En Sıcak Konular

HATİM İNDİREN BALON!

2 Mart 2010 18:27 tsi
HATİM İNDİREN BALON! Bu milleti dinden diyanetten bu kadar soğutmanın kime ne faydası oldu?

Hatim indiren balon!

Aslında sözü Çetin Doğan Paşa’ya getireceğim ama biraz sabır.
Efendim geçtiğimiz Cuma namazı öncesi Kocatepe Camii’nde vaaz eden Hoca efendiden bütün Ankaralılar işitti: Eskiden, (Fi tarihinde değil, 10-15 sene kadar önceleri) arife günleri mezarlıklarda birileri  “Okunmuş Hatm-i Şerif” satarlarmış. Kime mi? Tabii ki ölmüş yakınlarına karşı hiç olmazsa senede bir iki defa “Allah rızası için” bir şeyler yapıp vicdanlarını rahatlatmak isteyen, yılın on iki ayı o tür değerlerden uzak durmuş, ama içlerinde bir yerlerde bir jilet kırığı gibi kendini hatırlatan  “öbür dünya korkusu” taşıyan, kimilerinin  “Beyaz Türkler” diye adlandırdığı müşterilerine..
İtiraf edeyim, Hoca müşteriyi tarif etmedi, bu benim yorumum ve yazının bu noktasından sonrası da benim tahminlerim.
Neyse satıcı, “Okunmuş Hatm-i Şerif vaar!” diye çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde mırıldanırken yaklaşan müşteri sorarmış, “Hani, nerde?” Hatimci yukarıyı işaret edermiş. Müşteri satıcının elindeki ipi takip ederek yukarı bakarmış, “Ama o bir balon!” Satıcı, “Tamam işte” dermiş,  “Kur’an’ı okudum, içine üfledim!” Müşteri en irisinden bir balonu seçer, ücretini verirmiş. Sonra ne mi yaparmış? Ne yapacak, balonu ölmüş anne-babasının mezarına götürür, içindeki nefesi mezarın üzerine üfürtürmüş.
Siz gülüyorsunuz biliyorum ama benim canım sıkılıyor.
 Bu milleti dinden diyanetten bu kadar soğutmanın kime ne faydası oldu? Türkiye öyle bir dönem geçirdi ki, cenazesini gömecek imam bile bulamadı, İmam Hatip okulları da bu ihtiyaçtan doğdu. İslâm’a ve millete reva görülenlerin ne laiklikle ilgisi var, ne Atatürkçülükle. Pekiyi bütün bunlardan Çetin Doğan’a ne diyeceksiniz? Efendim 2002 yılında Genelkurmay’ın izniyle Kara Kuvvetleri’nde, “Bir Askerin Öyküsü” isimli küçük bir kitapçık taslağı hazırlanmış, askere dağıtılmak için. Hazırlanan taslak kitapçık ordu komutanlarına görüşleri öğrenilmek için gönderilmiş, geneli olumlu görüş bildirirken, Zaman’dan Emre Soncan’ın haberine göre Çetin Doğan Paşamız çok kızmış, sert tepki göstermiş. Çünkü kitapçıkta, “Bir saatlik nöbet, yıllarca yapılan ibadete bedeldir” hadisi ile, “Dinî ve mânevi değerlere sahip çıkın” mesajı varmış!. Çetin Paşa’yı rahatsız eden bölümlerden biri de Çanakkale savaşında cephede namaza duran bir Mehmetçiğin anlatıldığı bir bölümmüş.
Paşa’nın Yesevi Üniversitesi’nde yaptıkları da aklımızda tabi.
İnsan, kendi mesleğinin bir saatlik bölümünü bin yıllık ibadetten üstün tutan bir hadise bile nasıl tahammül edemez? O sözü Peygamber söylemiş, Viktor Hugo söyleseydi paşamız rahatsız olmazdı herhalde. Şimdi ben hem Çetin Paşa gibi düşünen hem ‘TSK Peygamber ocağı değildir’ diyenlere Atatürk döneminde basılan (1925) ve yıllarca askeri okullarda okutulan ‘Askere Din Kitabı’nda Peygamberimizin ‘en büyük asker’ olarak vasıflandırıldığını, askeri birliklerin ‘Peygamber Ocağı’ olduğunu yazdığını, Allah’ın, Peygamberin, abdestin, namazın teferruatı ile anlatıldığını ve teşvik edildiğini hatırlattıktan sonra, “Bir Mareşal Fevzi Çakmak ve Atatürk’e bir de kendinize bakın!” demeyeyim mi?
Bünyede masonlar olacak, MGK’ya girecek, hatta bir Albay, Mason Sancaktarı olacak kadar üstatlaşacak, ona ses çıkarılmayacak, sonra, bu Mareşal ve bu Atatürk’ün ordusunda, nöbeti öven bir hadisi şerife tahammül edilemeyecek..
İşte sıkıntı bu Paşam.
Yine de bütün samimiyetimle geçmiş olsun diyorum.

Hasan Demir-Yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=12271

 



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,350 µs