinden–barkından yurdundan oldu.
BOP kazanı hala kaynıyor.
Müslüman geçinenlerin yürekleri dahi ürpermedi. Zira bu BOP’lu işlerin stratejik ortakçıları Müslüman görünenler!
Tablo şimdi tamamlandı.
Bu tabloyu, “yorumsuz” olarak okuyucularımızın vicdanına, iz’anına ve imanına arz ediyorum.
BOP hususunda bir sene önce Başbakan R. T. Erdoğan, partisinin TBMM grubunda konuştu. Bir sene sonra AKP’nin Çorum vekili kubbeyi bağladı.
Bakalım, şimdi bu hacı–hoca takımının gözleri görecek, kulakları duyacak, kalpleri hissedecek mi?
Hani Erdoğan, zaman zaman konuşmalarında, “Merd–i Kıptî, şecaat arz ederken sirkatin söyler” özdeyişini hatırlatıyor ya… İktidar karşıtlarını “kanı bozuklukla” suçlayan AKP Çorum vekili Ahmet Aydoğmuş da ÇRT’deki şu çıkışıyla şecaat mı arz ediyor, sirkatin mi söylüyor:
“Bugün BOP diye bir projeden bahsedildi. Meclis kürsüsüne de geldi fakat üzerinde durmadılar çabuk yuttular… Büyük Ortadoğu Projesi. BOP’u birçoğumuz biliyoruzdur; ama kaçırmış olan arkadaşlar için hatırlatmada bulunalım: Büyük Ortadoğu Projesi Yahudi menşeli, İsrail menşeli bir projedir. Eski Mezopotamya’nın, Tevrat vasıtasıyla Yahudilere vaad edilmesi vardır. Fırat ve Dicle nehirleri arasındaki bizim Büyükada’ya kadar olan bölüm de buraların içerisinde zikredilmektedir. Bugün PKK da bu projeye hizmet etmektedir.”
AKP, tabana böyle konuşuyor, tebayı böyle gazlıyor.
AKP’li Aydoğmuş, BOP hususunda bunları diyor. Ya Genel Başkanı Erdoğan ne diyor?!
Erdoğan, 13 Ocak 2009 tarihli grup konuşmasında BOP’a ilişkin şu açıklamayı yapıyor:
“Buradan bir şey daha söylüyorum; İkide bir Türkiye’de bir şeyler söyleniyor. ‘Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Büyük Ortadoğu Projesi’nin Eşbaşkanıdır. Oradan çekilsin.’ Bunu anlatmak istiyorum. Ve bugün baktım yine sağolsun yavru muhalefetin lideri bir şey söylüyor. Diyor ki BOP’ta bulunuyor, diyor, çözsün. Bir başkası farklı şeyle söylüyor. Değerli arkadaşlar, Büyük Ortadoğu Projesi’nin amaçları bellidir ve o amaçların içerisinde Türkiye’nin üstlendiği görev de bellidir.
BOP Ortadoğu barışına yönelik olarak kurulmuş ve bunun yanında ekonomik kalkınmasına yönelik olarak kurulmuş, oradaki özgürlüğe yönelik, kadın haklarına yönelik kurulmuş, eğitim özgürlüğünü daha ileri safhalara taşımak için kurulmuş ve atılmış bir adımdı, ve burada Türkiye’ye ye de bir görev verildi ve biz bu görevi üstlendik.”
Kulaklarına inanamayıp gözleri faltaşı gibi açılanlar, AKP’nin resmi sitesinden http://www.akparti.org.tr/tbmm/grupkon.asp adresindeki 13 Ocak 2009 tarihini tıklasınlar; Erdoğan’ın konuşmasının 15. paragrafında BOP önlerine çıksın…
Aydoğmuş’un BOP perhizi ile Erdoğan’ın BOP turşusu, aynı AKP çatısı altında millete nasıl servis ediliyor?!
Hacılar, hocalar, sarıklılar, şalvarlılar okuyun–bakın bakalım, siz kimden yanasınız?!
Aydoğmuş, BOP işini bir de Genel Başkanı’na sorsun bakalım; “Türkiye’ye de bir görev verildi ve biz bu görevi üstlendik” açıklaması ne anlama geliyor!
“Ve bu ülkenin askerlerinden bir rütbeli paşa çıkıyor bu ülkenin başbakanına hakaret ediyor, küfür ediyor ve o insan askeriyeden ayrıldıktan sonra gidiyor İsrail’de bir silah fabrikasıyla stratejik danışmanlık üzerine anlaşma mutabakatı yapıyor. Bana göre o da haindir. Bir PKK’lıdan hiçbir farkı yoktur” cümleleriyle çıkışını sürdüren  AKP’li Aydoğmuş, “BOP bağlamında Türkiye’ye ye de bir görev verildi ve biz bu görevi üstlendik” açıklaması yapan Genel Başkanı’na dair hükmü nedir?
Doğrusu, AKP tabanının, hacıların, hocaların onun net beyanını ve açık hükümlerini duymaya ihtiyaçları var?
Duyun hacılar hocalar, neler anlatıyor, neleri itiraf ediyorlar sizin Ankara’ya gönderdiğiniz AKP’li vekilleriniz?! Duyun  da, kendinize gelin… Belki vatan kurtulur! 

M. Emin Koç-Yeni Mesaj

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001001&tarih=2010-03-03



Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,711 µs