En Sıcak Konular

BU SOYTARILIĞA BİR SON VERİLSİN!

2 Mart 2010 17:21 tsi
BU SOYTARILIĞA BİR SON VERİLSİN! Her sene Mart ayı geldiğinde,Türkiye'yi "hizaya sokmak" için ABD'nin oynadığı "Ermeni Soykırımı Tasarısı" oyunu, bir kez daha sahnede.

Sıktı artık bu soytarılık

Demokles'in Kılıcı gibi yıllardır Türkiye'yi "hizaya sokmak" için kullanılan "Ermeni Soykırım Tasarısı" gene ABD Meclis'inde...

 Her sene Mart ayı geldiğinde, NATO'nun tek İslam ülkesi olan Türkiye'yi "hizaya sokmak" için ABD'nin oynadığı "Ermeni Soykırımı Tasarısı" oyunu, bir kez daha sahnede. ABD'nin soytarılığa varan "Soykırım Tasarısı" oyunu her sene aynı klişelerle sergileniyor; İktidarda Cumhuriyetçiler veya Demokratlar'ın olması fark etmiyor.

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, 4 Mart'ta "Ermeni soykırımı"nın tanınmasına ilişkin 252 sayılı tasarıyı ele alacak. Komite Başkanı Howard Berman, Kongre'nin, "soykırım"ın tanınmasına "öncelik" vermesi gerektiğini savunurken Ulusal Güvenlik Sözcüsü Mike Hammer de, konunun Türkiye ile Ermenistan tarafından ele alınması gerektiğine inanmayı sürdürdüklerini söyledi. Kamuoyu ise "Havuç-Sopa" taktiği olarak bilinen bu oyunun sürdürülmesinin Türkiye'nin onurunu rencide ettiği konusunda birleşiyor.

Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında her sene uygulamaya konulan Soykırım Soytarılığı bu sene de perdelerini açtı. Her sene Mart ayı geldiğinde, NATO'nun tek İslam ülkesi olan Türkiye'yi "hizaya sokmak" için ABD'nin oynadığı "Ermeni Soykırımı Tasarısı" Oyunu, bir kez daha sahnede. ABD'nin soytarılığa varan "Soykırım Tasarısı" oyunu her sene aynı klişelerle sergileniyor; İktidarda Cumhuriyetçiler veya Demokratlar'ın olması fark etmiyor. Türk Dışişleri olayı esefle kınarken, ABD Dış İlişkiler Komitesi'nden geçen Tasarı, son anda Başkan'ın devreye girmesi ile bir sene sonrasına kadar rafa kalkıyor. Buna karşılık Türkiye'den koparılan tavizlerin ne olduğunu ise kamuoyu hiç öğrenemiyor.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin 4 Mart'ta "Ermeni soykırımı"nın tanınmasına ilişkin 252 sayılı tasarıyı ele almasına birkaç gün kala, tasarı yanlıları ve karşıtları çabalarını yoğunlaşıyor. Komite Başkanı Howard Berman, Kongre'nin, "soykırım"ın tanınmasına "öncelik" vermesi gerektiğini savunurken Ulusal Güvenlik Sözcüsü Mike Hammer de, konunun, Türk ve Ermeni halklarınca ele alınması gerektiğine inanmayı sürdürdüklerini bildirdi.

Ermenilerin yoğun olduğu Kalifoniya eyaletinde yayımlanan ABD'den büyük gazetelerinden Los Angeles Times, "soykırım" tasarısına ilişkin haberinde "ABD müttefiki olan Türkiye'yi incitme riski olan" tasarı geçmesi için çalışanların, 2007 yılında Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda yaşanan başarısızlık dikkate alarak "daha ihtiyatlı" bir biçimde hareket ettiklerini kaydetti. Komite Başkanı Howard Berman, tasarının Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'na ancak geçmesi için yeterli oy olursa getirileceğini belirtirken, "Tasarının Komite'den geçmesinden sonra bu oyları sağlamaya çalışacağız" dedi. Berman, Kongre'nin insan hakları mücadelesinde öncülük yaptığını belirterek, Kongre'nin "Bu tarihi trajediyi tanımaya ve doğru sözcüğü kullanmaya öncelik vermesi gerektiği"ni söyledi.

Hammer'in açıklaması
Mike Hammer açıklamasında "Olayların doyurucu, samimi ve adil bir biçimde tanınmasının sağlanması"nı istemeyi sürdürdüklerini belirterek "Bu hedef doğrultusunda ilerlemenin en iyi yolunun, geçmişteki olgularının Ermeni ve Türk halkları tarafından ve ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik mevcut çabaların bir parçası olarak ele alınması olduğuna inanmaya devam ediyoruz" diye konuştu. Ermeni tasarısına şimdiye dek, demokrat ve cumhuriyetçi olmak üzere, Temsilciler Meclisi'nin 137 üyesi imza attı. Kaliforniya eyaleti üyelerinin çoğu, tasarıyı destekliyor. L.A. Times gazetesinin haberinde tasarıya uzun bir süreden beri destek veren, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, 2007 yılında yeterli oy sağlanamadığı için bu defa gündeme alınması konusunda "daha ihtiyatlı" olması beklendiğini de yazdı.

Tartışma tarihçilere bırakılmalı
Bu arada, tasarıya karşı çıkan Kongre'deki Türkiye Dostluk Grubu Eş Başkanı Edward Whitfield'in "Amerikan halkının Kongre'nin ekonomiyi güçlendirmeye ve iş imkanları oluşturmaya odaklanıp bu tartışmayı tarihçilere bırakmasının daha iyi olacağı konusunda mutabık olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Tasarıya karşı çıkan Kongre'deki Türkiye Dostluk Grubu Eş Başkanı Edward Whitfield'in "Amerikan halkının Kongre'nin ekonomiyi güçlendirmeye ve iş olanaklarını yaratmaya odaklanıp bu tartışmayı tarihçilere bırakmasının daha iyi olacağı konusunda mutabık olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Tasarıyı destekleyenlerin Genel Kurul'da onaylanması konusunda 2007 yılına göre daha iyi bir şans olduğunu düşündüğünü kaydeden gazete, bunun nedeni olarak da Başkan Barack Obama'nın seçim kampanyası sırasında lehinde tutum almasını, Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un senatoda görev yaparken tasarıyı desteklemiş olmalarını gösterdi. Buna karşın gazete, Obama'nın geçen yıl 24 Nisan'da "soykırım" sözcüğünü kullanmayarak Ermenileri hayal kırıklığına uğrattığını belirtirken de Obama Yönetiminin şimdiye kadar tasarı konusunda "doğrudan tutum" almadığına işaret etti. Ancak gazete, Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Mike Hammer'in bu konudaki açıklamasına dikkat çekerek, Hammer'in Başkan Obama'nın, "1915 olayları konusunda tutumunu tutarlı bir biçimde ifade ettiği"ni söylediğini de kaydetti.

 

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/sikti-artik-bu-soytarilik-154688.htm



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,275 µs